drizzt_chosen Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 fransız devriminin ve endüstri devriminin tam tarihini bilen varsa paylaşabilir mi? şimdiden teşkkürler...[signature][hline]Spirit It is the hero's strength, and the mother's resilience, and the poor man's armour Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 1789[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 1986 . ozellikle bu tarihi sectim.[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 bir sonbahar akşamıydı... sene binyediyüzseksendokuz...[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drizzt_chosen Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 gün ve ay olarak istiyorum. 14 temmuz die buldum fransız ihtilalini ama emin diilim bi de sanayinin tam tarihi var mı?[signature][hline]Spirit It is the hero's strength, and the mother's resilience, and the poor man's armour Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 saati de lazimsa fistana sor .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 iyi de bunlar oyle hop hadi devrimim geldi benim kalkin devrinelim, huseyin kaci bugun yaz deftere haydin bismillah, devrimimiz mubarek olsun yoldaslar diye olan seyler degil ki...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 14 Temmuz 1789'un akşam saatlerinde, devrin Fransa kralı XVI. Louis, günlüğüne aynen şöyle yazmıştı; bugün, kayda değer hiçbir şey olmadı;. XVI. Louis bu satırları yazdıktan hemen sonra aynı gün, dünya tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil edecek Fransız İhtilali patlak verdi. Bu tarih; I. Dünya Savaşına kadar uzanan bir çok alanda köklü değişimlerin temelini oluşturan bir zaman kavşağıdır. yürü be![signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... [Bu mesaj Fistan tarafından 16 Kasım 2005 01:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 oyleymis iste aquila . fistandan iyi mi biliyorsun ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 evet... hem aksam vakti devrim olmaz, gidip namazlarini kilsinlar. [Bu mesaj aquila tarafından 16 Kasım 2005 01:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 iyi yerden yakaladın aquila.. devrimi namaza gitmeyenler yapıyo zaten.[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 vay anasini, kafirler...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 namaz kilan adamin devrim yapmaya vakti olmaz . devrim vakit isteyen bir istir .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 sanayi devriminin tarihi mi olur be adam[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2005 Sanayi Devrimi, "Hoppa haydi ayaklanın sanayileşiyoruz" diye bir şey değil ki, bir "gün" değil, bir süreç. Bu sürecin başı 1830lara kadar dayanır, asıl ateşlenmesi 1840-50 arasında olmuş ve sonunda 1. Dünya Savaşı patlak vermiştir. Günümüz dünyasının hala 1910larda yakaladığı ekonomik performansa ulaşamadığından bile bahsedilir. Sürecin başladığı ve en hızlı gittiği yerlerden biri olarak da İngiltere kabul edilir, "Üstünde güneşin hiç batmadığı İmparatorluk" olması da yine Sanayii devrimi sırasında temeli atılan ve geliştirilen bir olgudur. "Sanayi devrimi İngiltere'de oldu" denmesini sebebi yine budur. Fransız devrimi de aslında buhranlı bir süreçtir ama başlangıç tarihi olarak halkın ayaklanması ve "Yürüyün dağıtıyoruz ortalığı, hapishane basıyoruz, gına geldi bu kraldan!" dediği gün kabul edilir. Bu olayın da 14 Temmuz'da olması devrimin 14 temmuzda olup bittiğini değil başladığını gösterir bence. Çünkü üstüste bir kaç kere Cumhuriyet ilan edilmiş, karşıt görüşler ve kralcılar yüzünden yüzlerce kişi giyotine gönderilmiş, hatta araya Napolyon'un imparatorluğu bile girmiştir. 14 Temmuzda olay pıt diye bitmemiştir yani, bir de Fransız İhtilali'ni inceleyeceksen olayların nasıl o hale geldiğini görmen için 14 Temmuz'un da öncesine gitmen gerekir. Kısacası o da bir süreçtir diyeyim, en azından ne zaman başladığı belli. Ödev falan hazırlayacaksan dilerim bunları göz önünde bulundurursun, çünkü "devrim" denen en basitinden düzen değişikliği olan bir şeyin sonuçlarından önce "nedenleri" vardır. Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar