Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu da yasağın siyasi olmayan başka bi boyutu

zarek

Öne çıkan mesajlar

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 01:43 tarihinde demiş ki:
LordOfBlood: Siyaset ortada bir yerde anlaşmaktır.
Sen bütün mantığı bir kenara atıp "türban takma izni dışında getirilen her öneriye kıçımızla güleriz." diyerek bitirirsen konuyu, yıllarca daha sen ve senin gibiler sürünür.
Kanımca haketmektedirler de.
1400 yıldır yapılması onu zorunlu kılmaz, din hocana sorarsan sana şapka takarak saçları kapamanın da kabul edilebilir olduğunu söyleyecektir, bu noktadan sonra bu inadın devam etmesi sadece ve sadece bu ideolojinin bir parçası olmaktır. O noktadan sonra devam eden ideoloji meraklısı insanlar da yediği her cobu haketmektedir kanımca, çünkü anarşistten farkları yoktur, varolan düzeni yıkma amaçlı hareket etmektedirler.

Abicim Peygamnberin yaptığı birşeyi kimse değiştiremez, Peygamvberimiz nasıl yapmış ve yaptırtmışsa bizede öyle yapmak düşer. O yüzden argoda olsa evet o deyim geçerlidir.

Ve başörtülülerin düzene tehdit olduğunu düşünmüyorum.[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 29 Ekim 2005 01:45 tarihinde demiş ki:
koy abi, ben espri yapmıyorum hakkaten gözümden kaçmış demekki, veya medyada yer almamış.

Belli medyada yer almaz çünki onlar hangisi olursa olsun iktidarların değişmez yalakaları ve köpekleridir!!!![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Peygamberin her hareketi örnek alınabilirdir, ancak her hareketi taklit edilmek zorunda değildir.
Bunu anlayamadıysan zaten senin müslümanlığından şüphe ederim çünkü müslümanlığın hristiyanlıktan en büyük farkı peygamberin tanrı olarak değil, bir insan olarak kabul edilmesidir. Örnek almanız gereken her şey de Kur'an-ı Kerimde yazılıdır.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 01:49 tarihinde demiş ki:
Peygamberin her hareketi örnek alınabilirdir, ancak her hareketi taklit edilmek zorunda değildir.
Bunu anlayamadıysan zaten senin müslümanlığından şüphe ederim çünkü müslümanlığın hristiyanlıktan en büyük farkı peygamberin tanrı olarak değil, bir insan olarak kabul edilmesidir. Örnek almanız gereken her şey de Kur'an-ı Kerimde yazılıdır.

Evet ama Peygamberimiz 3 şeye uyanın tam müslüman olacağını söylüyor,
Kurana, Hadislere ve onun sünnetine
Sünnet ise peygamberimizin yaptıklarıdır.[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

valla ben burada devam etmeyi bırakıyorum
çünkü o kadar dogma düşüncelerin var ki tartışma sadece bize düşüncelerini kabul etmekle bitebilir
ve bu olmayacak ne yazık ki
o yüzden iyi gecelr diyip hayata devam edin bence[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam ancak peygamberin sünneti zaten saçların kapatılmasıdır, türban olsaydı sünnet olan zaten kutsal bir obje olurdu, oysa ki türbanın bir önemi yok olay erkeklerin tahrik edilmesini engellemektir.
Sen türbanı bir put olarak edinmişsin umarım kendi inançlarına göre cehenneme gitmezsin bu yüzden.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Bana şu anda sallamasyon cevap veriyorsun direk.
İnadı bir kenara bırak tanıdığın ilahiyet fakültesi mezunu yada din hocası varsa bunu sor, uzun uzun anlatsın sana.
Yanlışım varsa, aksini söyleyen varsa topic açıp özür dileyeceğim cahil bir adamım diyerek.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kaleidoscopic, 29 Ekim 2005 01:52 tarihinde demiş ki:
valla ben burada devam etmeyi bırakıyorum
çünkü o kadar dogma düşüncelerin var ki tartışma sadece bize düşüncelerini kabul etmekle bitebilir
ve bu olmayacak ne yazık ki
o yüzden iyi gecelr diyip hayata devam edin bence

Benim amacım senin düşüncelerini değiştirmek değil diki, sadece başörlülerin üniversiteye sokulmamalarındaki saçmalıkları göstermek istememdi.
Yoksa düşüncelerine saygılıyı,m benim gibi düşünmek zorunda değilsin, sonuçta seninde inandığın değerler var.[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 29 Ekim 2005 01:55 tarihinde demiş ki:
Bana şu anda sallamasyon cevap veriyorsun direk.
İnadı bir kenara bırak tanıdığın ilahiyet fakültesi mezunu yada din hocası varsa bunu sor, uzun uzun anlatsın sana.
Yanlışım varsa, aksini söyleyen varsa topic açıp özür dileyeceğim cahil bir adamım diyerek.

Bak abicim, başörtüsü 1400 yıldır kullanılıyor, şimdi sırf bir kaç hıyar adam seçim malzemesi yapıyor diye niye değiştirsinler ki?
Şapka olabilir olmaz demiyorum, ama bu seferde şapkayı yasaklarlar, çünki zamanında da bere serbestti, onu yasakladılar tam sınav zamanında...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

O zaman derdini o üç-beş adamla halledeceksin, o insanları aydın olarak göstermek yerine ne mal olduklarını ortaya koyacaksın ki devlet anlasın ibadetini yerine getirmek olduğunu amacınızın.
Ayrıca öncelik dediğimiz bir olay var.
Türkiye Cumhuriyeti dahilinde yaşıyorsan önceliğin bu vatanın bütünlüğü olmalı. Bu vatanı paylaşıyorsak senle benim tek ortak noktam ikimizin de bu yasaları paylaşmasıdır.
Senin rahatın ve ibadetin için yapılacak bir şey benim vatanımı tehlikeye sokuyorsa, ki sokuyor şu anda, bu senin özgürlüğünün dışındadır, çünkü bana zarar verebilecek bir şeydir.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

İdeoloji temsil ediyor.
Kaç sene çekmedik mi üniversitelerde bunları sağ-sol kavgası yüzünden? Kaç genç bıçaklandı? Kaç genç öldürüldü? Annem üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı, sonradan tekrar başladı sırf bu olaylar yüzünden. Ne demek şimdi ne zararı var? O kızların kötü bir amacı yok ancak 10 kişiden 1i ideoloji amaçlı taksa bu olaylar canlanır yeniden. Böyle zararı var işte.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim onu takanların hiçbirinin ideolojik amacı yok ki?
Hem olsa ne amcı olabilir ki?
Başörtüsü ile devleti yıkmakmı?
2-3 Devleti en kötü zamanlarında bile yenen bir devlet kendi vatandaşı olan 4-5 kzın eliyle mi yıkılacak?[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Aynen öyle olacak.
Dış sorunları çözmek kas gücüne dayalıdır, ancak iç sorunlar asıl bela olanlardır.
O 3-5 kızın taktığı türbanın temsil ettikleri boyunca senelerce üniversitede kaç genç kaybettik, resmen bütün bir jenerasyon korkusundan üniversite okumadı sayılır.
Yaşamadığın ve muhtemelen araştırmadığın için bu dönemi es geçiyorsun herhalde ancak resmen üniversite kurumları birer çete yuvası haline gelmişti, tekrar bunların gerçekleşmesi ihtimalini göze almaya hazır mısın? Şapka takarak halledebileceğin bir sorunu sırf kaprislerin için ülke çapında bir iç sorun olma ihtimaline hazır mısın?[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

İşte burada devlet nie yasağı kaldırmadıda onları vazgeçitmeye zorlaı?
Şapka ile oluncada bu sefer onu yasaklarlardı
Üstelik dedim ya Aynısı beredede oldu İÜ dediki isteyenler bere ile gelebilir 2001di galiba veya 2002. Bere ile devam ettiler bir nevi şapka taktiği, ama TAM SINAV ZAMANI BEREDE YASKLANDI!!!!![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Devlet yasağı kaldırsaydı ideolojik simge olarak kullanılabilirdi, anlamak çok mu zor bunu yani...
Kullanılmasın, senelerce yaşanmış olaylara geri dönülmesin diye bu yapıldı.
Türbana izin verilseydi de solcular zırlayacaktı biz de che t-shirtlerimizle girmek istiyoruz diye sonra işte bir taraftra che'ci baboliler dolanacak, öbür tarafta sizinkiler sonra olaylar çıkacak vs. vs.
Alınmaz böyle risk.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 29 Ekim 2005 02:12 tarihinde demiş ki:
İÜ dediki isteyenler bere ile gelebilir 2001di galiba veya 2002. Bere ile devam ettiler bir nevi şapka taktiği, ama TAM SINAV ZAMANI BEREDE YASKLANDI!!!!!
[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Yaw üstelik solcular başörtüsü düşmanı değillerki, tanıdığım pek çok solcu eylemlerde başörtülülerin yanlarında idiler.
Devlet Che tüişötleriyle böşörtüsüyle kısaca giyimle yıkılmaz.[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Off-topic değil, neden yasaklandığını soruyorsun ben de şu şu şu sebeplerden diyorum.
Üniversitelerde neler neler çektik zamanında, tekrarlanmaması için katı bir tavır alıyor devletimiz, gayet de haklı.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

siyasi olmayan boyutu diye acılmıs başlikimiz, heh geldigi yer guzel. turban zamaninda amaci dısında kullanıldı ve kimse tekrarını istemiyor.[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
In my thoughts thou shalt forever be
As a dear and precious remembrance...
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda Ülkücülerle solcular başörtüsü için birbirlerini öldürmedilerki, hatta o yıllarda olaylara karışmayan tek gruptu dindar öğrencişler.
Hiç biri ne adam öldürdü, nedebir yeri bombaladı.
Sağ-Sol olaylarının HİÇBİRİ başöttüsü sebebi ile olmadı yani...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle ÖSS'de şapka giyilmiyor diye biliyorum ancak üniversitelerde giyiliyor gayet şapka, yasak falan değil yani.
Ben de tekrar diyorum ki, bir araştır babanların dönemini, üniversiteler ne haldeymiş bu sağ-sol olayından, belli ki bilmiyorsun konuya hakim değilsin, neler çekti insanlar bütün bir jenerasyon eğitimden mahrum kaldı resmen ya, nasıl küçümsersin bu olayları nasıl dersin 3-5 t-shirtten türbandan bir şey olmaz diye?[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...