Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turk Telekom Yeni Doneme Hazirlanior


Alis

Öne çıkan mesajlar



said:
Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin Oger Telekom’a devri bugün gerçekleşti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve gazetecinin katıldığı törende, Oger Telekom üst düzey yetkilileri de hazır bulundular.

Hisse devir töreninde konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, törene damgasını vuran isimler arasındaydı. Bakan Unakıtan, Hazine Müsteşarı’na hitaben, “Bu işi sonuçlandıralım da parayı alalım. Oger Telekom’dan parayı aldık mı?” diye sorması, salondakileri güldürdü. Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın “aldık” demesi üzerine konuşmasını sürdüren Bakan Unakıtan, “Türkiye bu özelleştirmeden yüz akıyla çıkmıştır” dedi.

Yönetim Kurulu değişti

Türk Telekom’un hisse devir sözleşmesinin imzalanmasının ardından gerçekleştirilen genel kurulda Yönetim Kurulu yeniden oluşturuldu. Buna göre Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany olurken, Genel Müdür olarak Mehmet Ekinalan görevlendirildi. Türk Telekom’un yeni yönetim kurulu şöyle oldu:

Oger Telekom

Mohammat Hariri,

Ayman Al Hariri,

Paul Doany,

Rıza Metin Ercan,

Ghassan Tahir,
Basil Yared,

Hazine

Emin Başer (RTÜK eski üyesi)

İsmet Yılmaz (Denizcilik Müsteşarı)

Doç. Dr. Hüseyin Altaş (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, TELEKOM eski yönetim kurulu üyesi)

Talat Aydın (Kara Ulaştırma Genel Müdürü).

Denetim Kurulu’na ise Recai Berber (ERDEMİR T.A.Ş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı), Emin Zararsız (Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı) ve İbrahim Şahin (Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı) getirildi.


Törende verilen mesajlar

Törende konuşan Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, 1990’lı yıllarda başlayan çabaların bugün önemli bir dönüm noktasına ulaştığını ve alıcı grubun peşinatı Hazine’ye aktardığını söyledi. İhalenin 1 temmuzda sonuçlandığını ve tüm aşamaların şeffaf bir şekilde gerçekleştiğine işaret eden Kilci, Rekabet Kurulu, Telekomünikasyon Kurumu ve Bakanlar Kurulu’nun onayını müteakiben sona gelindiğini bildirdi.


Oger Telecom Başkan Yardımcısı Muhammed Hariri de Türk Telekom’un özelleştirilmesi için tüm koşulların rekor denebilecek bir sürede yerine getirildiğine işaret ederek, Oger Telecom’un başarısının önümüzdeki dönemde diğer yerli ve yabancı yatırımların da önünü açacağını kaydetti.

Türk Telekom’a yatırım yapacaklarını vurgulayan Hariri, iş planının öncelikli hedefinin de yönetim ve çalışanlara yatırım yapmak olacağını ifade etti.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Telekom’un tüzel kişiliğinin devam ettiğine, ancak bir nöbet devir teslimi yapıldığına işaret etti. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Türk Telekom bu ülkenin iletişimini, haberleşmesini 164 yıldır sürdürüyor. Bundan sonra da devam edecektir. Ancak gelişen ve değişen teknolojiyi dikkate alarak Telekom’un bilişim teknolojileri ve dataya yönelik hizmetlerini geliştirmesi en büyük arzumuzdur. Bu konunun takipçisi olacağız.”


Oger’in iş planı

Oger Telekom, bugün İstanbul’da bir basın toplantısı yaparak önümüzdeki yılın iş planını aktaracak. Hissedarlık anlaşması imzalayarak Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin blok satışına dair özelleştirme sürecini tamamlayan Oger Telecom 15 Kasım 2005 tarihinde basın bilgilendirme toplantısı düzenliyor.



Swissotel’de gerçekleştirilecek basın bilgilendirme toplantısına, Oger Telecom adına Mohammed Hariri ve Dr. Paul Doany, Telecom Italia Grubu Başkan Yardımcısı ve Oger Telecom Yönetim Kurulu Üyesi Giampaolo Zambaletti ve British Telecom (BT) Telconsult Genel Müdürü Colin Brooks katılacağı bildirildi.



Türk Telekom’un yüzde 55’ine 6 milyar 550 milyon dolar vererek Telekom’u 21 yıllığına İşletme hakkı kazanan Oger Telecom, beş yılda 3 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Oger Telekom 2006 yılında 254 milyon doları bilgi teknolojisi sistemlerine olmak üzere toplam 802 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. 2007’de 604 milyon dolar, 2008’de 533 milyon dolar, 2009’da 600 milyon dolar, 2010’da ise 531 milyon dolar yatırım gerçekleştirilecek.

Kaynak Turk Telekom DR

Yorum ;
said:

Evet arkadaslar hepimize hayirli olsun artik devletin emelerinde kurtulduk ozel iletişim cok cok daha iyi olacak. + bır sey daha bilgi vereyim.
Türk Telekom’un yönetimi dün resmen devrelan Saudi Oger’in Başkan Yardımcısı Mohammed Hariri iş planlarına göre yatırım önceliğinin yönetim ve çalışanlar için olduğuna dikkat çekti.

Türk Telekomünikasyon A.Ş’nin (TT) yüzde 55’lik hissesinin yapılan ihalede 6 milyar 550 milyon dolarlık en yüksek teklifi veren Oger Telecom’a devri dün resmen tamamlandı. Saudi Oger Başkan Yardımcısı Muhammed Hariri ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın hem İngilizce hem de Türkçe metinlere
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...