DeadSouL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Bir arkadaşım, elinde bulunan oyun hesaplarını e-bay üzerinden satışa çıkartmak istiyor (yani herhangi bir şekilde kargo masrafı olmayan, alıcıya kolayca ulaştırılabilir bir satış olacak). Yalnız duyduğumuz kadarıyla e-bay'de satış yapanların, Türk bankalarının kredi kartlarının kullanmalarına izin verilmiyormuş. Ben daha önceden kredi kartımla paypal'a üye olup çeşitli alışverişler yapmıştım ama hiç satış deneyimim olmadığından, bunun doğru olup olmadığını bilemiyorum. E-Bay'de satış deneyimi olan arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatabilirlerse sevinirim.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | YIM | ICQ | XFire | StarCraft Battle.Net Günlüğü www.deadsoul.cjb.net [Bu mesaj DeadSouL tarafından 29 Ekim 2005 19:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 ebay'in Türklere karşı tutumu zaten bir garip öncelikle bunu söyleyeyim.. Mesela yeni account açıp direk item satmana izin vermiyorlar Türkiyedensen... direk account suspend oluyor.. onun haricinde evet satış yaparsınız mesela satıldı diyelim.ödeme şekilleri çok çeşitli ama şöyleki paypal a yapılan ödemeler Türkiye'deki bankacılık kanunlarındaki bir madde nedeniyle, Türk bankalarından hiçbirine yatırılamıyor.. paypala yapılan ödeme ya paypalda kalıyor, yada amerika civarında oturanbi tanıdığınız varsa ona yollayıp onun çekmesini bekleyip size göndermesini bekliyorsunuz.. Bidpay var birde ama onu bilmiyorum sonucta zaten kanundan dolayıysa Bidpay'de ödeyemez parayı size.. son olarak bi kaç ihtimal daha var.. En güzeli ve rahati Western Union dediğimiz güzide sistem.. yalnız şişko sivilceli ve gözlüklü olan tembel amerikan vatandaşları herşeylerini internetten yapmakla meşgul olduklarından herhangi bir banka yada Western Union noktasına gidip bu ödemeyi yapmaya üşendiklerinden daha soğuk bakarlar paypal yada bidpay ile ödenmeyen satılıklarınıza.. Neyse olaki sattınız.. Western Union hesap istemiyor. Atıyorum Murat Sağlam adına x miktar amerikan doları yatırılıyor ve bir işlem numarası yatıran şahsa veriliyor. bu şahıs size işlem numarasını veriyor siz western unionda her hangi bir yere kimliğiniz ve işlem numaranızla gittiğinizde paranızı alabiliyorsunuz.. Tabi Western Union bu işlemi beleş yapmıyor :) bir miktar komisyon alıyor sizde artık ya kendiniz gönderilen paradan kesilmesine razı olursunuz yada item specification bölümünde belirtirsiniz Western Union komisyonu alıcıya aittir diye oda arkadaş 200 dolarlık yatıracağı bir paraya 20 dolar mı ne fazla ödeyerek 220 dolar yatırır.. 20 doları kesilir 200 doları alırsınız... umarım açıklayıcı olabilmişimdir..[signature][hline] Weed Cultivaters AFC ownz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 %10 mu komisyon[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 attım ben onu tam hatırlamıyorum :) ama yüzde hesabıyla değil x ile y arasındaki a kadar y ile z arası b kadar z ile p arası c kadar diye gidiyor.. [signature][hline] Weed Cultivaters AFC ownz.. [Bu mesaj Mumu tarafından 29 Ekim 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 hmm saol.. an gelirde işim düşerse bilgim olsun[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSouL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Bilgiler için çok teşekkürler Mumu[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | YIM | ICQ | XFire | StarCraft Battle.Net Günlüğü www.deadsoul.cjb.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar