Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Kartı sorunsalı

Revangelis

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar,
şimdi ben yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum (pci, agp farketmez anakartı da deiştiririm)
fakat öyle bi kart istiyorum ki doom3'ü, f.e.a.r.'ı falan nerdeyse full grafik kapasitesinde kaldırabilsin.
benim en son gözüme 512MB GeForce 6600 (PCI-E) çarptı ki fiyatı da çok yüksek olmamasından merak ettim acaba iyimidir (pek teknik bilgim yok ( hiç:) )kusura bakmayın)
yada biraz daha bekleyip 512mb kartların daha da yaygınlaşmasını mı bekliyim?
yada başka önerebileceğiniz kart varmıdır varsa hangisidir falan
çok teşekkür ediyorum şimdiden (:[signature][hline]In flames we trust.
Sosyal ağlarda paylaş

Ati X800GTO II Fire Blade Edition.
256MB, 256bit kart.
RAM yeterliyse, sorunsuz oynarsın tüm detaylarda.[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi...
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi...

3000 oyunluk PC oyun arşivi...
İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm peki 512mb ekran kartı için beklememe gerek yok mu diyosunuz?
zaten 256 ile 512 arasında ne kadar fark oluyo pek bi bilgim yok bildiğim kadarıyla ekran kartının raminden ziyade işlemcisimidir artın neyiyse onun hızı önemliymiş dimi?

bu arada teşekkür ederim öneri için[signature][hline]In flames we trust.
Sosyal ağlarda paylaş

bekleme boşver.
256 mb 256 bit 7800gtx alabiliyosan al
eğer paran varsa
512 ile 256 arasında çok büyük fark yok .
şu an ki teknolojiler tam olarak yeteri kadar performans artışı sağlamıyo 512 ile 256 arasında.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx
(gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak )

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Sosyal ağlarda paylaş

bence bu aralar kart alma.. yakında fiyatlar daha da aşşaya düşecek.. en azından öyle bir söylenti war.. eğer pek acelen yoksa önce elinde saydığın oyunlar yoksa temin et ve fiyatların düşmesini bekle..[signature][hline]baba : evladım n'apıyorsun ?
ben : hiiiç, duruyorum.
baba : hayatın boyunca durdun, hödük.

Garbage nedir, yenir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi Fire Blade 250$ + KDV, 7800GTX en az 700/750$ + KDV seviyesinde...
Onu alana kadar Crossfire X800 yaparım, daha iyi...[signature][hline]

[Bu mesaj kymophobia tarafından 14 Kasım 2005 18:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada HDTV destekli, ,PCi-e 7800GTX serilerinden bahsediyorum.
Daha güşük modelleri 450, 500$ + KDV seviyesinde. Ha bence onlar da pahalı...[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

7800GTX'e mavibilgisayar.com dan falan baktım 500 küsur dolar diyodu ama 700 dolar da çok fazla ya
o 500 dolarlık ile 700 dolarlık arasında dağlar kadar fark mı vardır acaba?
neyse ati x800içinse, 1gb ram ve p4 2.8 işlemcim var, alsam full seviyede f.e.a.r oynayabilirmiyim?
korkum zaten işlemcinin çok iyi olmamasından kaynaklanıyo
iyi bi ekran kartıyla telafi etmek istiyorum ve uzun süre deiştirmek istemiyorum kartı. gerçi atinin de 250 dolar çok makul bir fiyat ama işte fiyatın düşük olması beni şüphelendirdi.[signature][hline]In flames we trust.
Sosyal ağlarda paylaş

merba arkadasım ekran kartının derecesinin raminden anlasılmayacagını oncelikle solım.6600 gibi bir kartta 512 mb ram olmasıyla 128mb ram olması arasında daglar kadar fark yok ancak kart daha ust duzeyse bir fark olur.

x800 xl kullanıorum fiyatıda dustu baya gusel bir kart.x800gto fireblade 2 mi ne die de yeni kart var gusel diolar.

daha ciddi arastırmaların icin.

www.donanimhaber.com
www.tomshardware.com
Sosyal ağlarda paylaş

Bende GTO2'nin ilk modeli var (Sapphire X800GT)...

FEAR, Doom 3, Quake 4 falan...
Ayarlar hep sonda. Ama 2GB RAM var bunun yanında, SATA sabit diskler var, AMD 64 3000+ 939 var.
O yüzden sadece ekran kartı olarak düşünme yani.[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

1. 6600'nın 512 ile 128 seçenekleri arasında bayağı bir fark var ama 512 yerine 256 tercih etsen daha az kazıklanırsın.
256 bellek fear gibi oyunlarda ekran kartı kaştesi ne olursa olsun farketmeye başladı çünkü işlemler 128'lere sığamaz hale geliyor. Yani ekran kartı kötü de olsa 128'likle 256'lık arasında texture processing farkı oluyor. 256 sayesinde hdd'den tampon bellek kullanılmıyor ve takılmalar, yavaşlamalar olmuyor. Hatta texture kalitesini daha da arttırabiliyorsunuz bu sayede.

2. x800gto ile x800gt bir üst veya alt model değil, chipsetlerine kadar farklı ekran kartları. x800gt core speed yüksek pipe'ı 8, x800gto'nun core speed düşük pipeline'ı 12.

3.K8N Diamond anakart alıyorsun. Tek bir 7800gt alıyorsun. Paran tekrar birikince bir 7800gt daha alıyorsun ve sistem cillop oluyor.[signature][hline]What we do in life, echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mathias, 14 Kasım 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
3.K8N Diamond anakart alıyorsun. Tek bir 7800gt alıyorsun. Paran tekrar birikince bir 7800gt daha alıyorsun ve sistem cillop oluyor.

bu kısmı anlayamadım iki tane 7800gt?
yardım için çok teşekkürler arkadşlar[signature][hline]In flames we trust.
Sosyal ağlarda paylaş

SLI teknolojisi kullanıcaksın yani, çift ekran kartı ve mükemmel bir sistem.

Şu aralar ekran kartı alıcaklar biraz daha beklesinler çok iyi bi ekran kartı çıkıcak. Hem fiyat bakımından çok pahalı değil, hem de performans bakımından mükemmel bir kart GForce 6800GS
Sanırım daha çıkmadı, tam emin değilim şu an.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez...
Msn Spaces

[Bu mesaj Janitschar tarafından 14 Kasım 2005 20:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ben onu sadece işlemcide oluyo biliyodum
vay be
gerçi para da basmıyoruz :p
ben şu an 7800gtx de karar kıldım ve amerikadaki dayıma ısmarlamayı düşünüyorum daha ucuza gelir diye
birde o çift ekran kartı olayı için hangi anakartı almak lazım(gerçi yaygınlaştı mı o olay ben mi bilmiyorum (daha olası) yapmaya değermi?), gerçi arkadaş yazmış ama bulamadım ben onu, ucuz birşeyler önerirseniz anakart için çok makbule geçer
sonuçta performansı etkilemio
dimi? (:[signature][hline]In flames we trust.
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl bulamadın anlamadım. Eksen'e, exa'ya baktın mı ? Eksen'de var biliyorum.

Gir www.eksenbilgisayar.com 'a yaz yukarı k8n. Orda diamond olan model işte. Sli destekliyor. 2 kart kullanmasan bile 250$'lık olan bu anakart çok iyi. Sli bir zorunluluk değil sonuçta. Buna bir amd 3700 San Diego + Zalman 7700cu ile dağları delersin :).

Amerika'dan getirt de, bozukluk-sorun olursa patlarsın yani. Biliyorsun herhalde.[signature][hline]What we do in life, echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

evet riskini biliyorum tabiki de yani sonuçta arada 150 dolar gibi bi fark var, ve belki bi ihtimal dayım alınca deneyebilir çalışıyomu diye.

neyse işte
ya şimdi bunları söyledin resmen ağzımın suyu aktı ki ben tam bir deişiklik düşünmüyodum işlemci falan kalıcaktı (:[signature][hline]In flames we trust.
Sosyal ağlarda paylaş

Düzgün ekran kartı almadan önce düzgün anakart al. Nasıl olsa pci-e slotlu ve amd alıyorsun. Yani işlemci ve ekran kartı slot formatı değişmesi zor biraz.

K8N Sli Diamond işte ordaki , 238$+kdv bir fiyatla.

Bahsettiğim ekran kartı 7800gtx değil. 7800gt. Aradaki fiyat farkı, performans farkına eşit değil. 7800gt almak senin için daha karlı.

Senin yerinde olsam iyi para biriktirip, bir an önce anakart ve işlemciyi değiştiririm. Paran yetmezse uyduruk bir ekran kartı alır, sonrasında iyisini almaya bakarım.[signature][hline]What we do in life, echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ben anakarta o kadar para bayılmayı düşünmüyodum ama aklımı çeldin (:

7800gtx olayı ise, mavibilgisayar.com dan baktığım fiyat 676$ 7800gt ise 525 dolar fakat tomshardware sitesindeki linklerden bulduğum bi sitedeki 7800gtx'in fiyatı ki mavi bilgisayarda baktığımın aynısı model falan olarak (ASUS 256MB EN7800GTX 2DHTV (GeForce 7800 GTX) VIVO Ekran Kartı) 489$ ki bundan dolayı 7800gtx'i getirtmem türkiyeden daha pahalı fiyata 7800gt almamdan daha mantıklı değilmi (:

fakat çok büyük bir problemim var ki o da para (:
7800gtx alabilirim şu an üstüne bir de dandik anakart alabilirim
fakat hem anakartın iyisini hem 7800gtx'i hemde yeni bir işlemciyi karşılayacak kadar param yok ki babamın da insana geliceğini (ki o bana insafa gel der büyük ihtimal bunları sunsam (:) hiç sanmıyorum (:
daha bir intel anakart tavsiye edersen çok mutlu olurum
bu arada ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum özellikle mathias'a (:[signature][hline]In flames we trust.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...