Tonec Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Bir kaç gün önceki Capoeira konusuna cevap olarak, "Capoeira'ya başlamak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum" ya da "Bir türlü cesaretimi toplayamadım" diyenler için bu konuyu açmayı uygun gördüm. PARANAUE CAPOEIRA Turkiye Mestre Bigodinho www.parande.com En çok sorulan bir kaç soruya yanıt vereyim... Nedir Capoeira? - Afrikalı kölelerin beyaz sahiplerinden kurtulmak için aralarında geliştirdikleri savunma sanatı. Capoeira'yı diğer Savunma sanatlarından farklı kılan şey ne? - Capoeira sadece tekmelerin, yumrukların veya kendini savunmanın öğretildiği bir spor değil. İçinde müzik, dans, eğlence, akrobasi, şovlar ve etnik Brezilya kültürünün bir çok parçası olan öğe var. Benim için çok geç değil mi? Yeterince esnek değilim.. - Capoeira her yaştan, her cinsten, her ırktan insana açık bir spor, vücudun esnekliği ve kondisyonu zamanla gelişen şeyler, azim en önemlisi... Capoeira yapıyorum diye illa havada uçmanız ya da çok çılgın tekmeler atmanız gerekmiyor, bu sporun bir çok dalı var, kendinizi onlardan her hangi birinde geliştirebilirsiniz. Türkiye'de Capoeira eğitimi ne seviyede? - Türkiye'de Capoeira 1 yıl öncesine kadar her sene düzenlenen ve yurtdışından gerçek Capoeira eğitmenlerinin katıldığı workshop ve kuşak sınavları ile gelişme aşamasında idi. Ancak geçen sene Türkiye'deki en büyük ve en eski Capoeira gurubu Brezilya'dan dünyaca ünlü Mestre Bigodinho'yu Türkiye'ye getirerek onun okuluna (Paranaue Capoeira) bağlandı ve eğitimlerine Brezilyalı gerçek bir hocayla devam ediyor. Derslerde nasıl giyiniyoruz? - Okulun logosunu taşıyan Abada (alt pantalon) ve T-shirt giyiyoruz ayrıca seviyelerimizi belirleyen kuşaklar takıyoruz. Capoeira'ya gerçekten gönül verenlerden olmak istiyorsanız, Türkiye'nin ilk ve tek MESTRE'si ile antremanlara katılın. Hocamız Mestre Bigodinho 30 yıllık Capoeira deneyimine sahip bir Brezilyalı usta. Gelin siz de bu enerjiyi, bu sporu, bu kültürü bizimle paylaşın!! Spormed Sağlıklı Yaşam Merkezi Eğitmen: Mestre Bigodinho Tel: 284 74 84 Armada Alışveriş merkezinin hemen yanında! Capoeira ile tanışmak isteyen arkadaşlarımız için ilk antremanlar ücretsizdir [Bu mesaj Tonec tarafından 11 Kasım 2005 02:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 İstanbul ?[signature][hline]You cannot change your fate...noman can
Todesengel Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Armada galiba ist 'te[signature][hline]PetLine Veteriner Kliniği Smoke Kills
Syn Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Belli bir boy-kilo satndartı war mı?Bide ben çok hamım o artiztik hareketleri nası yapcam ya :)[signature][hline][b]80018[b]
Tonec Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Arkadaşlar kursumuz ve Capoeira Cafe'miz Ankarada, ama çok yakında yeni bir Brezilyalı eğitmenle şehirdışında da kurslar açacağız. Armada Ankara Eskişehir yolu üzerinde... Kilo problem değil sen gel biz eritiriz o kiloları, ben de ilk başladığımda tombiş bir şeydim :P Tekrar söylüyorum; Capoeira sadece uçup kaçıp çılgın hareketler yapmak demek değil, bu kültürün bir çok yönü var, dans, müzik ve tiyatral etkinlikler gibi... gelip sadece o kısımları üzerine de eğitim alabilirsiniz...
Loli-pop Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 walla ist de olsa gözüm kapalı gelirdim hmn bende çok istiyorum..[signature][hline]-houston, üşüdüm olm ben güneşe yaklaşıcam biraz. -apollo bu cok tehlikeli yapma. gemiye zarrar verebilirsin. -hey .....na koyum ne değerli geminiz varmışş sicem yaa.
KahnX Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 bigodinho nun Mestre dinho ile alakası yok dimi ? ben de gidiyorum da dedim koca hoca gelmiş eskişehir yolunda nası ders veriyo heueh :P[signature][hline]Thief/assasin = Maximum zevk+para+keşifler... Kalplerdeki kaymak...
Tonec Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Hayır, Mestre Dinho başka bir mestre, Türkiye'deki tek mestre; Mestre Bigodinho. Eskişehir yolundaki Spormed Sağlıklı yaşam merkezinde ders veriyor, yolda değil :)
PZero Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 bende zamanında break dans yapmıştım[signature][hline]YILLARCA KAHROLSAK DERTTEN KEDERDEN!! BILSEKKI KELLEMIZ KOPAR BEDENDEN!! ASKIMIZ HARBIDEN HEMDE DERINDEN!! ASLA VAZGECMEYIZ BESIKTAS SENDEN!! Yerin kulağı var derler.Benimde kulağım var.Peki ben yermiyim?... HAYIR YEMEM www.2pac.com
Öne çıkan mesajlar