DesertRose Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Türkçe Öğretmenliğinde okuyorum.Öğretmen sınıf içinde sunum yaparak uygulayacağım bir materyal hazırlamamı istedi.Konu da anlaşılacağı gibi Türkçe dersinin içeriğinde bulunan herhangi bir konu olabilir.Tek materyal hazırlanacak ve materyal merkezli bir sunum yapılacak..Bugüne kadar yansıma dışında bir materyal kullanmadım.Bu konuda ilginç fikirleri olan arkadaşlar!Yardımlarınızı bekliyorum..(Bu arada ortaöğretim öğrencisi seviyesinde bir sunum olacak..)[signature][hline]"Çamur mu sürmek istiyorsun başkalarının duygularına?Önce senin ellerin kirlenecek.. Suyla mı gidiyorsun bir başkasının yanan yüreğine ? Bu yürekte hep yerin olacak..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 konulari yazarsan onlar hakkinda ilginc fikirler sunulabilir sanirim... en azindan yaraticilik daha fazla konusur. yansima dedigin icin aklima bi tek bu geliyo. eski turkce yazitlari vardir, dede korkut hikayeleri veya... onlarin orjinallerinde kullanilan yansima sozcukleri bugun de kullanildigi icin ogrencilere bu eserlerde bulunan yansimalari buldurtabilirsin. ortaokulun konularini bilmiyorum... lisede mesela hatirladigim kadariyla sanat akimlari vardi, o nedenle resim getirip uzerinde konusabilirsin diyecektim ama pek mumkun degil. ortaokulda ne yapiliyo ki turkce dersinde?[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DesertRose Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Selam.Ben yansıma derken materyal olarak yansımadan sözetmiştim."Tepegöz" mesela.. Ortaokul konuları çoğunlukla dilbilgisi ağırlıklıdır.Sıfat,Zarf,Eylem,İsim,Sözcükte Anlam(Zıt anlamlı -Eşanlamlı Sözc.),Cümlede anlam,Paragraf...Biçim ya da muhteva(içerik)yönünden inceleme... Bu arada tek materyal kullanmam gerek..Karton ya da Tepegöz olabilir.İlginç olmalı!Ama nasıl? İlgine şimdiden teşekkürler..[signature][hline]"Çamur mu sürmek istiyorsun başkalarının duygularına?Önce senin ellerin kirlenecek.. Suyla mı gidiyorsun bir başkasının yanan yüreğine ? Bu yürekte hep yerin olacak..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 iyide onlar cok klasik. yani tepegoz kullanacaksan bi kagit yap fiil'lerden. sonra bi tane daha asetat yap ama onda da ne biliyim mesela zaman ekleri olsun. uzerine farkli asetat'i koydugunda farkli zamanlara soksun fiilleri. ya da powerpoint hazirla tikladikca gelsin yenisi.. eski turkce bi eser getirip dilin nasil olustugunu da anlatabilirsin tabi... bu daha orjinal olur bence. ozellikle yansimalarin ve kelimelerin koklerinin nerden geldigini gosterirsin. ozellikle yeni 60bin kelimelik sozlugumuz cikmisken bi ornegini sinifa goturerek konuyu anlatirken kaynak olarak gosterebilirsin de[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar