LonelyWolf Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 beyler yardımınıza ihtiyacım var bil101e dersi için ödevi aşağıya yazıyorum anlyan arkadaşlar bi el atarsa çok mutlu olurum. 1. Explain the following Linux commands and give an example for each. (8 points) 1. ls 2. mkdir 3. cp 4. mv 5. rm 6. find 7. chmod 8. tar 2. Create a file with five line using any Editor in Linux. (2 points)[signature][hline]Bu memleket tarihinde Türk'tü, o halde Türk'tür ve ilelebet Türk olarak kalacaktır... M. Kemal ATATÜRK [Bu mesaj LonelyWolf tarafından 15 Kasım 2005 14:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 http://www.shukko.com/linux_notlari/dosya_sistemleri.htm isini gorur en azindan komut kisimlari icin isse yarar[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 ls DOS'daki dir ile aynıdır. ls dersin klasör içeriği listelenir. ls /etc/ dersin etc içeriği listelenir falan. ls --help ile parametreleri görebilirsin. Nette de vardır. mkdir - make directory, klasör yaratıyor bu da. mk benimklasor cp - copy, kopyalama için. mv - move, taşıma için. rm - remove directory, klasör kaldırmak için find - dosya (dosya içeriğinde de olabilir tam bilmiyorum) arama için. chmode - dosya izinlerini değiştirmek için. Kullanıcı ve programların dosyalara, programlara erişimi ile ilgili. tar - dosya(ları) paketlemek, tar uzantılıları açmak için. Bunların kullanımına netten bak ya da linux erişimin varsa elinin altında (okuldan account verdilerse o da olur) komut -h ya da komut --help şeklinde kullanımlarına , parametlerine bir bak. Yarım saatini alır en fazla.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 said: 1. Explain the following Linux commands and give an example for each. (8 points) 1. ls 2. mkdir 3. cp 4. mv 5. rm 6. find 7. chmod 8. tar Tüm bunları ingilizce ve official olarak açıklamak istiyorsan ; # whatis ls veya # man ls yazarak, direk açıklamaları alabilirsin. Kullanımları hakkında problemin olursa da, buraya 2-3 örnek yazarız olur biter. said: 2. Create a file with five line using any Editor in Linux. (2 points) vi, vim, pico, joe, emacs, v.s. bir tanesini açacaksın. ( tercihen vim ) 5 satırlık bişey yazacaksin ve çıkacaksın işte[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. VT | VTDS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 beyler çok teşekkürler fakat ing. kaynak gösterirseniz daha çok sevinirim :)[signature][hline]Bu memleket tarihinde Türk'tü, o halde Türk'tür ve ilelebet Türk olarak kalacaktır... M. Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 elinin altında linux varsa sharky'nin dediği gibi man (manual) komutu fazlasıyla işini görür. örneklere gelince, "ls /home/username/" (home'daki dosyaları listeler) "mkdir photos" (photos isimli klasör yaratır) "rm /home/username/photos/*" (home'unda photos dizinindeki dosyaları - dizinleri değil - siler.) "find /home/username/photos/ *ali*" (photos dizininde içinde ali adı geçen dosyaları bulur) "chmod 755 /home/username/photos/" (photos dizininin izinlerini değiştirir. - man sayfalarını okumanda yarar var (d)rwx rwx rwx olayını anlamak için.) "tar -cf photos.tar /home/username/photos/*" (photos dizinindeki fotorafları bir dosya altında toplar - zip mantığı, ama compress etmez.) 5 satırlık text yaratmak için de, mesela "vi hodo" diceksin, hodo isimli bir text dosyası yaratıcaksın ve içine yazmaya başlicaksın. vi yeni başlayanlara genelde abuk bi editör gibi geliyo, bana öle gelmişti. i harfine basarak insert moduna geçiceksin, yazıcaksın öyle. sonra escape ile insert moddan çıkabilirsin ve ":wq" yazarak çıkabilirsin. (: - komut olduğunu gösterir, w: write, q: quit.) [Bu mesaj mayfer tarafından 15 Kasım 2005 17:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 itülüler belli oluyor :)[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 yav ben anlarımb e linux tan. hay böyle ödevn taaaa. neyse şu editörde örnek yazma olayını yapabilirseniz acaip bahtiyar olurum. lütfen...[signature][hline]Bu memleket tarihinde Türk'tü, o halde Türk'tür ve ilelebet Türk olarak kalacaktır... M. Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 okuldan account vermediler mi size yahu ? gir dene işte. bir kaç saatte çıkarsın işin içinden.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 ya ben ydo'danim. maslağa uğramıyorum bile. o yüzden yardım istiyorum. lütfen bi yardım yaf...[signature][hline]Bu memleket tarihinde Türk'tü, o halde Türk'tür ve ilelebet Türk olarak kalacaktır... M. Kemal ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 editörle dosya yaratmak için en iyisi vi kullan. herhangi bir dizindeyken vi yenidosya dersen, o dosyayı yaratır ve açar. sonra i ye basarsın insert mode'a geçersin. yazarsın 4-5 satır birşey. escape'e basarsın komut moduna geçer ve :wq! dersin kaydedip çıkar. bunları ezberle yeter :) said: vi yenidosya i 4-5 satır yazı esc :wq![signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 noldu hallettinmi? dahada detaylısını yazalımmı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 $chmod baba yannız daha ilk derslerden ödevleri bize yaptırırsan sene sonunda napçan? bence otur öören ya senden istenen şey linuxta yapabilceen en en basic şey... iice örenince, herşey yerine oturunca büyük resmi görücen ve bir linux kulanıcısı olarak ebediyen bütün bilgisayar-related sorunlarından kurtulucaksın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar