Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÇİZGİ FİLM SENARYOSU

seren000

Öne çıkan mesajlar

Bu arada senaryoyu sen seçersin. Nasıl birşey istediğine karar ver önce. İronik mi olsun, fantastik, bilimkurgu, ya da pokemon vari para kazanma dizisi mi? Ondan sonra bu konuda ilginç espriler düşünürsün, karakterler yaratırsın. Bir bölüm senaryosu yazınca da kağıda sahneleri karalarsın başta. O kaba çizilere de storyboard denir. Bildiğim kadarıyla.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Olayın akışını ana hatllarıyla gösteren taslak çizimler storyboard dır..Mesela çizgiroman tasarlarken örnek; adamın odaya giriş karesinden sonra bi sürü ıvır zıvırını gösteren kare çizilir..konuşur ceketini asar oturur filan..Ama sen yalnız odaya giriş ve çıkışını birer karede çizersin..Mesela böyle birşey..Genelde çizdiğin karenin altlarına notlar da kaydedilir ve daha sonra anlatımı fazladan karelerle detaylandırırsın ve bu notlar da sana yardım eder..[signature][hline]Do you bury me when im gone..
Thats time i disapeear..

Beni seviyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

cok zor deyip birakmayin arkadaslar
burda bu isle ugrasanlar var aaaa :D

valla senaryo bence sahsen isin en zor kismi, cizim isi bana kolay olduu icin benim konudan once cogunlukla karakterlerim yaratilir, sonra bunlarin etrafinda bi konu tasarlanir. zamanla da bi senaryo olusmus olur. simdiye kadar sadece bir defa bi oturusta bi senaryo bitirdigim olmustu odevim vardi, ama canim da cikmisti :)
storyboardda animasyonun daha az detayla gosterilerek sahnelerini bir bir gosteren tablosudur. hatta cizgi romanlar, mangalar birnevi storyboarddur.[signature][hline]Take love, get all love, Get Back love in our hands~
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...