Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavuz Çetin

BlaCk

Öne çıkan mesajlar

bana öğretilen her şey
bana önerilen her şey
bana dayatilan yaşanti
işe yaramaz bir çöplük

yarattiğiniz sistemler
kullandiğimiz yöntemler
yaşamak istemem aranizda

belki de terslik bende
yapamadim bu düzende
kaçacak delik arar oldum
sürüngenler şehrinde

eğitilmiş köpekler
doymak bilmez maymunlar
yaşamak istemem artik aranizda

benden bir ruhsuz yaratmayi
nasil başardiniz
benden bir hissiz yaratmayi
nasil başardiniz
benden bir uyumsuz yaratmayi
nasil başardiniz
benden sizden biri yaratmayi
nasil başardiniz

yaşamak istemem artik aranizda
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Yavuz Hilmi Çetin, 1970 te Samsun da doğdu. Baba mesleği nedeniyle Türkiye nin çeşitli yerlerinde geçen çocukluğundan sonra 14 yaşında Hasan Cihat Örter den blues ve rock gitar dersleri almaya başladı, 1985 yılında akustik gitarla başlayan müzik serüveni ilerleyen yıllarda elektrogitarla devam etti. İstanbul Haydarpaşa Lisesi nde okurken sınıf arkadaşı olan Ercan Saatçi ile yaptıkları I Will Cry isimli şarkıyla HEY dergisinin yarışmasını kazanan Çetin, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nü bitirdi.

1991 yılında arkadaşları Batu Mutlugil(Duman ın gitaristinin babası kendisi), Kerim Çaplı ve Sunay Özgür ile beraber "Blue Blues Band" i kurdu. 1996 yılından ölünceye kadarki sürede MFÖ nün gitaristliğini yaptı, turnelere, konserlere katıldı. Bu süre içerisinde her hafta Blue Blues Band ile Kadıköy Shaft Bar da çıkmaya devam etti.

Son dönemlerde kendisine ağır depresyon teşhisi konulmuş ve hastanede bir hafta tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti. "En iyi ilaç müzik" diyen Çetin, ikinci albümü Satılık için stüdyoya girmeye karar verdi. O sıralarda sürekli yanında bulunan kız arkadaşı Mine Erkaya da onunla beraberdi. Stüdyoda tekrar fenalaşan Çetin işlerini bırakıp direk psikoloğuna gitti, ancan psikoloğu iyi olduğunu söyleyip ilaç vermekle yetindi. Kız arkadaşı da aynı görüşte olduğunu belirtti ve işlerine döndüler.

Tarih: 15 Ağustos 2001, Çarşamba

Çaldığı Shaft Bar a saat 23:00 da gitmesi gereken Çetin den ses çıkmayınca tonmeister Mine Erkaya ve Blue Blues Band elemanları telaşlandılar. Haksız da değillerdi, çünkü o gün saat 19:00 sularında Yavuz Çetin Boğaziçi Köprüsü nden atlayarak hayatına son vermişti. Dünyanın sayılı müzisyenlerinden Çetin in 1977 model Peugeot marka arabası köprünün Ortaköy ayağına yakın bir noktada bulundu. 34 KBP 09 plakalı otomobilde Çetin'in ruhsatı, ehliyeti, 500 dolar, 190 milyon para, çeşitli ilaçlar ve 7 adet anahtar vardı. Annesinin Karacaahmet teki mezarına defnedilmek istediğini söyleyen Çetin in cenazesine babası katılmadığı için(annesinin mezarını tek bilen babasıydı), naaşı Yenimahalle mezarlığına defnedildi.

Bildiğim kadarıyla kısa bir biyografisini yazmak istedim, kendisi benim hayatımı değiştiren insanların başında gelir. Bacak kadar bir veletken kendisiyle bir iki defa konuşma imkanı bulduğum için kendimi çok şanslı sayarım hep. Özellikle 2. albüm Satılık ta yoğun bir aşk acısı teması vardır, ki bu ayrıldığı karısına hala aşık olduğu içindir. Bu kadar seveni olmasına rağmen ölüm yıldönümünde mezarının başında kimsenin olmaması çok ironiktir bence. Bu kadar "hastayız kendisine" şeklinde beyanatta bulunan insan bir yana, en yakın arkadaşları ve ailesinin hatırlamaması çok acı bir şey. Mezartaşında "Bir gün gelir, herkes kendi yoluna gider, herşey nasıl başladıysa öyle biter" yazar. Huzur içinde uyusun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 11 ay sonra ...
valla geçen foça rock tatili'nde dedim ah ulan bir yavuz çetin olacaktı şimdi
pff ne kötü harbi :/

düşünsenize müziğe damgasını vurmuş kimselerin ilk 2 albümleri sonradan yaptığı işlerin yanında -bu 2 albüm ne kadar büyük olsalar da- biraz primitif gözükürler. Yani demek istediğim çok efsane işler yapardı o adam daha ama işte...
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...

http://fankitonki.com/

said:
rock Fm - Akşam Treni programında Dinçer Tuğmaner "Yavuz Çetin Özel" yayını düzenleniyor.
Konuk: Yavuzcan Çetin

Rock FM 94.5 | Rockfm.com.tr | Aksamtreni.net

02 Haziran Perşembe · 20:00 - 22:00

Tekrarı 05 Haziran Pazar· 20:00 - 22:00

"Merhum Yavuz Çetin'in oğlu Yavuzcan, harika sohbeti ve bu program için özel olarak yanında getirdiği babasına ait daha önce calınmamış kayıtlarıyla 116. seferin konuğu. Anlatacağı kısa hikayeler ise cabası:) Bu arşiv niteliğinde ki programı sakın kaçırmayın"

»

kayıt linkleri:
http://fankitonki.com/download/mp3/aksamtreni-yavuzcan-yavuzcetinozel-b%C3%B6l%C3%BCm1.mp3
http://fankitonki.com/download/mp3/aksamtreni-yavuzcan-yavuzcetinozel-b%C3%B6l%C3%BCm2.mp3
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...