unac Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Gençlerin yüzde 15’i, ‘söylenişi zor olduğu’ ya da ‘karşı cinsle özdeşleştiği’ gerekçeleriyle isimlerini beğenmiyor. Erkeklere de konan Çağrı, Olcay, Deniz, İsmet gibi isimlerden rahatsız olan kızlar, kendi çocuklarına benzer bir isim koymayı kesinlikle düşünmüyor. İsmi kızlar tarafından da kullanılan erkekler de aynı durumdan rahatsız. Buna karşın Türkiye’de yaklaşık 14 bin Ayhan, 24 bin Dursun ve 23 bin İsmet adında kadın bulunuyor. Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hülya Taş ile Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Celaleddin Çelik’in isimler konusunda yaptıkları iki ayrı araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Hülya Taş’ın araştırmasına göre gençlerin yüzde 15’i ismini sevmiyor. Sevmeme nedenleri olarak, ‘daha değişik olmasını isterdim’, ‘karşı cins de kullanıyor’ ya da ‘söylenişi zor’ gibi gerekçeler sıralanıyor. Öğrencilerin büyük bir kısmı çocuklarına verecekleri ismi bulmuş. Özellikle kız öğrenciler, çocuklarına koyacakları isimlerin çok yaygın olmamasını istiyor. Araştırmaya katılan kızlar arasında en yaygın isimler Elif, Emine, Fatma ve Esra iken kız çocuklarına vermek istedikleri isimlerin başında Ecem, Asya, Ceren, Cansu geliyor. Araştırmaya katılan erkek öğrenciler arasında en yaygın isimler Murat, Mustafa, Mehmet ve Fatih şeklinde sıralanırken, gençlerin çocuklarına vermeyi düşündükleri erkek isimlerinde ilk sıraları Mutlu, Onur, Özgür alıyor. Bu durumu ülkenin sosyal ve kültürel yapısındaki değişimle açıklayan uzmanlar, gençlerin yaşlarına bağlı olarak ‘farklı olma’ isteklerinin de etkisine dikkat çekiyor. Araştırma, ‘göbek adı’ geleneğinin sürdüğünü de ortaya koyuyor. Öğrencilerden yüzde 85’i göbek adı bulunduğunu ifade ediyor. Göbek adlarının büyük çoğunluğu ise ‘dini kaynaklı’. Doç. Dr. Celaleddin Çelik’in araştırmasına göre, beğenilmeyen isimlerin başında Satılmış, Döndü, Şaban, Durmuş, Kezban, Dudu, Yeter, Döne geliyor. Bu arada Türkiye’de kadınlarda en çok kullanılan adın 4 milyon 200 bin ile Fatma, erkeklerde 2 milyon 300 binle Mehmet olduğu belirlendi. Kadın ve erkekler arasında ortak bazı isimler ise şöyle: Dursun, Ayhan, Cihan, Elvan, Ergül, Ferhan, Fikret, Günay, Güner, Güngör, Hidayet, Hikmet, İlkay, Kamuran.[signature][hline]yeni geldin ve hiçbişi bilmiyosan buraya alalım sizi bana bişimi dicen koçum [u]beni buralarda bulabilirsiniz 1-2-3-4-5 ama en çok burda bulabilirsiniz ve son söz yakın olmak için uzak dur (ne alaka deme) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davion Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Okuyabilen beri gelsin.[signature][hline]!!!nisriG MafaK Yüksek tepelerde hem kartala hem yılana rastlarsınız. Fakat biri süzülerek diğeri sürünerek yükselmiştir. (Hint Atasözü) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 okudum[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 kizin olursa adini osman, ismail, huseyin koy diyo...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Yüzdeler belli olmuyor.Gerisini okudum.[signature][hline]Work Hard.Play Harder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 kızım olursa selen koyucam. erkek olursa hanım düşünsün =)[signature][hline]| anti-telekom | sessiz kalma, tepkini göster! | tóqqíé || garbagé || sadece.gen.tr | | drum-tr || tama || víc fírth | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 valla kuzenim benim adıma özendğini direk yüzümede söyleyip erkek olursa taha koyacağını söledi.. karizma direk ztn.. ta-ha bak şuna bak:-)[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Kızım olursa "Selin" Erkek olursa "Bora" olay budur :)[signature][hline]ABH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 erkek olursa kamuran kız olursa cevriye koyarım ;)[signature][hline]For Ancelot The ancient cross of war For the holy town of gods Gloria, gloria perpetua İn this dawn of victory... Asgard the wiz Asgard the gotik:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Kız olursa Ela veya Pelin koyarım .. Erkeğe karışmam ..[signature][hline]I think i'm the NoelBab.. We can't forget him .. We Love him.. God Bless him .. I'm his reflection ..[b] [b]Msn İçin : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 dostlarımdan birinin ismini koymak isteyebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 oğlum olursa zekeriya kızım olurrsa telekom[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 kızının adını telekom koyma bence =) ya da bilerek koyuyosan o_O...neden ki?[signature][hline]| anti-telekom | sessiz kalma, tepkini göster! | tóqqíé || garbagé || sadece.gen.tr | | drum-tr || tama || víc fírth | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 telekom? namuz balasına gardaş verdiğimiz can bizim dolaşrısın sonra fastreload[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 kızlar nedense cereni beğeniyorlar. seksi mi buluyolar ne.[signature][hline]The sickness that you are A plague that made me starve Do you think you can show me How I come this far? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 kızınızın ismini ceren koymanızı tavsiye etmem.gün gelirde nete girerse,iyi olmayabilir..[signature][hline]Önce bi acıdım,geçti sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 kız içinde erkek için isim gece süper bence keşke benim adım gece olsaydı =)[signature][hline]Fevaxium lvl 60 rogue of Sineclipse- Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 said: Lancelion, 08 Kasım 2005 22:10 tarihinde demiş ki: kızınızın ismini ceren koymanızı tavsiye etmem.gün gelirde nete girerse,iyi olmayabilir.. o_O İlgi alaka sevgi şevkat ve bilgi istiyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 varya Çağatay ismi güzel aslında :P değil mi?[signature][hline]Even the most beautiful woman in the world can not give more than she has... msn gmail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 aman kamilcan kamilgül falan koymayın da..[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenerbahce Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 ilker ismi nasıl??benim isimde[signature][hline]çocuğunuz hangi takımlı olcak tıklayın öğrenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 doğaç nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 ilk-er fena diilde türetme şeklinde yapılan isimleri pek şeyetmiyorum ama güzel bi isimidir ilker benimkide umur o nası :)[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Kızım olursa erkek yapana kadar uğraşır ismini toygar koyarım..[signature][hline]Ayakda daha az üşüyorum, ama hala üşüyorum.. http://www.odysseia.org|[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2005 Oglum olursa Kürşat kzıım olursa Kürtaj(yiğit özgür) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar