Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pristine Hide of the Beast

zaidral

Öne çıkan mesajlar

said:
Phlox, 07 Kasım 2005 18:01 tarihinde demiş ki:

aslında çok güzel bi çözümü var.. guild run ftw :)

yani daha ötesi yok.. madem guildde bigilerine lazım guild r5un yapılacak.. jakrışık grupla girmişsen kim skinlerse o alır.. adam isterse skinlemez bile hayvanı kimsede bir şey almaz o kadar basit[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

O deri için ben 1 meslek hakkımdan vazgeçip 300 skinning kasıp üstüne itemlarla destek veriyorum..
Alchemy+herbali olan bi adamın buna rollamasınıda istemiyorum bu kadar basit bence..
Bende skinning varsa benim ve raiddeki diger skinner arkadaşların hakkıdır sadece[signature][hline].:[ Lady Caprice Xante ]:. The Sole Survivor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lind3r0th, 07 Kasım 2005 20:02 tarihinde demiş ki:
Dehatt key olayı alakasız açıcak tabi solomu giricek yoksa ubrs yok giricekse salalım girsin dediğim gibi her 2 seçenekte olur yani sadece skinnerlar rollar dese raid lideri kalkıp birşey demem şahsen yada diğer olasılığa

Aynı mantıkla skinner olan kişide beast'i solo kesemez, bu yolla hiçbir yere varılamaz bence. Mirage'ın dedikleri çok doğru bence.[signature][hline]Daedroth @ Bloodhoof
Dulfikkar & Clairvoyance @ Lightning's Blade
Sosyal ağlarda paylaş

Bi arkadaş Demişki Arcane Cristal e kimse roll atmıyor...

1. arcane cristal için boss kesmen gerekmiyor..

2. bu tamamiyle Raid liderine kalmıs bir şey. bende skinerdım bl de ama herkezin roll hakkı vardı.. ama sen solo kesersen al senin olsun.. hem biz kesicez hem sen hepsi benim muahbeti yapıcan ? hayatta vermem ssadece skiner e :D benim kurdugum raidlerde herkez roller konu bu kadar basit ya baştan soylersin sorun cıkmaz yada bole birbirimizi yeriz..[signature][hline]Little Gnome Mage - Altug in The MaelStrom

- ExEcute -

--Ya baba bi itemlerine bakimmi ?
-- Bak Canım bak ====> Altug (inspect)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ozii_x, 08 Kasım 2005 00:36 tarihinde demiş ki:
Bi arkadaş Demişki Arcane Cristal e kimse roll atmıyor...

1. arcane cristal için boss kesmen gerekmiyor..

2. bu tamamiyle Raid liderine kalmıs bir şey. bende skinerdım bl de ama herkezin roll hakkı vardı.. ama sen solo kesersen al senin olsun.. hem biz kesicez hem sen hepsi benim muahbeti yapıcan ? hayatta vermem ssadece skiner e :D benim kurdugum raidlerde herkez roller konu bu kadar basit ya baştan soylersin sorun cıkmaz yada bole birbirimizi yeriz..

abi ben olsam direk rollarım (skinnersam) alırım, sonuçta bütün wow communitysinin yarısı ninjadır diyor yarısı da ninja değildir diyor bu hassas konuda yani ortada bir konsensüs yok. foruma postlasalar da millet taşşak geçer, bi sürü adam çıkar (bizim serverda geçen gün görüldü, topicin sonunda ninja postu yapan adam taşşak oğlanı oldu çoğunluk oyuyla "no he is not ninja you noob lololo did you get skinning to 315?" diye
Sosyal ağlarda paylaş

Hassas bir konu olduguna ve ortak bir konsensus olusmadigina katiliyorum.
Ama burda oyun etigine gore dusunmek gerek bence,herkesin mutlu olacagi bir cozum makul bir fiyata raid icinden satmak olabilir.
Sonucta bu elma armut gibi patir patir dusen bir sey de degil,urettigi item'lar azimsanamayacak kalitede.[signature][hline]Oneiros,the proud raider of DUSK Elite.
-The Maelstrom.
Sosyal ağlarda paylaş

Skinner almalı skinner mı rollamalı çok komik ya ii o zaman , instancelarda ki locked chestlerden çıkan itemlarıda rogue alsın direk adam boşa mı lockpick kasmış bu da başka bi örnek ubrs anahtarı olan butun itemları alsın gibi..
15 kişi gidiosun beast i kesiosun dagger düşüo, o zaman ben de skinning kasıcam abi deyip ben de roll çakım 300 skinning olan otursun ağlasın .

15 kişi ortak bi işe kalkışıosun orda belirli kişilerin ihtiyacı olan item düşüo kimin sayesinde senin sayende sen diosun ki ben bunu parayla satıcam benim hakkım bu kadar komik bişi olabilir mi, level 60 warrior tanklık yapıo itemlar düşüo dio ki abi ben milyon exp kastım geldim burda tanklık yaptım ben olmasam kesemezdin itemlar benimdir dio, insaflı tank da dio ki ben saldırdım priest healledi bu mallar ikimizin ..

[Bu mesaj nomex tarafından 08 Kasım 2005 03:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dream_endless, 08 Kasım 2005 02:27 tarihinde demiş ki:
Hassas bir konu olduguna ve ortak bir konsensus olusmadigina katiliyorum.
Ama burda oyun etigine gore dusunmek gerek bence,herkesin mutlu olacagi bir cozum makul bir fiyata raid icinden satmak olabilir.
Sonucta bu elma armut gibi patir patir dusen bir sey de degil,urettigi item'lar azimsanamayacak kalitede.

ürettiği itemlar da öyle ahım şahım itemlar değil dreamim, herkes mcci zulgurubcu olduğu için artık o itemlar değerlerini büyük ölçüde yitirdiler, epiclerin hayal olduğu günlerde bulunmaz hint kumaşıydı belki ama şimdi değmez zannediyorum. gene de çok isteyen varsa makul bir fiyata (150g civarı) raid içinde okutulabilir, eğer ki skinnersam adamın iyi niyetine inanırsam böyle bir şeyi ben de yaparım.velhasıl o itemı çok istiyorsa eline bir skin şeysi alıp biraz g.tunu kasması afedersin sağda solda "omfg ninja lololo" kevaşeliği yapmasından daha etik. sonuçta bu tarz itemlarda artistlenenlerin motivasyonları etikten çok bireysel fayda analizi olduğu için etik kadar bacağım girsin topuna demekten de beis duymadığımı belirterek son vereyim sözlerime.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nomex, 08 Kasım 2005 03:52 tarihinde demiş ki:
Skinner almalı skinner mı rollamalı çok komik ya ii o zaman , instancelarda ki locked chestlerden çıkan itemlarıda rogue alsın direk adam boşa mı lockpick kasmış bu da başka bi örnek ubrs anahtarı olan butun itemları alsın gibi..
15 kişi gidiosun beast i kesiosun dagger düşüo, o zaman ben de skinning kasıcam abi deyip ben de roll çakım 300 skinning olan otursun ağlasın .

15 kişi ortak bi işe kalkışıosun orda belirli kişilerin ihtiyacı olan item düşüo kimin sayesinde senin sayende sen diosun ki ben bunu parayla satıcam benim hakkım bu kadar komik bişi olabilir mi, level 60 warrior tanklık yapıo itemlar düşüo dio ki abi ben milyon exp kastım geldim burda tanklık yaptım ben olmasam kesemezdin itemlar benimdir dio, insaflı tank da dio ki ben saldırdım priest healledi bu mallar ikimizin ..

[Bu mesaj nomex tarafından 08 Kasım 2005 03:56 tarihinde değiştirilmiştir]

NOMEX arkadaşım sana diyecek söz bulamıyorum Harika bir cevap.. Aynen bütün kalbimle katılıyorum..

[signature][hline]Little Gnome Mage - Altug in The MaelStrom

- ExEcute -

--Ya baba bi itemlerine bakimmi ?
-- Bak Canım bak ====> Altug (inspect)

[Bu mesaj ozii_x tarafından 08 Kasım 2005 14:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben yinede ihtiyacı, finkleı, skinningi 300 olan adamın almasından yanayım.
1. ihtiyac, 300 skin, finkle.
2. ihtiyaç, 300 skin.
3. ihtiyaç.
Bu kadardır, bendeki sıralama budur, ayrıca kimsenin ihtiyacı yoksa sadece 1. şıkta belirttiğim insana veririm. adam ekmeğini ordan kazanıyor olabilir, oda onun tercihi, kimsenin ihtiyacı yok diye adamın emeklerini hiçe saymam. kimse hayrına ortalama 800g luk malzeme dağıtmıyor. ayrıca adam gayet rahat bi şekilde madem bana vermiosunuz skin lemiorum kardeşim de diyebilir kimse zorlayamazda. o onun insafına kalmış bişiy paylaşmak zorundada değil, dediğimgibi sadece ihtiyaç sıralaması yoksa herşeyi tam olan adam. ayrıca anahtar mevzusuda var. anahtarı yapan kuralı koyar diye bişiyde yok adam sololayabiliyorsa tüm ubrs yi sorun yok tabii. herkesin birbirine ihtiyacı var. ama beasti lootu için kesioruz, derisi extradır hakkeden alır ve bence herşey raidten önce konuşularak halledilebilinir. beğenmeyen katılmaz.

[Bu mesaj HainPanda tarafından 08 Kasım 2005 14:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ewet yaw sanki siz beasti sırf deri için kesionus mi halt da düşmüo içinden bu nası mantık anlayuamıom arcane krstal için roll ayalım o zaman biri demiş ki onun için boss kesmioz wewet onun için boss kesmion ama boss a giderken kesmemen gereken bi dunya adamı kesion vein e ulasacam die yada ne bilim zg de cıkan blood vineları roll u yoz mu senin emegin kadar o skinner olan adamında emegi war bunu unutmayalım ayrıca o emegin ustune adamın skinn emegi war sen cıkıpta adam o kadar kasmışken o boss u bentankladım ben roll ı cam dersen o adama ayıp olur ama en iisi bu işin en başta raid girmeden görüşülmesidir
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben burada sadece skinner ın alması komik diyenleri anlayamıyorum... questi olan yoksa elbetteki skinner lar roll lamalıdır... madem kolay birşey sen de katıl hemen yap skinning i 300 le bi de finkle bul tek run da ve hemen en yüksek roll u atıp kazan... ayrıca mining ve herb kadar para getiren bir prof değil zaten skinning... o yüzden bence önce quest'i olanlar, sonra quest'i olan yoksa skinner lar roll lamalı...
Sosyal ağlarda paylaş

"yahu ben burada sadece skinner ın alması komik diyenleri anlayamıyorum... questi olan yoksa elbetteki skinner lar roll lamalıdır..."

boyle denmiyo kendi aranizda olayi tartismaya ceviriyosunuz.(o komik diyenler daha cok seninle ayni seyi soyluyolar zaten)

- insanlar diyo ki quest'i olanlar roll'lasin.
- baska bi gurup diyo ki hayir skin edebilenler kendi aralarinda roll'lasin ki 300 skinning'i olan birisinin bu konuda quest'i olmayan herhangi birisinden en ufak farki yoktur.
- son olarak da herkes roll'lasin diyenler var.

daha once de dendigi gibi server'ina gore degisiyo. bizde quest'i olanlarin roll'lamasi normal. ama skin edip alanlarin sayisi da artti.

soyle dusunelim, o kadar adami kestik vs. eger skinner alacaksa o zaman oraya kadar gelinmesinin hakkini vermeli. adam basi 10g verse herkese, batar zaten. o zaman quest'i olanlar roll'lamali skinner'a para vermeli... hmmm bi kisiye 30g verse yine karli cikar. sonuctan sebebe gelirsek; quest'i olanlarin roll'lamasi lazim yoksa insanlarin emekleri hice sayilmis oluyo.

skinning'i 300'lemek ve dagger'i almak zor is haklisiniz da olayi fazla dramatize ediyosunuz. yani dagger duserse alirsiniz... skin'lersiniz belki cikar... bazilari vicdanini rahatlatmak icin "bana bedava ench yapilmiyo ama" gibi onermeleri de var ama pek dooru bi yakistirma degil... bilmiyorum, daha cok vicdan meselesi bence. eger o kadar insanin sizin oraya gelmenizde yardim etmesini umursamiyosaniz elinizde tutarsiniz. ama sahsen olay eglenmekse, aptal bi hide icin herkesin roll'layip esit haklara sahip olmasini yeglerim. aksi durum da zaten rahatsiz eder insani. acik acik ninjadir cunku.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neverhood, 08 Kasım 2005 06:39 tarihinde demiş ki:
ürettiği itemlar da öyle ahım şahım itemlar değil dreamim, herkes mcci zulgurubcu olduğu için artık o itemlar değerlerini büyük ölçüde yitirdiler, epiclerin hayal olduğu günlerde bulunmaz hint kumaşıydı belki ama şimdi değmez zannediyorum. gene de çok isteyen varsa makul bir fiyata (150g civarı) raid içinde okutulabilir, eğer ki skinnersam adamın iyi niyetine inanırsam böyle bir şeyi ben de yaparım.velhasıl o itemı çok istiyorsa eline bir skin şeysi alıp biraz g.tunu kasması afedersin sağda solda "omfg ninja lololo" kevaşeliği yapmasından daha etik. sonuçta bu tarz itemlarda artistlenenlerin motivasyonları etikten çok bireysel fayda analizi olduğu için etik kadar bacağım girsin topuna demekten de beis duymadığımı belirterek son vereyim sözlerime.

Aslina bakarsan bazi item'lar MC ve ZG kalitesinden yuksek bir deger tasiyor.Ornegin Cap of the Scarlet Savant,Arcanist Crown'dan daha iyi bir item pvp ugrasi veren bir mage icin.Pvp'ye yogunlasmis bu mage'in zaten fire'dan vazgecmeyecegini,kalabalik bir guild'de MC'ye spot bulamayacagini dusunelim.Ya da bu mage'imiz ,ismi Ahmet olsun,dusuk populasyonlu bir guild'dedir.MC yapamayan bazi guild'lerin ozellikle UBRS'in suyunu cikardigi bilinen bir gercek.Hatta bizim gibi dusuk populasyonlu bir server'da bile sirf Pristine Hide icin UBRS'e girmeye calisan adamlar mevcut.Dedigim gibi,bu item patir patir dusmuyor,farmlanmaya musait degil,tamamen sansa dayali bir durum.Bu durumda adam 50 defa Pristine Hide icin UBRS'e girmis,oradan bir skinner'in cikip lak diye bunu cantaya atmasi,sonra AH'de okutmasi ne oyun etigine,ne genel gecer etik anlayisina sigar.En makul cozum,win/win uygulayip raid icinden lazim olana,dusuk bir ucrete satmasi.Ya da raid'de isteyen birden cok adam vardir,adam isteyenler arasinda auction yapar,ya da isteyenler kendi arasinda anlasir,falan,filan.
Gordugun gibi etik sorumlulukla bulunacak cozum oldukca fazla.Bunu skin edip cantaya dusuren,ardindan HS'leyip cikan adama "omg ninja lololol" demem ama esaslisindan bir siktiri cekerim.
Su item oyunun en arada kalmis,en tehlikeli,en ilginc item'i.Bu yuzden bunun uzerinde bir uzlasmaya varmak cok zor gorunuyor,bireysel problem cozme yeteneklerine bakiyor bu durumda,tamamen skin edenin,isteyenin,ninja diyenin kisiligiyle ilgili;her durumda farkli bir boyut degistirebilir.Yani nereden bakarsan bak,sonucta bir epic item questi'nin en onemli ve en nadir parcasi,insanlarin duygusal ve yeri geldiginde asiri duygusal davranmalari da anlasilabilir olmali.
Tabii ki "omfg ninja lololol" dangalakligini hayat ve wow felsefesi haline getirmis bir kisim ibnenin yarattigi gurultu patirti da benim sozunu ettigim etik cercevesinin icine sigmiyor,ben de onlara bacagimi gostererek gulumsuyorum.
Son olarak,gotunu kasip skinning'i 300'lesin finkle's dusursun de the beast skin edebilsin hususuna gelince,bu sefer kim skin edecek,skinner'lardan hangisi alacak,skinner'lar mi alacak yoksa ihtiyaci olan mi alacak gibi hepten boktan bir durumun icinde buluyoruz kendimizi.Bir diger tarafta kimsenin de "ilerde 60 olup the beast skin'lerim" diye skinnig aldigini da dusunmuyorum,biri de cikip "evet ben o yuzden aldim" demesin,kuyruklu yalan olur.[signature][hline]Oneiros,the proud raider of DUSK Elite.
-The Maelstrom.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi pardon adamın kendi skinlicegii şeyi skinlemesi ninjalık tır abi q item parayla alınır yaw nie bunun tarrışmasını yapıosunuz bi q itemide parayla alın yani mitrhil casing yada deadly bluserkjnbkjnk denen tufegi alıosunuz gidip instacenisdeki eng mine ı aldıı zaman bana mithril casing lasım q için bana wer onu diemiosan o adamada diemessin ayrıca tekrar ediom ulan sanki her giden beasti sırf hide için kesio ne yani party de kimsenin hide a ihtiyacı olmasa beastı atlayacak mısınız elbette hayır yani neymiş o party zaten o beasti kesecek skinnerda o partynin bi elemenı olarak herkes gibi kesio onu soora gidip meslegini yapıo nie mine we herblerde roll soz konusu bile olmasken skin e bu kadar duskunluk war mor yazısı war die mi adamların hakkıdır mesleklerinin gereğidir onu almak kardeşim o adam sana onu yapmak zorunda deil ayrıca ben skinner olsam madem roll mu atıonus kardeşim deriye kazanan skinlesin bana ne ben 2 meslek tercihimden birini wermişim bunu için sen herb + alch alıp catır catır poiton kullanırken savasta ben gidip onlara para wererek almısım kolay deil oole bu işler paran warsa gider alırsın
bi de lockpick we magelerin su işini de war ama lock pick class skill i dir yani rouge un party e alınmasının nedenlerinden biridir priestın heali yada warrior un tauntu gibi yada mage in suyu isterse yapmasın oturur yere priest manası bitince hadi gitsin party işine gelirse
anahtar da aynı olay anahtarı olan adam sadece girişi acabilecek adamdır o anahtar için belki 2 saat belki 3 saat kasmıstır ama her kestii mobun basında durup da onların derisi yuzmemiştir yada deri bitince gerekli deriyi almak içn gidip farm yapmamıstır
ama yinede en iisi girmeden konusulmasıdır cunku beast en soora UBRS nin bitirilmesi yada birilerinin çıkı falanaca ninjadır die bagırması hos bi olaay deildir[signature][hline]Your blood is my water
Sosyal ağlarda paylaş

"bi de lockpick we magelerin su işini de war ama lock pick class skill i dir yani rouge un party e alınmasının nedenlerinden biridir"

skinning'i niye boyle gormuyosun? ayrica skinning sanki beast'i skin etmekten baska hic bi ise yaramazmis gibi konusuyosun. lvl60 olana kadar para kirip da sonra boyle denmesi sacma.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

aslında dikkat edersen skinning'in getirdiği para diğer gathering prof larla karşılaştırılınca oldukça az... ayrıca ben hiç skinning i olan random aranıyor veya şu class aranıyor diye bir mesaj görmedim lfg kanalında...[signature][hline]Makhaon
Level 40 Hunter - Kor'gall
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...