Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux Kullaniyormusun?

vimpir

Öne çıkan mesajlar

windowsda open office kullanıyorum -linuxa geçersen büyük ihtimal sen de linux versyonunu kullanacaksın- powerpoint sunumlarında biraz uyumsuzluk yapıyor. diğer formatları bilmiyorum.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

divx, oyun, ms office, explorer

divx zaten her bilgisayarda aynidir... duzgun program kullandigin surece izlersin filmlerini.

oyun icin cogu oyunun linux versiyonu yok ama winshell yukleyip aciyolar oyunlari genelde. sistemin saalamsa kaldirir.

ms office olmaz cunku adi ustunde "MS"... openoffice onun kadar iyidir. kullanim tarzi benzer ama birebir ayni degil. bu nedenle sorun yasayabilirsin rahan'in dedigi gibi.

explorer dedigin web browser... genelde firefox kullaniliyo ki windows'ta bile firefox kullanmayi tercih edenler var (benim gibi).[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 12 Kasım 2005 17:11 tarihinde demiş ki:
divx, oyun, ms office, explorer

divx zaten her bilgisayarda aynidir... duzgun program kullandigin surece izlersin filmlerini.

oyun icin cogu oyunun linux versiyonu yok ama winshell yukleyip aciyolar oyunlari genelde. sistemin saalamsa kaldirir.

ms office olmaz cunku adi ustunde "MS"... openoffice onun kadar iyidir. kullanim tarzi benzer ama birebir ayni degil. bu nedenle sorun yasayabilirsin rahan'in dedigi gibi.

explorer dedigin web browser... genelde firefox kullaniliyo ki windows'ta bile firefox kullanmayi tercih edenler var (benim gibi).

açarsın office i de linux altında

windows dahi açabiliyoruz linux altında.[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

MS office'e çok ihtiyacın varsa linux altında kullanmanın yolları var.
wine, crossover office vs...
ama bence open office dururken MS office'e hiç gerek yok. kullanımı bence daha kolay bile.

browser olarak illa IE istiyorum diyosan ben wine + winetools ile linux'uma IE kurdum hehe =) msn 7 çalıştırmak için kurdum ama tabi IE kullanmak istediğimden değil. onu bir yana bırak windows'da bile IE kullanılmaz artık.

oyunlara gelince, hala kesin bir çözüm yok. performans kaybı ile bazı oyunları oynayabilirsin, ama her oyunu oynayamazsın. sırf oyunlar için hala diskimde windowsa bir bölüm ayrılmış durumda.

divx'e falan gelince.. mplayer ve xine linux'taki en temel video programlarıdır. bunları temel alan başka bir sürü program daha vardır tabi. totem, kplayer falan gibi. ama aslında hepsi aynı şey, ve tüm codec'leri bulduğun sürece her şeyi izleyebilrisin. quicktime .mov, windows .wmv, dvd, divx .avi falan hepsini gösteriyo bu mplayer denen şey. altyazı destekleri falan da var default olarak. hiç problem değil yani.

ayrıca ben linux'u çalışma ortamı olarak windows'dan kesinlikle daha kolay bi ortam olarak buluyorum artık. tabi biraz alışmak gerekiyo, ama şu anda makinamı tamamen kendi isteklerim ve ihtiyaçlarıma göre ayarlamış durumdayım. hele programlama, development, network tarzı işlerde windows'la kıyaslanamayacak derecede yetenekli ve hızlı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maleboge, 12 Kasım 2005 18:58 tarihinde demiş ki:
Walla biraz duruma bağlı...
Eğer debian,redhat,fedora gibi bir dağıtım yüklersen, uyum sağlarsın..
yok eğer herkesin tavsiyesine uyup "Mandrake" yüklersen. bol miktarda küfür edersin..

evet.
ama ubuntu yüklersen hayatının sonuna kadar bilgisayarınla mutlu mesut yaşarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

ofisler için bence linux aşmış kullanışlı,çünkü lisans parası yok,kur openofficeyi geç,tasarrufa bak ya.

ama oyuncular için uygun değil,gerekli de değil.zaten çoğu oyuncu windowsunada para vermiyorken linux kullanmanın manası yok,Wine falan.zor ya.[signature][hline]Önce bi acıdım,geçti sonra..

Sosyal ağlarda paylaş

yaw bootable linuxlar war onlardan kullanın ben ole yapıyorum. baya kullanışlı olan Slynux ü tavsiye ederim. 15 yaşında bir hindistanlı cocuk yapmış :) nede olsa hindistanlı dimi

PS:Gorunuş olarak windows a benziyor yabancılık cekmesinler diye falan windoscular. [signature][hline]:rock: Kings Of Metal :rock: Orphaned Land :rock:
TelekomaKafamgirsin - ! - Grrr - ! - !

[Bu mesaj GM_Eldarduil tarafından 13 Kasım 2005 20:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...