Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fizik sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
çözemedin mi gıcıklıgına mı koydun? çözdum cunku lazımsa yazayım:)[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
In my thoughts thou shalt forever be
As a dear and precious remembrance...
Mesaj tarihi:
evet ben de o 2Ryi sallamadım yani hatali oldugu belli cunku onu soruyor:)[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:

Çizimlerim [Pati Albüm]
Mesaj tarihi:
silindir kare değil tabi ki soldaki. toplam hacmi piR^2*2R olur silindirin. küre her bi yana değiyor diyo çünkü.
küre de 4/3piR^3 hacmi. fark 2/3.pi.R^3 olur.
koninin hacmi de 2/3R.1/3.piX^2 dir. (x burda R, 1/3 de silindirin 1/3 üdür koninin hacmi.,pi.r^2.h.1/3 yani)
2 hacmi birbirine eşitlersin. x = Rkök3 olur.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
işaret bulamadım £ pi diyorum:) gerci hiç aslinda işleme almıyorum cunku cinsinden sormus, yok pi falan:)

£.R².2R(silindirin yuksekliği)-4/3£R³(kurenin hacmi) cıkartıyorsun dolan suyun hacmi cıkıyor yani 2/3R³

sonra bu hacim konininkine esitmiş
2/3R³= 1/3a²2/3R (a istenene dedim)

a=Rkök 3[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:

Çizimlerim [Pati Albüm]
Mesaj tarihi:

şunu da sen yap o zaman ;)

The density and mass of the liquid found in the equally graduated container are d and m. When the empty part of the container is filled with another liquid, the mass of the mixture becomes 3m. What is the density of the other liquid in terms of d?

Mesaj tarihi:
şekilde 5. bolumun yarısını katmıyosunuz işleme, yani batan kısmın hacmi 4 bolum

[Bu mesaj elvyn tarafından 29 Ekim 2005 19:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yaptırtmam başkasına :p
ama anlamadım niye başka bi sıvı içine koymuşlar direk tartıya koysalar ya ?
yani o sıvıyı olayın içine katmıyorlarsa ne gerek var.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Mesaj tarihi:
bi daha açıklasana o zaman soruyu. ilk anlamamıştım. sora anladım lan galiba dedim ama anlamamışım demek ki hala.. : )[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Mesaj tarihi:
17/9 gibi cok sıkış bi cevap buldum:) bi sn tekrar denicem[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:

Çizimlerim [Pati Albüm]
Mesaj tarihi:
ben hakkaten anlamadım soruyu.
yani konteyner dediği hangisi bi onda anlaşalım. küçük olan mı büyük olan mı.
sora hangisine katıyo sıvıyı büyük olana mı küçük olana mı : )
sonra ölçümü nasıl yapıyor ve batmaz mı o kadar şeyi koyarsan ona ?[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Mesaj tarihi:
evet hala acıklama bekliyoruz beynim eridi hala ne oldugunu anlamadım bile sorunun:) 1,8(8 devrediyor) değil demi:D[signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:

Çizimlerim [Pati Albüm]
Mesaj tarihi:
2 yi bulmak için 2. uyarını dikkate almayıp V yi 4.5 aldım ve 4.5d=m dedim. 3m=13.5d yapar. yukarıda kalan hacme de 4.5 deyince 13.5-4.5=9d=4.5x ten x=2d çıkar.
yukardaki hacme 5.5 diince de 1.63 oluyor işte. kaç birim olduğu tam belli değil ondan. ayrıca bu sorunun içine...[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
  • Yeni Oluştur...