Abus Mesaj tarihi: Ekim 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2005 Artık çok az kaldı çok yakında (büyük ihtimalle bu cumartesi) yeni bir pc alıcam. Ve bu PC nin işlemcisi 64 Bit olucak. Peki nasıl durumlarla karşılaşıcam. Sonuçta yeni bir teknoloji daha yaygın değil. Ve duyduğuma görede bazen sorunlar oluyormuş, eski programlar sorun çıkartıyormuş 64 bit sisteminde. Benim kullandığım işletim sistemi, Windows XP Professional. İşletim sisteminide şimdi 64bit bulmak lazım :D. İşletim sisteminde performans açısından değişiklikler yaşıcakmıyım. Sonra kullandığım belli başlı programlar var. Bunlar Photoshop CS, Macromedia Flash ve Office Programları. Bu programlarda performans değişikliği olucakmı? Oyunlarda 32 bit işlemcilere göre daha çok performans alabilecekmiyim? Umarım beni anlıyorsunuzdur ve mevcut 64 bit çiler tecrübelerini paylaşırlarsa mutlu olacağım.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lonely Mesaj tarihi: Ekim 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2005 64 bit işlemci ve winxp kullanıyorum üzgünüm ama 3D modelleme haricinde hiç bi fark göremeyeceksin. :) aynı süre içerisinde daha fazla işlem yapabilme özelliği var. bu yüzden bi ihtimal normalde pc leri çoooook kasan oyunlarda bi gelişme görebilirsin. o kadar :)[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/ Deep Space aysiku : 2030100 Aşk; karşındakini bulunmaz Hint kumaşı sanmanla, hıyarın teki olduğunu anlaman arasında geçen zamandır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2005 şimdilik çok bişi göremezsin, 64 bit için yazılmış işletim sistemi ve programları kullanman gerekli. onlarda biraz ilerde.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 windowsun sitesinde deneme sürümü vardı 180 günlük bende hemen ad soyad yazdım deneme sürümünü çektim nasılsa 180 güne kadar çöker bu diye. Win xp x64 pro kullanıyorum şu anda. Nforce driverım ve ses kartı driverım beta. Bir tek ATI ekran kartımın doğru düzgün x64 driverı var. Haliyle bu kadar karmaşanın içerisinde doğal bir hakmıdır yoksa windowsun herzamanki zaafımıdır bilinmez ama makina arada yine reset atıyor kendisine. Hani 1 gün açık kaldıktan sonra dayanamayacağım tribi yapardı eskiden. Onu yapıyor x64. Tabi driverlar beta , çoğu şey eksik olduğu için suçlamıyorum o kadarda. Task manager da 32 bit açtığınız işlemlerin yanında *32 yazıyor. 2 gb rame sahibim. Sanırım rami çok buldu ondan hörr diye her bir şeyi rame cache atıyor oyuna girince vs vs yapınca. Fakat dikkatimi çeken , Win xp 32 bit pro da oyun oynarken ki kendisine ayırdığı cache den çok çok daha fazla cache atması ile birlikte inanılmaz bir performans değişimi gördüm. Ciddi anlamda program 32 bit olmasına rağmen işletim sistemini 64 bite yükseltince. En azından arka plan işlerinde bir hız artışı var ve buda oyuna yansıyor. Oyunlarda 64 bit olsa hızından geçilmeyecek sonucunu çıkarıyorum kendi kendime ... Onun haricinde windows ortamındaki 32 bit programlarda pek sorun yaşamıyorum. Hepsi çalışıyorlar , fakat dikkat etmen gerek , bazı firewallları kuramıyorum . Zira kendini win 2003 server olarak gösteriyor. O yüzden kullanacağın programları bir araştır , yada forum oku , o programlar Win xp pro 64 bit edition da sorun çıkarıyormu ...[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 hımm, bu driver olayı acaip ya. Demek bu teknoloji daha bu kadar yeni. Pöff. Şimdi gidip 32 bit alsan da eski teknoloji. Ben şimdi bi almak istediğim parçaların web sitelerinden araştırma yapayım driver olaylarını filan. bu arada teşşekürler.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 sorun değil. sen işlemcini 64 bit al sorun değil o. sonradan geçersin o işletim sistemine. Fakat 64 bit işlemciyi yükleyip 32 bite geçme hayal kırıklığı olur[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 zaten baktım bir tek ses kartının driver ı yok[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 olması lazım creative mi ses kartın ? UK olarak bak support sitesinden ben EU olarak baktığımda yani global olarak baktığımda görünmemişti UK olarak baktım beta driver vardı , belki şansıma sonradan geldi eklendi kartları almadan bir www.planetamd64.com forum bölümünü araştır orada driverların linklerini koyabiliyorlar yada google dan kendi modelinin x64 driverlarını arayıcı kelimelerle driverlarını bulabilirsin (bazen imkansız olabiliyor) veya kart üreticisine mail at , kartınızı almayı düşünüyorum fakat x64 driverlarınız yok ne zaman siteye koymayı düşünüyorsunuz veya böyle bir projeniz varmı vs vs ...[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 hipotezsel olarak %30-%40 a yaklasan bi performans artisi gorursun eger 64 bit destekli bir isletim sistemi kullanip 64 bit teknolojisinden yararlanan bi program kullanirsan.[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2005 güzel değerler[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar