elvyn Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 uha demiş adam ubn ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 bunla yazıyor orda[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Sıkıştırma mantığı basittir. AAAAAAAABBBBBCCDDDD şeklinde bir karakter katarını kısaca 8A5B2C4D şeklinde yazabilirsiniz. Gördüğünüz üzere CC ve 2C aynı miktarda yer kaplamaktalar. Yani bu karakter katarındaki CC kısmının daha basit şekilde ifade edildiğini ya da sıkıştığını pek söyleyemeyiz. Buna göre txt'lar,doc'ar,xls'ler ve yazı haliandeki pdf'ler kolayca sıkışır. Genelde vektörel program uzantılarıda aynı mantıkta olduğundan onlarda kolayca sıkıştırılabilir. Bunun yanı sıra zaten sıkıştırılmış olan formatlar sıkıştırılmaya pek elverişli değildir. jpg, mp3, divx, wmv, wma zaten sıkıştırılmış formatlardır desek pekte yanlış olmaz. Peki sıkıştırılmış dosya sıkıştırılınca neden tekrar büyür ? Nedeni çok basit. Her dosyanın bir header bilgisi olur ve bunu dosyanın başına yazar. Amacı programların dosya tiplerini tanıyabilmeleridir. Diyelim ki ilk verdiğim örneği özel bir program ile sıkıştırdık. Çıktı zopik8A5B2C4D şeklinde oldu. zopik burda dosyanın tipini belirten header, geri kalanı ise sıkıştırılmış veri. Aynı mantığa göre bunu tekrar sıkıştırdığınızda elde edilen sıkıştırılmış veri zopik8A5B2C4D olacak ve başına yine header eklenecektir. Dolayısıyla dosya içeriği zopikzopik8A5B2C4D şeklini alacaktır. Bu durumda sıkıştırılmış dosyadan daha büyü bir dosya elde edersiniz. Dosyayı önce şunla sonra bunla sıkıştırmak diye bir saçmalık olamaz yani. Önce A sora B ile sıkıştırıyorsanız ve verim elde ediyorsanız direk B ile sıkıştırmanız durumunda yine -min.- ilk elde ettiğiniz sıkıştırma verimini alırsınız. Edit : Diğer sayfaları görmeden yanıtla dedim ve yazdım. Anlattıklarımın büyük kısmını 2. sayfada arkadaşlar anlatmışlar fakat bu kadar yazdıktan sonra silmek istemedim. Affola :)[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu [Bu mesaj Zopik tarafından 30 Ekim 2005 19:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Sıkıştırma olayını anlatırken, %50'lik kısımla ilgileniyor herkes. Şunu unutmayın ki ne kadar çok sıkıştırırsanız, o kadar fazla işlemci gücü harcayıp açılması gerekir. UHARC 2. nesil bir klon sıkıştırma algoritmasıdır (RIP oyunları biliyorum diye hava atan tipe 1. terbiyeli olması, 2. bilgili olup konuşması önerilir). 1. nesilde LHA olarak yaratılan algoritmanın (yıl 1988) açıkları vardı. Veriyi mükemmel sıkıştırmasına rağmen sistem ihtiyaçları aşırı yüksek geliyordu. Bu yüzden ARJ, ZIP ve GZIP formatlarının yaratılmasına öncü oldu. Daha az oranda sıkıştırma ama az işlemci kullanımı ile yer değiştirdi. Daha sonra aynı ekip ikiye ayrıldı. Bu ekiplerden biri asıl kodu evrimleştirip LHARC haline getirdi, öteki grup ise UHA formatını yarattı (sene 1998, bu ekip daha sonra bu durumu inkar etti ve RLE formatını dayanak aldıklarını iddia etti.). Aralarındaki fark şu; LHARC tüm dosyalarda sıkıştırma sağlayabilirken, UHA'nın asli vazifesi resim ve videolardaki belli kodları da ayrımsayıp sıkıştırabilmesi. O yüzden de özellikle kullanıldığı yerler mevcut ama yaygınlaşamıyor çünkü çok işlem yapması çok güç tüketmesi gerekiyor. Misal -m3 anahtarıyla denerseniz, tam performans için tamamen boş 320MB RAM gerektirir. Bu anahtar da en çok kullanılan, 2048kb'lik bölümleme oranıdır. Velhasılı kelam, bu işi bilen arkadaşlar daha detaylı bilgi verecektir. Terbiye sınırlarını aşmayalım, mutlu mesut hayat devam edecektir...[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Zopik Eleman; Gördüğünüz üzere CC ve 2C aynı miktarda yer kaplamaktalar. Yani bu karakter katarındaki CC kısmının daha basit şekilde ifade edildiğini ya da sıkıştığını pek söyleyemeyiz. demiş. Mantığı anladım saol.[signature][hline]Do you bury me when im gone, Thats time i disapeear.. Love on the other solar systems.. Bi resmi beceremedim rezil oldum (edit rekor) [Bu mesaj SweetShadow tarafından 30 Ekim 2005 21:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2005 EEEE ?! ne oldu kayıpsız sıkıştırmanın temeli Huffman compression algorithm'e ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zergling Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 en etkili sıkıştırma yöntemi : .rar[signature][hline]Admin gören masum Zergling!! Koçum benim!! Zergling Sponsored by Coca-Cola [Bu mesaj Zergling tarafından 31 Ekim 2005 10:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2005 hayır deil, lzma.. [Bu mesaj Ceday tarafından 31 Ekim 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar