caferi Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2005 Atilla'nın geçmişi hakkında tartışmıştık Araştırmadım ama Macaristana ingilizcede Hungary deniyor. Hun-gary. Macaristan sovyet bloğundan koptuktan sonra Rusların yok ettiği tarihi kökü araştırmak için Türk arşivlerine başvurduklarını ve halende tarih konusunda ortak araştırmalar yapıldığını biliyorum. Macaristanda okutulan tarih 10. yy da başladığı için daha eskiye gidelemiyor. Ülkedeki siyasi ve ekonomik kargaşa sebebiyle tarhiçilerin araştırmalarına destek veremiyor. Macaristanda bu konunun siyasi boyutu çok önemli. Macaristanda gündemini kaybetmeyen konulardan biri "Bizler Türk müyüz?" Medya bunu devamlı kullanıp gündeme getiriyor. http://www.foreigntrade.gov.tr/DUNYA/RAPOR/MACARIST/siyasi.htm Bu link konuya destek olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2005 atillanın torunu degiliz atıllanin torunu macarlar benim bildigim adamların adı üstünde Hungary ama eskiden türkmüsler hristiyan geleneklerine baglı olarak yasadıgından türklük özelliklerini kaybettiler die biliyorum bize en yakın soy suanda moldova civarında yasayan gagavuzlar 250 000 civarında nufusu var[signature][hline]İnkar Edenler Süphesiz Ziyandır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar