Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gözünüz Şenlensin diye :)

Jinni

Öne çıkan mesajlar

Jinni resimler harika çıkmış bendede Nikon vardı ama digital değil normal uzun mercekli ellerine sağlık diyorum ama ben hiç profesyonel resim çekemedim sadece maketlerimin resimlerini çekerdim okulda okurken çok beğenilirdi zaten Nikon sonuçta :P

Bu arada konuyla alakası yok ama sen Silver Serpent UO serverindaki Councelor Jinni misin???[signature][hline]Etraf BOK kokuo Sen ne Gonusuon!!
Sosyal ağlarda paylaş

Cümleten tesekkur ettim yine...

Eee.. soyle ki: İlk fotografta aslan benden epey yuksekte evet, gotdugunuz uzre yuksekce bir kayanin uzerinde yatiyor, biz aracla o kayanin dibine yanastigimiz halde aslandan asagida kaldik. Evet saldiri riski cok yok gercekten ama aractan cikmamaniz halinde... eger aractan cikarsaniz ciddi anlamda riske giriyorsunuz. Ben uzerine cıkarak biraz risk aldim gercekten ama aslanlarda bir kıpırdama gordugum anda iceri atlatabilecek mesafedeydim, o sebeple korkmadım.

Makina'da 70-300 objektif takiliydi, yani 1. aslan fotografi 300 zoom lens ile cekilmistir. Gercekte bu kadar yakin goremiyordum yani. Ama Erkek aslan fotografinda zoom kullanmadim, zira hayvan neredeyse aracın tekerleklerinin dibine yattı...

Begenileriniz icin cok tesekkur ederim..

Evet ben SS'deki GM ablanızım :D

Hmm baska ne vardı?

[Bu mesaj Jinni tarafından 24 Eylül 2005 17:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

helal gerçekten çok güzel fotoğraflar. öte yandan ard niyetli yaklaşımları pek dikkate almamak lazım. insanlar türkiyeden dışarı çıkılmayacağını düşünüyor arasıra. aslında normal doğal ortamlara gidilip de çekilebilir. ama ben timsah fotoğraflarını bir parkta çekildiğini düşünmüştüm.ilk baktığımda. verilen et bir yem gibi sanki.[signature][hline]:rock:Calling our to the gathered masses;
their answers so silent:rock:
Sosyal ağlarda paylaş

Çok şahane fotoğrafçısın sen
ayrıca ilk iki resmin kayıt isimlerini okuyunca baya güldüm (:[signature][hline]Yıldızlarla süslenmiş kalın siyah göğü üzerimize aldık. İki küçük parıltıya baktık ısınmak için. Etrafımıza kalın surlar bulduk. Sonra duygu denilen o garip şeyde kaybolduk...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Çok güzel fotolar
objektifin dert görmesin emi!

bende büyüyünce böle olucam inşallah jinni ablacık :)
şimdilik fujifilm s5000 var
gerçi gayet güzel fotolar çekilebiliyor makine ile ama iyice bir alışıp bundan bir sonraki aşamada nikon un üst modellerine geçmeyi planlıyorum
senin makine çok kaliteli zaten ve rütuşlamalarıda çok başarılı yapmışsın tebrikler..[signature][hline]G3NK
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiii... lens meselesi epeyce karışık aslında.

Yani 300 mm'ye vardığı zaman lens, standart olarak 5.6 F veriyor genelde. Ve bu durumda fiyat farkı sadece markalar arasında ve lensin serisine göre değişiyor. Eğer F'i daha yüksek istiyorsan (mesela 300'de 2.8) o zaman lens birden bire 1000$ ve üzeri rakamlara çıkıyor. Maalesef arası yok.

Örnek: http://www.ritzcamera.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&catalogId=10001&langId=-1&productId=13176752&bct=t1004%3Bc1022%3Bc914962

Hal böyleyken 5.6 f'e mecbursun. Ben şahsen 5.6 F'i kabullenip, bu F değerinde mümkün olduğunca yüksek mm'ye bakıyorum, o yüzden

http://www.ritzcamera.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&catalogId=10001&langId=-1&productId=7465735&bct=t1004%3Bc1022%3Bc914962

bu lens aklıma yatıyor. Neden? Çünkü genelde 400 mm'de de 6.3 F veriyor lensler.. bu en azında 5.6'da kalıyor.

Haa yok ben o kadar para veremem diyorsan, veya napiim ben 400mm'yi diyorsan:

http://www.ritzcamera.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&catalogId=10001&langId=-1&productId=29911&bct=t1004%3Bc1022%3Bc914962

al böyle ekonomik bişey derim. Veya Sigma'nın canon için ürettiği çiftli lens çantasını al..

İşte bööle :)
Sosyal ağlarda paylaş

bencede 2.8 lik pahali oyuncaklara journalistic alemlerde cok gerek olmasa gerek..taaki butce profesyonel anlama yukselene kadar. yoksa tabiki herkes ister neticede :)

ama zaten dSLR larin 'cogunda' var olan crop factor ile aldiginiz 300mm oluyor bir anda 450mm (ortalama)

ha bu 2.8 ise zaten tadindan yenmez..yanilmiyorsam VR (vibration reduction) destekli titresimi azaltan lensler ile bu degeri 2.0 lara kadar cekmek mumkun (daha cok para:)

ama jinni nin dedigi gibi aradaki fiyat araligi cok cok fazla..
en mantiklisi hizli focus a sahip 5.6 bir 300mm lik le takilip dSLR ise crop factorun avantajindan sebeplenmek, 450mm nin keyfini cikarmak..hatta belki bir teleconverter da ilave edilerek bu mm dahada arttirilabilir cuzzi rakama..

profesyonel boyutta zaten o parayi veriyor, maclarda, sporda yada savastan actiondan uzak, ortamlarda (biraz hantal oluyo lens tabi dev gibi) 2.8-2.0 gibi diyaframla 450-600mm leri kullanip, lezzetlimi lezzetli imajlar elde ediliyor. (hey sigorta sen cok yasa:) )[signature][hline]www.fuysal.com

[Bu mesaj mono tarafından 29 Eylül 2005 13:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

pekala sayın jinni hanım... öncelikle teşekkür ediyorum. Horace da o ikili kiti önermişti ama araştırma delisi ben, aynı focus aralığındaki iki lensin bir üst versiyonunu aldım aynı fiyata... çantası yok gerçi. Ritz kamera pahalı yahu. küçük lensi 2.8 f ile başlayan bişe aldım... büyük lensi de optikleri daha iyi kaplamalı olanı aldım (ritz'deki DL ben DG aldım, gerçi bir de APO vardı ama Türkler olarak onu sevmiyoruz :) )... değer yani :) ebay saolsun... :)

peki, ben teleconverter ve wide converterlar hakkında hiçbişe bilmiyorum. özellikle de wide converterlar la ilgili bilgiye ihtiyacım var... nasılsa mono'nun dediği gibi 1.6 crop factor var. genelde zoom için değil de alan derinliği için kullanacağımdan, 480mm hayli hayli yeter heralde...

ama geniş açım 35mm (28mmx1.6)... bunu kesinlikle arttırmam lazım. 28mm (18x1.6) bile yetmiyor neredeyse... nedir önerin? işe yarar mı para kaybı mıdır?

[Bu mesaj moriteri tarafından 01 Ekim 2005 04:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm hmmm... aslında converter'lar ile ilgili benim de hic bi bilgim yok...

ne icin istiyorsun sen bunun? yani dslr bir makina icin mi yoksa kompakt bir makina icin mi?

Valla bilemedim.

Ya bi de horace senin msn adresini verdiydi bana ama yanlış verdi herhal ekleyemedim...
Sosyal ağlarda paylaş

çok iyiymiş fotoğraflar. istanbula gidince hemen alayım sabit-diske bunları.[signature][hline]Biziz | Değiliz
Viktor, 30 Eylül 2005 23:20 tarihinde demiş ki:
nasıl yazdıgım bır benı ıl gıl en dırır%6 :..:**???sdf*s ıstersem us edlıkes elıb mırazay hebele hubele
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...