Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu da yasağın siyasi olmayan başka bi boyutu

zarek

Öne çıkan mesajlar

Geçmişte bu yüzden olmaması bundan sonra bu yüzden olmayacağı anlamına gelmez.
İdeoloji ideolojidir, türban bir idealin simgesi olarak belirlenmiştir ve bu noktadan sonra amacı devletin varolan düzenine karşı gelmenin bir yoludur.
Devlet de en doğal şekilde bu amacı engellemektedir.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim ben şunu diyorum ;
1-Sağ-Sol Olayları hiçbir şekilde başörtüsü yüzünden olmadı, o yüzden bu bir bahane olarak sunulamaz!

2-Şapka diyip duruyorsun, admlar bereyi yasakladılar diyorum sırf saçları örtme için kullanıldı diye, şapkayıda yasaklamalarını ne engelleyecek?

3-Babamın çevresinde hem sağa hem sola mensub insanlar var, sağ-sol olayları ile ilgili çok oknuştum onlarla, şu ana dek hiçbiri kavgaların vs'nin başötüsü ile olduğunu söylemedi![signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 02:29 tarihinde demiş ki:
İdeoloji ideolojidir, türban bir idealin simgesi olarak belirlenmiştir ve bu noktadan sonra amacı devletin varolan düzenine karşı gelmenin bir yoludur.
Devlet de en doğal şekilde bu amacı engellemektedir.

Oha yani konuyu çektiğin yere bak, devlet kendikendine düşman tayin ediyor sonrada onu mu yokediyor?
Türban ideoloji değildir asla da olmamıştır sadedce dindar kızların dinleri emrettiği için giydikleri elbise tarzı bir giyim eşyasıdır, sonradan çıkan yeni bir silah değil![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Geçmişte olması önemli değil.
Bundan sonra olabilecekler önemli.
Türban bir ideali simgeliyor bazı partilerin seçim politikalarında ettikleri lafları yüzünden.
Kurulmuş bir düzende o düzene ters düşen idealler edinmek demek, o düzeni yıkmaya çalışmak demektir.
Demek ki türbanın bugünkü amaçlarından biri varolan devlet düzenini yıkmaktır.
Devletin de buna karşılık olarak üniversitelerde yasaklaması gayet doğaldır.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 02:29 tarihinde demiş ki:

Ayrıca kusura bakma ama hemülkkücü kesim hemde solcu kesim başörtüsünü destekliyor? Ne diye birbirlerine aynı görüşte oldukları bir şey için gisrinler?[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

O kızların düşündüğünün yaptığının önemi yok.
Son nokta ideolojik bir simge haline gelmiş olması ve devletin varolan düzenine tehdit oluşturmasıdır.
Yasaklanması da bu bağlamda çok mantıklı ve doğaldır.
Olayın sonu da budur zaten. Konu hakkında zırlamak isteyen varsa türbanınızı bir politika aleti olarak kullanan sözde dürüst ve dininin gereklerini yerine getiren partilerin kapısına dayanıp zırlasın, ülkeyi korumak ve bir bayrak altında herkesi eşit ve dengede tutmak isteyen devleti değil.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 02:33 tarihinde demiş ki:
Geçmişte olması önemli değil.
Bundan sonra olabilecekler önemli.
Türban bir ideali simgeliyor bazı partilerin seçim politikalarında ettikleri lafları yüzünden.
Kurulmuş bir düzende o düzene ters düşen idealler edinmek demek, o düzeni yıkmaya çalışmak demektir.
Demek ki türbanın bugünkü amaçlarından biri varolan devlet düzenini yıkmaktır.
Devletin de buna karşılık olarak üniversitelerde yasaklaması gayet doğaldır.

TÜRBANIN AMACI DEVLETİ YIKMAK YANİ???
YANİ BÜTÜN TÜRBAN TAKANLAR DEVLETYİ YIKMAK İÇİN TÜRBAN GİYİYOR??
BU DEVLET NE KADAR GÜÇSÜZ Kİ TÜRBANLILAR YÜZÜNDEN YIKILACAK?

Seçim malzemelri devlete ne tehdit ediyor ki?
Anti saçmalamaya başladın abicim...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

[Bu mesaj LordOfBlood tarafından 29 Ekim 2005 02:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Amaçlarından birini kalın kalın yazmamın sebebi her türban takan şöyledir demediğimi belirtmekti, anlamamışsın.
Devlet yıkılacak diye bir şey yok. Devletin varolan düzenine zarar gelecek. Tabii ki iki türbanlı yüzünden devlet yıkılmayacaktır ancak devletin bütünlüğüne zarar verecektir az da olsa çok da olsa.
Neden zarar vermesine göz yumsun ki devlet? Niye yani az zarar veriyor diye "ha tamam yıkılmayız" diyip geçecek mi?[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Milletin bütünlüğünü bozuyor.
Çünkü türban takanlar olursa:
1-) Türbanlı takım
2-) Türbansız takım
çıkıyor ortaya.
Sonuçta da ortada bir ideal söz konusu olduğu için bu iki grubun fikirleri birbiriyle çatışıyor.
Üniversitelerde ise böyle politik türde fikir ayrılıkları olduğunda yazıktır ki şiddetle sonlanıyor. Sağcı-solcu olaylarda böyle olmuştu, şimdi bunun gibi türban-türbansızlık sorunuyla başetmesine gerek yok devletin.
Ayrıca evet, o partiler dağılsa da bugün türban giyen kızlarımız kendi düşünceleri olmasa bile babalarının kocalarının bu ideali empoze etme amaçlarına yenik düşerek bu mereti takıyorlar... En azından bir kısmı bu yüzden yani ibadeti için takanları bu grubun dışında bırakıyorum.
Bugün türban takılmasına izin verilirse "ben islamcı bir türkiyeden yanayım!" diye bağıran bir şey olacak türban resmen, geri kalan kısımda "ben islamcı bir türkiyeye karşıyım!" diyor olacak. Zaten iş başından frikik dolayısıyla, öyle ki islamcı bir türkiye kavramını dile getirmek bile bu ülkeye zarar verme amacını gütmektedir.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 29 Ekim 2005 02:47 tarihinde demiş ki:
Ya anti saçmalama, HİÇBİR ÜNİde TÜRBANLI-TÜRBANSIZ kavgası olmadıki, açıklarla kapalılar beraner yürüdü o eylemlerde.

E yani devlet yasakladığı için olmadı zaten, amaç oydu:)
Ayrıca önemli olan senin ne öngördüğün değil, böyle bir şey olması durumunda olabileceklerin riski ve bu riski almaya değip değmeyeceği.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Olaya çok dar açıdan bakıyorsun.
Türbanla okula alınması demek üniversiteye politika sokmak demektir.
Eğitimin 1 numaralı şartı herkesin eşit olduğu bir ortam sağlamaktır.
Türban takıldığı anda bir kişiyi diğerinden ayırmış oluyorsun sen, farklı kişiler kılıyorsun onları.
Üniversite senin kişisel siyasi görüşlerini empoze edeceğin bir ortam değildir, dolayısıyla türbanının da yeri yoktur o kapıdan içeri adım attığın anda.
Ayrıca 1 kişi bile bu ideolojiyi empoze etmek için takarsa hepsi yanar çünkü sonuç fark etmez.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

LordOfBlood seviyeni korumanı öneririm, senin kimseye yasakçı hıyar gibi bir yakıştırmada bulunacak nitelikte insan değilsin bir kere.
15. kez söylüyorum herhalde, tekrar söyleyeyim, bundan önce bir sorun çıkmamış olması bundan sonra çıkamayacağı anlamına gelmez.
Eğitim yapılan yer görüşten yoksun, tamamen gerçeklere dayanan bir yerdir. Dolayısıyla eğiitim yerine kişisel siyasi görüş bildiren bir aksesuarla giremezsin. Sonuç olarak da türban yasaktır, gayet doğaldır.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...