Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matrislerle denklem çözmek.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Biri bunu anlatabilir mi acaba? Elekronik dersindeki problemlerde sıkça kullandığımız birşey ama ben epeydir derslere giremediğim için hatırlamıyorum ve -hatunlar sağolsun- düzgün not tutmadıkları halde herkese dağıttıkları içinde notlardan çıkaramıyorum.

Birisi güzel bişey hazırlayabilirse bir çok kişi için makbule geçer sanırsam.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Mesaj tarihi:
istte olsaydım şu an sana yardım edebilirdim bizzat yada istte oturuossan antepteyim zmanımda yok..bayram zamnı(kurban bayramı:)] müsaitsen pm ile ulaşabilrisin bana..
tabi işin hala varsa o zmanlarda..[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu..
Mesaj tarihi:
peheeyy row reduced echelon,row operations,augmented matrices....Sanırım bunlar falam kullanıyodu lineer denklem çözmek için.Konu çokda zor değildi,bi lineer cebir kitabı bulup çalışabilirsin sanırım :).(tavsiyem strang diye bi adamın kitabı olabilir.Mit series)[signature][hline]Do not socialize people in case of epidemics..
Mesaj tarihi:
abi tek bi soruysa yaz buraya uğraşalım Yada bursadaysan özel msj at fotokopi falan yaparıs hade kolay gelsin.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
| 1 3 5 | | 0 3 0 | |x1|
| 1 0 0 |X| 1 2 0 |=|y1|
| 2 1 1 | | 2 0 1 | |z1|

bu gibi bişeydi sanırım matrislerde unutmulum.Mühendislikte Matematik dersinde görmüştük ama notları bulsam bile burada nasıl anlatıcam =([signature][hline]FİLTHY PLAY!
*********...
Mesaj tarihi:
Sonuca nasıl gidildiğini bilmesem de notasyonunu biliyorum, zaten çoğu hesap makinesine bu matriks verilerini girince bilinmeyenleri söylüyor.

|3 4 8||a||x|
|2 7 9||b||y|
|5 0 6||c||z|

Açılımı şu:

3a+4b+8c=x
2a+7b+9c=y
5a+6c=z

Çarpma işlemi bu, devre analizi derslerinde bu şekilde kullanıyorduk. Genelde a,b,c akımları, sol matriksteki sayılar resistörleri, x,y,z ise voltajı temsil ediyordu yanlış hatırlamıyorsam.

[Bu mesaj Adiemus tarafından 11 Kasım 2005 00:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
matrices
zamaninda bana cok yardimci olmustu. cok ama cok karisik gelirse hangi teorem uzerinden gidiyorsaniz ona gore aratirsin.bir matematikci olarak nacizhane tavsiyemdir:)
kolay gelsin.[signature][hline]i can't die.. i don't exist.
  • Yeni Oluştur...