Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Linux kurup orenmeye karar verdim forumlara az cok baktım baslangıctan ileri seviyeye kadar bunu onermişler anason sayesinde hdd de 1gb linux icin 1gbda takas icin yer actım (partition magic saolsun :) ) sonrasında efenim programı kurduk bir iki ugras sonrası windows xp ve ubuntu default secenekleri buna benzer bir kac linux secenegi daha cıktı sectim buraya kadar tamamdır :) sonrasında login kısmı geldi ben buraya daha once bir kullanıcı ismi girmiştim sifre onlada girdim leven@ubuntu$^ boyle bişi cıktı buna benzer burda kaldım desem :) windows gibi arayuz beklemem hatamı :D[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 kendi kendime olcak ama :d sudo aptitude install x-window-system felan yazcakmısım sanırsam arkadas soledi bakıyım soru olursa devam etcem :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Hmm uzunca konuşulan/anlatılan/tartışılan bir linux topiki vardı. Onu bul derim. Bir çok soruna cevap olacaktır.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 bir tane buldum aslındada ubuntu degil karısık bir kac yerden alıntı olmus sanırım tam cozemedim acıkcası bunuda eklentiler eksik sanırım benim bişilerde hata veriyor[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 bu arada bu arayuz felan yuklememiş sanırım ilk kurdugum icin sanırsam customize gibi menumu ne cıkıyormus ben bilmiyordum sadece unix ekranı gibi bir ekranla karsı karsıyayım nete baglı ayarları dogruda hangi komutla sitesinden upgrade edebilirim birde hata felan veriyor dosyayı bulamıyor are u a root ? felan gibi bişiler geveliyor :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 ilk linux kurulunca root diye bi account açar onla login olmayı deneyiver[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 hangi ubuntu sürümünü kurdun? 5.04 ve 5.10 sürümlerinde direk açılışta seni gnome'un karşılaması gerek. öyle command line'dan uğraşmana gerek kalmaması lazım. kurarken yaptıklarını biraz daha ayrıntılı anlatır mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 arkadasa sordum ubuntuda root olmayabilir gibi bişiler soyledi birde işte bu levent diye user actık sonrasında bunu admin satırınamı ne eklettik tam bilmediimden telefondan anlattı yani suan yetki seviyesi olması lazım[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 bu arada ubuntu 5,10 64 bit versiyonu kurdum normal pek sorun cıkarmadan temel kurulumu yaptı sanırımda arayuz gelmedi oyle kaldım[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 konsola startx yazmayı dene bi. eğer o olmazsa gdm yaz. o da olmazsa "sudo /etc/init.d/gdm start" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 mayfer sanırım yanılıyorsunuz. gdm deil $ gnome-session olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 bende dün kurdum ubuntuyu eski bilgisayarıma ethernet kartını tanıyamayınca sildim hemen hehe[signature][hline]...rrue... gizli lamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 said: Caglar35, 23 Ekim 2005 16:12 tarihinde demiş ki: mayfer sanırım yanılıyorsunuz. gdm deil $ gnome-session olacak. olabilir. ama /etc/init.d/gdm start'tan eminim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 deniyim bir dediklerinizi :) saolun[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 bende debian kurmaya niyetliyim.. durun bakalim. gerci bilmiorum diger linux daitimlarindada oylemi ama bunda oyle oldugu kesin ( aslinda cogunda oyle mandrake felam haric ) commandline dan yapiosun herseyi ardindan grafik arayuzune gecis saglio sanirim...[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 yok, ubuntu default olarak gnome yükleyip gnome ile açılıyo. en azından 5.04 ve 5.10 sürümleri öyle, eminim. ama debian'da default olarak desktop manager kurmuyo bildiğim kadarıyla, doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 mayfer malesef olmadı bu com line bulunamadı diye bir seyler geveledi acep kurarken birseyi eksikmi yaptım tekrar silip yuklemek icin neler yapmam lazım olmadı bastan yapıyım[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 belli ki kurulum sırasında bi hata olmuş.. dediğim gibi direk seni kahverengi-sarı bi login ekranının karşılaması gerekirdi. verdiği hatayı yazma şansın var mı acaba? baştan kurmayı denemen mantıklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 boyle bir komut bulunamadı diyor hata felanda cıkmadı direk :) bu arada nasıl silip kurcam onuda anlatırsan iyi olur hatta msn felan fişman varsa daha makbul gecer[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 varmı yardım edebilecek hala cozemedim komut bulunumadı diyor en azından biri tekrar yukleme silme olayına kısaca bir deyinse[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 hmm benimde başıma gelmişti. ekran kartının ayarlarını manuel olarak girdikten sonra çalışırabilmiştim. ama komutları hatırlamıyorum. mayfer ya da birisi ayarlara nasıl girebileceğini yazarsa oradan yapabilirsin belki. sonrasında ise start x deyip başlayacaksın. o kadar.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 sorun ekran kartındamı yani? onumuduzgun tanıtamamısım simcik :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 hala cozum bulamadım varsa bilen biri yardım ediversin :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 ö.m'la msn adresimi attım ama almadın heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 gormemisim saolasın geldim msn e :D[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar