Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Netten server açamama sorunsalı

Arloth

Öne çıkan mesajlar

Daha önceden açıldı, orda arkadaşların söylediklerini aynen uyguladım ancak bir türlü mutlu sona ulaşamadım.

Win xp pro işletim sistemi kullanıyorum, ve alcatel speedtouch 330 olması lazım(ilk modemi, mavi renkte balıga benziyor boyle) kullanıyorum.İpconfig den ip mi öğrendikten sonra webarayüzünde değiştirmek için adrese girip entera basınca bulunamadı hatası çıkıyor.

a)Adsl bağlantısının statik olup-olmaması ile alakası var mı?
b)Netten server açabilmek için başka yol var mı?
c)Webarayüzüne ulaşabilmem için bana bu konuda uzman veya daha detaylı bilgi verebilecek/yardımcı olacak birisi var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
ipconfigden kendi internal ip adresini görürsünde
modemin erişim için gerekli ip adresi de var
mesela ben zoom modemde 10.0.0.2 yazıp giriyorum
sen kendi modeminin kontrol paneline nasıl giriceksin onu bulman lazım
http://www.meretx.com/
adresinde anlatılıyor her modem için
alcatelde var biraz kurcala siteyi

windows firewall u kapat birde öyle dene
yada yukarıdaki sticky yazıda firewall u kapamadan nasıl port a izin verileceginide yazmıştım[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

Firewall kullanmıyorum, verdiğin linkteki siteye girdim okudum şöyle bir yazı var "Modemi USB'den bağlı arkadaşların port açmasına gerek yok" zaten orda anlattıklarını yapmaya çalışırken tuhat şeyler ile karşılaştım mesela pc nin ip nosu ile modemin ip nosu aynı sonra tcp/ip özelliklerinde sadece ip adresi alttaki bölmedende yeğlenen dns sunucusu ve diğer dns sunucusu seçenekleri mevcut.Sonra "Internet explorer'ı açıp modemimizin internal IP adresini (not almıştınız) girelim" demiş aynısını kendi pc im için uyguluyorum olmuyor sayfa bulunamadı hatası veriyor ve doğru sayıyı giriyorum kesinlikle bende bir hata yok.

Modem eski bundan kaynaklanıyor olabilir mi?veya statik ip sanırım benim pc bundan olabilir mi?veya herhangi bir program kullanarak server açabilme imkanım yok mu? çıldırtacak bu olay beni pff...
Sosyal ağlarda paylaş

bnet server emu kullanmadan lancraftla acarsın.(ana host icinde oyun acmaktan cok daha iyidir.256 baglantı bile ornek dota da 5v5 cevirebilirsin)
statik/dinamik olması ile alakası vardır.modemine baglı oda.alcatelinkileri bi arastır istersen.

dinamik ise statik yapman lazım boyle birsey de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...