Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işlemci+anakart ve ekran kartı alacam tavsiyeleriniz

mert1014

Öne çıkan mesajlar

mert x800gt 6600 serisinden daha hızlı, x800xl de 6800 serisinden.Yani x800gt nin 170dolar , 6800gt nin 300 kusur dolar olması buradan kaynaklanıyor.Sapphire markasına gelince evet ismi çok duyulmuş ahım şahım değil kendisi ama bir sorun çıkmaz genelde diğer yandanda palit diye bir marka var.

Ati ve Nvidia kartların test sonuçları burada istersen birazda buradan bak http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20050711/vga_charts-02.html Sli olanlara aldanma onlar aynı grafik kartından 2 x tane demek oluyor :)
[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-

[Bu mesaj Arloth tarafından 27 Eylül 2005 18:14 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Arloth tarafından 27 Eylül 2005 18:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

saphire orijinal ATİ ekran kartlarını ütreten 2 üreticiden biridir ,yani en sağlam ati markalarından birisidır.
Üst model ürünleri ati kendisi ürettirip firmalara verdiğinden x,y,z markası altında gördüğünüz bir çok kartıda saphire üretmiştir muhtemelen .

edit: x800Gt 6600gt nin x800xl 6800gt nin rakibi fiyatları buna göre kıyaslayın.6800gt hem 6600gt den hemde x800gt den daha performaslı olduğundan onun fiyatının yüksek olması normal.Onu x800xl fiyatıyla karşılaştırınca, x800xl daha iyi fiyat/performansa sahip

[Bu mesaj jagd tarafından 27 Eylül 2005 18:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında karışacak bir şey yok,arloth haklı bende x800xl i tercih ederim kendime.x800xl in lakabı 6800gt katili iidi ilk çıktığında.tabii bunlar doğrudan fiyatla ilgili konular,bugün x800xl in bu fiyattan tavsiye edilirken yarın 6800gt nin fiyatı epey düşer ve x800xl inki düşmezse bu seferde 6800gt tavsiye ederiz.Burda önemli olan kaç dolara kaç kare saniye veriyor(AA açık ve kapalı vb) ve bunu hangi çözünürlükte yapıyor kabaca.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/2005-17gpu_7.html

Tek sorun 5 EKİM'de ati yeni x1800 x1600 serisi kartlarını çıkaracak bu kartların testlerdeki performanslarına ve fiyatlarına bakalım sende 1 hafta farkla fırsatı yada fiyat indirimlerini kaçırmış olma mert kardeşim.Yeni kartlarda ciddi performans artışı bekleniyor böylece aynı paraya daha fazla performans veren bir kart alma şansın yada belli bir kartı daha ucuza alma imkanın olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

@Abus bilmiyorum araştırmak lazım ama o kadar teknolojik bir kartta hdr özelliğinin olması lazım.

@Mert jagd gayet güzel özetlemiş benimde daha önce dediğim gibi yeni modeller çıkacağı zaman önceki modellerde doğal olarak fiyat düşüşleri olur sen en iyisi 5 ekimi bekle, istediğin kartı daha ucuza maletme şansın fazla olur.
Sosyal ağlarda paylaş

VGA-SAPPHIRE, ATI RADEON X800XL, 256 MB, DDR3'e 295.00 $ çektiler arkadaşlar kıllandım bende 300 küsür olması gerekiyor filan diye biliyordum. Yorumunuz nedir?

Diğer fiyatlarıda yazayım bari

AMD ATHLON64 3500 Venice, 2200MHz, (512 KB) 235.00
AMD-ASUS A8N-SLI, (64Bit), (S.939), NForce4, Dual 133.00
1 GB DDR400 MHz, PC 3200, KINGSTON CL3 (Boxed) 141.00

[signature][hline]Love is Divine

[Bu mesaj Abus tarafından 30 Eylül 2005 11:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatlarda düşme normal bilgisayar piyasasında devamlı düşer ama X800Xl 'de durum biraz farklı olabilir.Bu kartın fiyatı 4-5 aydır neredeyse hiç değişmedi ama ati 5 ekimde yeni kartları duyurunca en çok etkilenecek kartlardan biri
bx800xl bu kartın yerini X1800XL alacak.Fiyatda daha ciddi düşüşler olabilir. x1800xt ,x1800pro ve x1800Xl modelleri çıkacak
Anakart ve işlemci fiyatları şu an için gayet iyi ama ram fiyatı epey yüksek hele ddr 400 için 100 dolar civarına 2*512 kingstone ddr 400 bulabilirsin.gerçi sen tek 1gb yazmışsın sanırım ama oda 115$ -120$ civarı olması lazım.
Bu arada 2*512 dual channel bellek kullanmak bellek
performansını artırır.

[Bu mesaj jagd tarafından 30 Eylül 2005 14:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bugün bir Sapphire X800GT aldım... İzlenimlerim?
Kesinlikle canavar bir kart çıktı.
R430 kullanıyori OC yiyor ve 4X FSAA açıkken oyunlar akıyor resmen...
Keşke Crossfire destekli anakartım olsa, alacaktım ikincisini de...[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, heyecan dorukta bu arada heyecan lı dakikalarda bir soru sorayım. şimdi HIS in XL800 ü ile Sapphire in kine ait incelemeleri okudum. Performans testlerindeki değerler birbirine çok yakın. Ve eşit olmadıkları zamanlar çoğunda Sapphire önde.

Fakat Sapphirein tek eksisi azıcık ses çıkarması.
HIS'in olayıda kartın 2 PCI slotunu iptal etmesi, artısı ise ses çıkarmaması ve soğutması dehşet.
Sosyal ağlarda paylaş

Arctic-Cooling-Silencer ile o sorun çözülüyor yani ben halen sapphire x800xl yi tavsiye ediyorum.
Sessizlik ve soğutma için http://www.dijitalcenter.com/asp/listgroup.asp?Group_ID=S.001.03
800 serisi için silencer 4
850 serisi için silencer 5[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kymophobia, 30 Eylül 2005 21:11 tarihinde demiş ki:
Ben bugün bir Sapphire X800GT aldım... İzlenimlerim?
Kesinlikle canavar bir kart çıktı.
R430 kullanıyori OC yiyor ve 4X FSAA açıkken oyunlar akıyor resmen...
Keşke Crossfire destekli anakartım olsa, alacaktım ikincisini de...

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=482&page=7
Bu kartları PowerColor R480 ve Sapphire de R423 olarak piyasaya sürmüş.Mümkünse gpunun fotoğrafını çekip buraya koyabilir misin çünkü gerçekten şaşırttın.Birde sendeki kartın çekirdek ve bellek hızları ne?Birde ne kadar overlock edebildin?
Burdaki testte o/c un çok ciddi bir performans artışı kaydetmediği ve yüksek değerlere ulaşamadığı gözüküyor.

ATI R480/423 GPU
- 0.13 mikron teknolojisi
- 475MHz çekirdek hızı
- 980MHz bellek hızı
- 256MB GDDR3 RAM
- 256bit'lik bellek denetleyicisi
- 8 adet Pixel Rendering veriyolu[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arloth, 05 Ekim 2005 11:25 tarihinde demiş ki:

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=482&page=7
Bu kartları PowerColor R480 ve Sapphire de R423 olarak piyasaya sürmüş.Mümkünse gpunun fotoğrafını çekip buraya koyabilir misin çünkü gerçekten şaşırttın.Birde sendeki kartın çekirdek ve bellek hızları ne?Birde ne kadar overlock edebildin?
Burdaki testte o/c un çok ciddi bir performans artışı kaydetmediği ve yüksek değerlere ulaşamadığı gözüküyor.

ATI R480/423 GPU
- 0.13 mikron teknolojisi
- 475MHz çekirdek hızı
- 980MHz bellek hızı
- 256MB GDDR3 RAM
- 256bit'lik bellek denetleyicisi
- 8 adet Pixel Rendering veriyolu

Kesinlikle yanlış yazmışım. R430 zaten yok, benim hatam.

R423 kart ve standart olarak 475/990 olarak geliyor.
610/1200'e kadar geldi ama fan değişti, yazılımsal destek gerekti. O yüzden teknik olarak zor.
Ayrıca fazla farketmedi işlem hacmi, pratikte de gereksiz.

Bu arada bu kartı Murat Gamsız şahsen önerdiği için aldım zaten, onun sözüne güvenebilirsiniz. Adam telefonda kulağımı yiyecekti "6600 ne, GT yer onu" diye, hakikaten yedi bitirdi resmen =)[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...