Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turklerin Yaratigi 3D MMORPG WORLD

Alis

Öne çıkan mesajlar

Evet uzun zamandan beri bir kac kurum mmropg dunyasina damga gibi vuracak isler yapior ve sonunda artik turkiyeninde meyvelerinin verilmeye baslandigini gururlu bir sekilde soleyebiliriz.

6 Aylik bir donem icersinde Genc bir turk ekibi 3 farkli ulkeyle baslatigi calismalarla FPS Modudunda Fantastik Role Play modelinde bir urun'lerini 2006 Ocak ayinda beta serisiyle piyasaya meyvelerini verecekler.

Ilginc olan birsey var ki bu kurum aslinda kurum demem yalnis olur cunku kurumsal olarak is yapiorlar mi bilmiorum ama topluluk demem daha dogru olur.

Sobee gibi Istanbul MMORPG Benzeri ama bizim dilimizde WOW Dunyasina Daha yatkin olarak veya D&D gibi diyebilcegimiz benzer bir modulde bir eser cikardilar Onumuzdeki gunlerde technolgy channele konuk olacak bu gencler ;

Ilginc olan bir yanlarida programcilar 13 yasinda olmasi ve grafik tasarimcilari 17 20 yaslarinda olmasidir. Ilginc olan bir baska birseyse Turkler haricinde Alman Avustralya Ve Japon Arkadaslarinda Yer almasidir.

Bunlari bu cocuklar nasil yaptilar anlamak zor gelior ama calistiklari zaman gercek guzell bir sistematik bir calisma gostergeliorlar.

Umarim siz diger arkadaslar sadece oyun oynamaktan ibadet bu oyun nasil calisir nasil isler ne eder gibi kendinizi gelistirmenizi oneririm.Sadece surdan anlatmak istedigim turkiyedede bole bir takim seyler faaliyet gosterildigini ve bu islerin yasi olmadigini gorebiliorsunuz.

Alis a.k.a Duygu[signature][hline]10 gb reseller disk alani 100gb aylik transfer
18$ cok yakinda ama o zamana kadar www.inboxhosting.net
Sosyal ağlarda paylaş

iyh bak uykusuzluktan unutmusum siteler var ama bos kasim 1 de
Sanirim bir sirketle anlascaklar pazarlama sirketi tum site vs reklam islerini onlara yaptircaklar.

Zaten americali graphic sirketlerinde yazilarini gorebilirsiniz sanirim EA yaslarinin tutmadigindan dolayi tekliflerini geri cevirmisler

(NIIT) Lakaplariyla ararsaniz bulabilirsiniz glba ;

Nothing is imposible Team diger adiyla.

Cok iyi cocuklar para hirslari yok ben nerden taniorum bunlari diyeceksiniz.

Studiolari yani basimda :)

Aslinda biraz daha detaya inmem gerekrse;

Aralarindaki yasca ufak olan G.T Ingiltereden School of IT Gallery'den 100% burs almis ama gitmemis cunku okul karsiti birisi biraz asi.

Kendisinin cok guzel bir yorumu var ;

"Dunyanin en zengin adamlarina bakin hic biri universite mezunu deildir bakarsaniz.

Dunyanin en zengin 10.cu adamina bakin Ericcson sans eseri 10.cu siraya kadar gelmis dior.Digerlerine bakin hic birisi okumamis neden ?Cok basit aslinda cevabi etrafinizda cevrenizi iyi kullanmasini bilen kendi bilincin anahtarini bulmasini da iyi bilir Bilincinizi actiginizda sizi kimse tutamamz."

Grafik'ci arkadaslarin 13 yasinda bir cocukla ne isi olur derseniz.

17 Yasindaki A.T Kardesidir iki afacan arkadaslari O.Y ile bir araya gelip bu guzel ekibi kurmuslar.

Keske bole bilincli gencler kendilerini gelistiren gencler daha cok olsa ah ah.[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet.
Sosyal ağlarda paylaş

heh jpg olunca bole oluyor daglar biraz uzakta aslinda gozukmuor normalde oradan durunca Far see yapinca bole oluyor :)

Screan shot yerine filmlerini yollasam :)

2.30 Saniye kadar yaptiklari bir takim dunya'nin bir kismini geziniorsunuz ;

en son 1 ay evvel bana solendikleri kadariyla 72 sector ve her sectorde 10 farli sehir veya kasaba veya koy mevcut.

Zaten oyuna baslmadan once Tamamen oyunun film seklinde gosterisini izliorsunuz hikayeyi anlatior irklar vs teker teker gosterior.

13-15 dk onu izleyip ondan sonra oyuna girebiliorsunuz.

Ama henuz daha 5 dk'lik kismini izleyebildim.

Filmlerini cinemograph unlu bir fransiz cekior.

Adini bilmiorum ama o onlara bu konularda yardimci oluyor.

Oyunda 14 farkli irk var ama classlari yok classlari teker teker gidip kendiniz dunyada gezine gezine ogreniorsunuz aynen tanri sizi dunya'ya atmis gibi.

Crafting olarak 20 uzerinde crafting modeli mevcut ama crafting'de cok guzel sistemler yapmislar ona cok dikkat etmisler.

Ornek bir Antelekoh Irki Uzman oldugu isler deri ve silah tamiri.

vs vs ; Yukarda gordugunuz ss'de 6m poligon var ; Arsus Sehir modellerinden birisi.

Oyun yeni baslayacaklar icin cok complex cunku oyun ne bir baska oyuna benzior nede benzer bir yonu mevcut belki quest sistemleri benzior olabilir ; Oyunu ozellikle dagitim haklarini EA gorusme yapmislar ama bizimkiler turkcu'ler ya Biz yabanci piyasaya daha giris yapmayacaz diye red etmisler. :)

Benim anlamadigim birsey var bu arkadaslari kimler nasil desteklior ; Sadece oyun server sistemi icin 2 tane p4 3.2 cluster makineleri var gerci aileleri almis olabilir ama biraz dusunuyorum herhalde aileleri cok onceden yeteneklerini kesfetmis.

Bakalim level dergisinin yorumu ne olacak hafta sonu ordaydilar.

*we shall see*[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet.
Sosyal ağlarda paylaş

Vaay demek unlu bir cinemograph cekiyor madem oyun bu kadar iyi bir yapim(piyasadaki cogu mmorpg bu saydiklarini yapacak kadar kaynak bile ayiramiyor oyuna)ps3 un bile yapamadigi oyun ici renderlerini yapabiliyor grafik motoru su ana kadar cikmis en iyi grafik motoru(Ss oyun iciyse eger ben oyle anliyorum) hic gorulmemis bir quest sistemi olacak ve bu kadar kompleks bir sistemi sadece ama sadece 2(yuh o kadar az mi)serverin kaldirabilecegi super bir server sistemi var bu durumda acaba biz niye adini hic duymadik?
Sosyal ağlarda paylaş

Iste vallah cahillik ayip deil ama cahiliz bagira bagira demek biraz ayiba kacior birincisi Game Enigne Neden satin alasin ki ?

Ikincisi million dolara neden gerek var bana aciklarmisiniz cok iyi biliorsunuz :) soleyin bakalim Render icin baya baya iyi diorsun p4x2 cluster azmis bole render tasimasi icin vay be :) ne gencler var yaw nekadar cok kelime biliorlar arkadaslar saka yapiorsunuz herhalde

Tamam cok zor gozukebilir ama sizin dusunmeyeceginiz seyleri kimler kimler nasil yapior ah ah.

Simdi eminim bu resimler baska bir oyundan diyeceksin ok bana bul bunu baska birsey demeyecem biliorsun disarda binlerce mesh sitesi var insanlar burada para vererek urun alabiorlar biliorsundur herhalde ?Programlamasi satin alamazsin ama bir takim objeleri satin alabilirsin. ornek birazdan yollayacagim screan shot gallerisinden verecegim binalar satin alinarak oyuna katdilar.

Ayrica bir baska bilgi daha game graphic engine demisin 150k $ asaga satin alaamazsin dimi ? Niye satin alasin ki phyton programlama dilini biliorsun Animation Modeling programlamasi yapabilirsiniz.Bence bilmeden veya biliormus gibi yazmayin en iyisi ; ben cocuklari takdir ediorum onlarada leke surulmesine ne izin veririm nede verdiririm[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet.

Bir baska birsey daha bir oyunu calistirmak icin Online game icin Ornek wow server sence kac makinede olusuyor guzel kardesim bilgin var mi ?

2 DUAL Xeon Islemci 4 cpu makinelerde calisior serverlari bilgin olsun .Ve ayrica Blizzard Wow sirketi affedersiniz ama ona bile gerek yok cok eski technlgy kullanior bunlarida ogrenmis oldunuz ha itrazi olan var mi ? Gelsin bir programci arkadas blizzardin resmi sitesinde kullandiklari yazilim turu okusunlar ve desinler ki onlar en son technology kullanior desin birisi cidiyim gulecem :) yazik diyecem Networking hakinda bilgisi yok diyecem.

[Bu mesaj Alis tarafından 17 Ekim 2005 19:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadasim sence para olmadan bu is yapilabilirmi

oyunun reklami bile kim bilir ne kadar eder
cd lerin basimindan tut devlerin maasina
host edecek sirkete odenecek yilliktan tut alinacak makinalara
pazarlamasi daitimi vs yi saymiyorum bile
milyon dolar eder.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Sosyal ağlarda paylaş

e bende senin dedigini demisim zaten onceden :) ukelalik deildi hepsi gercekti bir anda insanlar bole inanmamak huyu var bide ustune ustelik tas atmaya kalkisinca sinirlendim ..[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...