Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendıme Is Buldum....

Llama

Öne çıkan mesajlar

Öğrenciyken yaptığın her iş sana çok farklı tecrübeler kazandırır. İnsanoğlusunun çocukluk döneminden çıkıp vahşi ekonomiye atılmasındada pek faydalıdır kız tavlamaktan ziyade. Her zamanda işini bırakabilme şansınada sahipsin sıkılırsan.

Bu tip işlerde kendine biraz yetenek bakış açısı edinmeye çalış en dandik işin bile püf noktaları vardır seni renkli bir insan yapar. Mesela kaç tane süper kokteyl yapabilen Banka müdürü vardır acaba gibi sorular geliyor aklıma (örnek sadece)

Bu sebeptendirki böyle bir işe atılman belki kariyer, kişisel ekonomi gibi şeylerine pek katkı sağlamasada yeni insanlar yeni şeyler görüp yaşamanın bir kapısıdır pek faideli bence.

Hayırlı vede Uğurlu olsun diyorum.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Ederan" Clan Fixör
"Gafur" Clan Enforcer
"Story of SadButcher"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dresquin, 05 August 2003 08:58 tarihinde demiş ki:
said:
Vampire, 04 August 2003 04:47 tarihinde demiş ki:
Almanya da ayni isi yapsan günde 60 euro en asa alirsin (saat basina en düsük 6 euro aliniyor) bahsislerle birlikte bu 80-90 euroyu rahat bulur...Türkiye sagolsun...

Almanya'da bir döner kac para onu da söyle, kiralar Türkiye'nin kac kati onu da söyle. Kim günde 10 saat calisabiliyor onu söyle bir de, sonra asgari ücret alan biri Almanya'da nasil sürünür onu da bir söyle...
Herkes bol keseden salliyor yurtdisi söyle yurtdisi böyle diye, les gibi lan buralar.. Almanlarin arasindasiniz, günde 500 euro kazansan kac yazar? Almanya'da Türksün; bitmistir olay, agzinla kus tutsan yaranamazsin.[hline]Siyah Kahve.com, Ebedi kahvelerin mekânı.

Millet angut cunku sirf calismak icin almanyaya gidiyorlar de mi?

Doner 3.5 Euro kardesim, normal tek odali bir evin kirasi 200-300 euro arasi bunun icinde Nebenkost denen elektrik,su kalorifer etc. de dahil.

Burda maaslar saat hesabina gore yapiliyor. En dusuk maas saatte 6 euro, yani akliniza gelebilcek en kotu is ( copcu, bahcivan, hamal) gibileri saatte 6 euro aliyorlar bu da 8 saat calissan gunde 48 euro ediyor. 1 ayda 22 is gunu var

48x22= 1056 euro
Ogrenciysen %9 vergi oduyorsun = 95 euro vergi kesintisi
eline gecen para = 961 euro

Hergun 3 ogun doner yedin diyelim hadi yanindada kola ic 5 euro olsun. 30x15= 450 euro kiran icin de 511 euro kaliyor.

Hadi diyelim biraz daha luks biryerde tek basina kaliyorsun 300 euro da kira+nb olsun. 211 euron kaldi geriye, eve DSL cektiriyorsun ayda 70 euro. 141 kaldi. Cep telefonu faturan olsun , abartmadiysan 30-50 euro arasi gelir. Hadi en kotusunu dusunelim biz 50 olsun. 91 kaldi. Haftasonu disko girisleri 15 euro , her hafta sonu disko yapsan 60 euro. 31 kaldi. 31 de icerde yedin diyelim bitsin.

Simdi bu duz bir hesap ve bu adam hergun herogun doner yiyor, rahat bir apartmanda kaliyor, evinde DSL var, her hafta sonu disko yapiyor falan filan yani turkiyedeki copcu, bahcivan etc ye gore biraz farki var sanirim. Ha bi konuda haklisin almanyada turk oluyorsun turkiyedeki ortam yok, napalim turkiyede babamizdan birsey kalmicak bize, surunelimmi yani? Ortam mi onemli rahat yasamak mi? Kisisine gore degisir, bana gore rahat yasamak daha onemli.

Ha yukarda yazdigim 3 ogun doner abartidir, hickimse 2 ogun doner yemez. Mesela gidip supermarketlerden birseyler alirsaniz gunlugunuz 3-5 euroya falan geliyor, ayda 90-100 euro max veriyorsunuz. Arkadasa nispeten gunde 3 ogun dedim ona.

Arkadasim burdan cikarmani istedigim ders almanyada surunen kesimin tembel kesim oldugudur, isteyen herkes kendini rahat rahat gecindirebilir, sarapci, biraci etc tipler tabikide surunurler.

Bol keseden salliyorlar deyisine bir cevap vermeyecegim zaten bu yaziyi okuduktan sonra goruslerin degisecektir.

Keske sartlar uygun olsa ben de gitmek zorunda kalmasaydim ama ilerde bir aile kurarsam eger onlari rahat ettirmenin tek yolu bu, kimse kusura bakmasin turkiyeyi sizin kadar seviyoruz ve amac burda turkiyeyi karalamak degil, ama hayatin gerceklerine gelip ev gecindirmeye basladiginizda butun bu dediklerimi cok daha iyi anlayacaksiniz. Burda vermek istedigim bir diger mesaj da, gitmek imkansiz degil benim hicbir tanidigim yoktu burda, dilini bile bilmiyordum. Ama kafaya koydunuz mu yapiliyor, arastirin isteyin yeter. Sevgiler...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dresquin, 05 August 2003 08:58 tarihinde demiş ki:
said:
Vampire, 04 August 2003 04:47 tarihinde demiş ki:
Almanya da ayni isi yapsan günde 60 euro en asa alirsin (saat basina en düsük 6 euro aliniyor) bahsislerle birlikte bu 80-90 euroyu rahat bulur...Türkiye sagolsun...

Almanya'da bir döner kac para onu da söyle, kiralar Türkiye'nin kac kati onu da söyle. Kim günde 10 saat calisabiliyor onu söyle bir de, sonra asgari ücret alan biri Almanya'da nasil sürünür onu da bir söyle...
Herkes bol keseden salliyor yurtdisi söyle yurtdisi böyle diye, les gibi lan buralar.. Almanlarin arasindasiniz, günde 500 euro kazansan kac yazar? Almanya'da Türksün; bitmistir olay, agzinla kus tutsan yaranamazsin.[hline]Siyah Kahve.com, Ebedi kahvelerin mekânı.

Dresquin sende almanya da yasayoyrsun sanirim böyle bisey yazmana sasirdim acikcasi zaten foxx sana gereken aciklamayi yapmis...Almanya da Türk olmak almanlarin arasina girememek sana batiyosa bu senin sorunundur...O zaman hayat boyu türkiye de yasarsin...Bende yasamak isterdim ama burdaki hayat sartlari oranin n kati daha iyi...O yüzden hayatta dönmem oraya.Türkiyede bir Porsche almak hayalken ben burda acaba 5mi yoksa 10 sene icinde mi porsche alabilirim hesabi yapiyorum eger bu güne kadar almanya da yasamanin sartlarini veya püf noktalarini cözemediysen zaten bosuna almanyada yasama...Sende benim gibi ortam kursaydin sende burda böyle bisey yazmazdin...Etrafinda yapabilcegin o kadar cok sey var ki...Foxx yukarda olayi olabilcek en düsük maasa göre yazmis sen zaten okumus bi adamsan rahat bu maasin 2-3 kati parayla basliyosun ise...Ayda 2000-3000 euro ile birde bi sevgilin varsa ve de oda calisiyosa o zaman iste paraya para demiyosun...Burda tanidigim herkesin altinda son model arabalar ve lüks daireler...

Sen nereye Türkiyede son model BMW veya Mercedes alip üstüne cok lüks bi daire cekebilirsin altina...Baban eger köse degilse hikaye bunlar...Türkiye yi bana hic ekonomik yönden savunma yani gülerim sana.Burda aile olarak 2 bireyin calismasi zengin ve lüks bi hayat icin oldukca yeterli...Türkiyede olay ne actirmayin agzimi bu kadar kör olmayin artik...Ha türkiyede ortam daha güzeldir (yani arkadas ortami) ama arkadas ortami icin rahat bi hayati tepmem...Sende mantigini calistirip lan ben bu isin icine ediyim diyecegine oturup etrafindaki sonsuz firsatlari gözden gecirip kendine bi yol cizersen sende görüceksin ki bu cizdigin yok icinde ne cok firsat olduguna inanamiycaksin...Ben 20 sene türkiyede yasadim ama kusura bakma bi halt görmedim vede oldukca sosyal yasamama ragmen, bi halt görmedigimi buraya gelince anladim...Ama iste bi laf vardir bazi türkler dünyanin her yerinde türktür, burda öyle türkler varki medeniyetin ortasinda magara adami modunda yasiyo...Ve aynen senin gibi konusuyolar (sana saldiri degildi bu laf) sende gözünü acta onlar gibi olma...

Yok efendim almanlar söyle almanlar böyle gidin yaw...Almanlar bana her gittigim yerde güler yüz saygi ve anlayisla yaklasit ama bi türke ne zaman soru sorsam "Bilmiyorum birader,birader görmüyomusun mesgulüm.vs vs" cevaplari aldim ha hepsimi böyle hayir tanidigim cok modern ve kendini gelistirmis insanlarda var...Ama almanyada almanlarla takilmazsan bi halt olamazsin türkiyeye burdan ucak 3 saatte gidiyo istedigin zaman gidersin gözünü acip firsatlari degerlendirip iyi para kazaninca, yada oturup böyle negatif konusmaya devam edersin...Biz bosuna konusmuyoruz burda...Bende okudum anadolu lisesinde de okudum üniversiteyide kazandim bende bilirdim türkiyede kalmayi ama buraya gelme firsatini tepcek kadarda maymun degildim...

Bisey daha sen almanlarin arasinda türksün agzinla kus tutsan yaranamazsin demissin, yukarda da yazdim almanlar her zaman cok daha iyi davarniyolar ve ilgi gösteriyolar...Ama sen onlari karsisina "..na kodumun almani" gibi bi suratla cikiyosan bilemiycem hakediyosundur o zaman neden ben rahatsiz olmuyorumda sen oluyosun? Neden bu kadar asalarsin anlamadim...Ben oldukca memnunum sende insan gibi konusursan sende görürsün ne kadar cana yakin olduklarini...

Yazdillarini buraya yollamadan önce bi oku öyle yolla biz sanki bilmiyoz hayatin ne oldugunu...Yurtdisi daha iyi kardesim bu kadar bunun cevabi...Itiraz ediyosan senden zaten süphe duyarim...Bu kadar iyi olmasaydi Avrupanin en zengin ülkesi olmazdi...Bu kadarini düsünsen yeter...Türkiyede doktor olsan ne kadar maas alcaksin sen 700milyon tas catlasa...Eger muayanehanen yoksa sürüm sürüm sürünürsün yada torpilin yoksa ve özel hastaneye giremezsen bakarsin öyle uzaktan millete...Benim babam doktor ege üniversitesini birincilikle bitirmis bir doktor o bile anlatir bana türkiyede olunabilcek en son meslek diye...Muayenehanesini acti ve özel hastanede calisiyo su an ama bunlari yapana kadar seneleri gecti yani maddi olarak güclenene kadar sen bunu almanyada görebilirmisin lol...Özel doktorlar sana 1 ay sonrasina randevu veriyo adamlar hastadan
Sosyal ağlarda paylaş

Dresquin, bir kere vampirele benim fikirlerimi ayri tutmani istiyorum basta, dedigin kufuru de ettim, artik bu forumdaki herkes biliyor zaten insanlari bilgilendirmeye calistigim bir topicte birisi bana " bilmeden konusma , bol keseden sallama " turu seyler derse biraz ustune giderim devam ediyorsa kufur ederim, cunku tamamen negatif karalama amacli bir harekettir, o kisi amacini kisaca belli etmek olur. Senin goruslerine de saygi duyarim elbet ama bol keseden salliyorlar demen hic hos degil, bos yere tartisma yaratir.

Almanyada mutlu olamayabilirsin, kisiden kisiye degisir bu. Aachen ornegini vermissin guzel belki bende aachende olsam bende mutlu olamazdim, ortamina gore degisir cok goreceli seyler bunlar. Ama kagit uzerinde duz hesap yapinca nasil bir tablo cikiyor onu gostermek istedim. Neyse ben daha fazla uzatmicam bunu topici acan arkadas sanirim sadece harclik icin bu isi yapacagindan pek ev gecindirme konularina ilgi duymayacaktir, ona da soyleyim burdan 160mil turkiye icin iyi para degil , tekrar dusun gunde 10 saat cok yorulursun 1 ayda bikarsin. Git asgari maasa bir web tasarim firmasinda veya katalog yapan firmada calis, cok guzel xp kazanirsin level atlatir ilerde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dresquin seni anliyorum bende arkadaslarimi özledim Türkiyedeki hatta bir arada oldugum grubunmla bir saniyemiz gülmeden gecmezdi oldukca özledim almanyada bu ortam kesinlikle yok bu konuda sana hic karsi cikamam cünkü sonuna kadar haklisin

LÜTFEN DIKKATLI OKUYUN:
Bunun yaninda bende adamin altindaki BMW ye yada Porsche ye göre kültürünü belirlemem tabiki ben o örnegi sadece eknomi amacli verdim.Benimde altimda olmasini isterim dedim orda yukarda...Sadece bu hayali bigün burda yapabilme sansi varken türkiye de yapma sansim cok cok cok az dedim...Yanlis anlasilmasin multi trilyonerde degilim kimseyede hava atma isteyim yok sadece bi düsünce olarak yazilmistir ve tabiki örnek olarak yazilmistir...Kesinlikle yanlis anlamayin...Sadece örnektir...

Ha bunun yaninda irkcisindan bahsetmissin, o konuda da sana lafim yok almanyanin %49 u yabancilari istemiyor son alman secimlerinde Schröder secilmemis olsa basimiza neler gelirdi bilmek istemiyorum...Ama bazi konularda da ümitliyim ki Türk ismi artik yavas yavas yerini korumaya basladi son zamanlarda alinan basarilarla ve hatta TV seyrediyorsan sende bilirsin ki eskiden tiyatro programlarinda asalanan türkler artik övünülcek konularda gösteriliyo...Search For Stars...Axel Stein...Was Guckst Du?... gibi programlarda oldukca güzel animasyonlar var...Ve bana gurur veriyo bunlar hatta Kaya Yanar almanyanin en ünlü showmenlerinden vs vs, yani seven de var var sevmeyen kadar...

Sonucta bunlar kisilerin secimleri ben hicbirsekilde Türkiye ye dönmem...Cünkü ben düzeni seviyorum ve sakinligi, arkadaslarimi cok özledigimde Türkiye ye dönüp hasret gideriyorum ve burda da bi cevrem oldugu icin bana koymuyor benim sansima etrafimdaki insanlar cok sicak ve yabancilik cekmedim bugüne kadar hic...Ama hayat bu tabiki herkesin hayati böyle degil bende senin gibi soguk insanlarla cevrilmis olsaydim seninle ayni tepkiyi verirdim yani yazini acik yazman iyi olmus...Ama dedigim gibi kisiden kisiye degisir...

Benim amacim rahat yasamak sadece ve bunun icin kasiyorum gereken cevre ben geldigimde hazirdi kiz arkadasimin sayesinde o yüzdende sorun cekmedim...Yalnizlik olmadimi? Oldu tabiki, cok sikildigim ve Türkiye yi aradigim günlerde oldu 20 senelik yasantimi anilarimi birakip geldim hatta uniyi bile birakip burda devam amacli geldim...Benim artik dönme sansim kalmadigi icin kendimi sartladim ve zamanla alistim ve almanlardan nefret etmenin sadece bana zarar vercegini asiladim kendime cünkü onlarla yasamak zorundayim...Yukarda bahsettigim gibi cok iyileri oldugu gibi cok killarida var biliyorum ama bana %90 iyi denk geldi bugüne kadar...

Sonucta bu insanlarin secimi ama benim tek sinir oldugum sey körü körüne Almanya yi kötüleme olayindi, yani sadece sen almanya ya öfkelisin diye geri kalanlarada bunu asilamak yanlis zaten yabancilarin bize olan düsmanligini yenmeye calisirken bide onlara düsman olmiyalim ve sunuda lütfen unutma dres :

Bizden bugün bu adamlar bu kadar nefret ediyosa neden oraya bizden seneler önce gidenlerdir...Hep görüyorum tipleri sokakta adam Türk almanya da dogmus ama ne almanca var ne türkce tarzan gibi yasiyo bunun gibi 2-3 mil türk adamlari delirtmis tabi (bu sayinin %10 kadari kültürlü ve modern türkler onlara lafim yok)

Yani sende haklisin ama adamlarada hak veremeden gecemiyorum...Ortada suclu var ama ne sensin nede almanlar, nefret konusunda...

Tabi türkiyede ki eglenceyi hicbiryerde bulamazsin ve dostlugu...Bu adamlar robot gibi yasiyo ama tek bunlar degil mesela japonya da böyle deli gibi calisiyolar...Herseyi nedeniyle düsünmek gerek o yüzden...2 ülkede 2. dünya savasindan yenik cikti ve burada tas üstünde tas yoktu savas sonunda adamlarin calismaktan baska sansi yoktu ve böyle olmuslar, japonlarda ayni onlarinda yasamlari sistematik ve matematik üstüne kurulu ki daha da cok calisiyolar almanlardan...Aslinda disardan gözüken siradan hayatlari ülkenin kalkinmasinda cok rol oynuyo...Türkiye de bugün zengin bi ülke olsaydi insanlar türkiyede de deli gibi calisicakti...
Yalan mi?

Sonucta ben senin ne demek istedigini anladim düsünceni degistirmek gibi bir amacim yok sadece bikac örnek vermek istedim seninde beni anlaman icin...Yanit icin sagol bu arada...Dedigin gibi göreceli kavram ve uzatmaninda anlami yok senin icin cirkindir ama ben seviyorum :)[hline]Dont make me more aggressive than devil...

[Bu mesaj Vampire tarafından 07 August 2003 03:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...