Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gnubox, ilgisayar bağlantısını kullanarak Cep Telefonundan İnternete Bağlanma

GE-TA

Öne çıkan mesajlar

Önce ilk mesajımda yaptığım bir hatayı düzelteyim. Program erişim noktası olarak illaki "Bt" istiyor. Ben Blueetooth yazmışım. Çalışmamış olanlar birde ismini düzelterek denesinler.

Taz senin sorununa gelince, sende 6600'daki gibi ayar çekmeyi deneyebilirsin. 6600'da ayar şu şekilde oluyor;

Name: Bt. Burayı kast etmiştim Bluetooth değil Bt olacak. "bt" de değil "Bt".
Data Bearer: GSM data
Dial-up number: 2222 olabilir. Boş olmadığı sürece ne girerseniz girin.
Username: windows'a log in olabileceğiniz bir kullanıcı adı.
Promp password: No
Password: eğer kullanıyorsanız windows'da o kullanıcının kullanacağı şifre
Authentication: Normal
Advanced Settings: Use Login Script Yes
Advanced Settings: Login Script

Script şu şekide olacak.

CHARMAP [windows-1252]
LOOP 10
{
SEND "CLIENT"+<0x0d>
WAIT 3
{
"SERVER" OK
}
}
EXIT KErrNoAnswer$

OK:
EXIT

bu scripti göründüğü gibi oluşturun. Yani satır boşlukları ile. Bunu bir txt dosyasına yazıp telefona da kopyalayabilirsiniz.
Son olarak da;
Advanced Settings: Use PPP Compression Yes

Diğer adımlar yine aynı.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, gnubox'ın 1.1 6670 versionunu indirdim official sitesinden
http://www.symbianos.org/yabbse/index.php?board=2;action=display;threadid=114
bu sitede adamın teki her şeyiyle anlatmış
onları uyguladım. o COM3 ten baglamıs ben COM6 dan bagladım tek farkı bu. regeditten bişey değiştiriosun onu da yaptım. baglanırken "Bt" yi seçiyorum baglantı icin. sağ üstte bir telefon simgesi cıkıyor aramaya calısıyor. 2-3 sn sonra "Aramaya izin verilmiyor."(call not allowed) diye bişey cıkıyor ve baglanmıyor. ne yapabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Taz bağlantı oluşturduktan sonra gnubox'ı açıp 2box direct'den bt bağlantısını seçtin mi? Yani Bt bağlantısını kullanmak istediğinde gnubox bluetooth'a yönlendirme yapmıyor gibi geldi bana. Çünki dediğine bakarsak bluetooth yerine bağlantı numarasını çevirmeye çalışmış. Telefon simgesi çıkıyor demişsin.

Gnubox'ı açıp dediğim ayarı yapıp tekrar dene. GSM data call'ı bt'ye yönlendirmesi lazım gnubox'ın. Zaten o ayarı yaparsan gnubox o girdiğin 2222 numarasını otomatikman silip bluetooth'a yönlenmesini sağlıyor.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

ya gnubox u açıp 2 box direct - bluetooth seçince
gnubox:
Zaten Kullanılıyor !

diyodu
sonra dediğin scripti yazdım telefonda şimdi de yine zaten kullanılıyor diyo arkada da
DialOutISP
Description:
DefaultTelNum: 2222
ModemBearer
No Nokia Modem

yazıyo

[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away

[Bu mesaj Bleeding tarafından 29 Ekim 2005 00:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bleeding, sende de gnubox bluetooth'a yönlendirmeyi yapamıyor. Kurduğun GSMData bağlantısını seçtiğinde gnubox numarayı çevirmeyip bağlantıyı bluetooth'a yönlendirmeli, ki zaten programın amacı o. Kullandığın sürümde var olan bir bug olabilir. Telefonuna uygun sürümü indirdiğinden emin misin? Programı yazanların uğradığı forumlarda derdini dile getirip yardım bulabilirsin belki. Elimde herçeşit nokia'dan olmadığı için üzerinde çalışıp çözüm üretemiyorum malesef.

Taz, konulardan birinde gördüm telefona format atarken rehberini kaybetme tehlikesi atlatmışsın. O kadar önemli bir program değil. Çalışıyorsa ne ala, çalışmıyorsa boşver gitsin. Sonuçta gelişme aşamasında bir program.

Ayrıca yakında pabucu dama atılacak sanıyorum bu programında, zira nokia E61 geliyor ve built-in WLAN'ı var. Modellerden birinde de VPN koymuşlardı (gerçi gprs ile çalışıyordu sadece), bunda da var. WLAN ile VPN birleşince tadından artık yenmez. Birde güzel bir RISC işlemci ile gelirse durdurun nokia'yı durdurabilirseniz. :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 11 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...