Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stüdyo Sorunsalı

Siamon

Öne çıkan mesajlar

said:
inf, 16 Ekim 2005 20:59 tarihinde demiş ki:
İzocam tam anlamıyla sesi kesmez,aslen ısı içindir. Gerekirse 50 defa daha yazarım. Taş yünüDenilen bir malzeme kullanılması gerekir izocam yerine.. İzocamla kaplanmış bir odadan ancak sauna yada hamam olur.

[Bu mesaj inf tarafından 16 Ekim 2005 21:00 tarihinde değiştirilmiştir]

foamboard'dan bahsediyoruz senin dediğin sarı keçemsi izocam.
ben foamboard yazdım.istersen git bi araştır sesi kesiyormu kesmiyor mu.[signature][hline]Satılık bir kaç donanım parçası (ucuz)
Sosyal ağlarda paylaş

o dediğin maddeyi ankaranın en büyük stüdyolarından kutu'da tavan kaplaması malzemesi olarak kullanmışlar.Süper bişey.Hemen ondan biz de alcaz ve döşicez tavana.çok pahalı değilmiş dediğin kadarsa.sonuçta para toplarız stüdyoyu kullanan ahali,alınır bikaç metre.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım bazıları bazı şeyleri anlayamayor. müzik bu ve iyisini yapmak -iyi derken müzikal açıdan değil- için para gerekli... stüdyo yapıcaksınız eğer iyi olmasını istiyorsanız gene para gerekli. iyi para vermeden süper stüdyo yapamazsınız. bunu derkende tabii uygun fiyatlarla olabilir buda tamamen araştırma ve insan ilişkilerine bakıyor. enstürman aleti olsun, müzikle ilgili bir eşya olsun, stüdyo için ekipman olsun,v.b... anlayın artık pahalı birşey bunlar... türkiyede bide vergi oranlarının yüksek olmasıda tabii ayrı bir yük bindiriyor. bunun için ne yapıcaksanız ilk önce biraz cebinize bakın ve ne olur artık ağlamayın bu konularda...

not: biraz sert çıkmış olabilirim ama bütün enstürman,ekipman,müzikle ilgili alet-erdevatta sürekli para konusunda birileri ağlıyor; "ya çok pahalı hühü niye böyle ya ucuz olsa ne olur sanki..." gibi..[signature][hline]Arian Elwing
!?Papyrus!*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 21 Ekim 2005 17:43 tarihinde demiş ki:
said:
Lopeth, 21 Ekim 2005 09:58 tarihinde demiş ki:
10 metre kare alsak 250 milyon :( :( :(

nereye 250 milyon. tavan + 4 duvar 1250 milyon.
ben annadım ama böle bi para birimi yok :-)[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim...
Karsinizda Pipican,Fanus Hayati Yasayan octopus
[b]we are gods unwanted children
Sosyal ağlarda paylaş

@arian: hiç parası olmayan ve müzik yapmak isteyen insanlar olduğunu unutma ve biraz düşünerek ve sakin konuş.öbürü orda ibanez çalarken bu burda markasız elden düşme gitarıyla harikalar yaratırken,ağlamaya hakkı vardır.ama elinde yamaha gitar olup ta "ya abi şu 7 telli ibanezlerden alcam ama çok pahalı ya ooooofff" diyen dengesizlere bişey demiyorum.

neyse.ne diyodum? ha.
biz sadece tavanı kaplıcamız içündür ki,10 metrekare bile değil 6-7 metrekare işimizi görür zannedersem.komple kaplamaya gerek yok.sonra paramız oldukça alır araları kapatırız.abi 4 kişiyiz 200 milyon desen 50 şer milyon çıkmaz mı herbirimizden? benim kredim hazır.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Sosyal ağlarda paylaş

ben zaten öylesine müzik yapan; "herkes gitar çalıyor bende çalıcam rock -metal,pop,vs..- yapıcam" diyenleri kasetmedim. ama gerçekten ciddi birşeyler düşünüyorsa eğer paraya kıyacak şöyle bir örnek verebilirim.

bir arkadaş tam 1 yıl boyunca lisede yemek olarak hep simit yedi ve okul dışındada o 1 yıl boyunca evden dışarı çok nadir çıktı. bütün parasını birikti ve 2-3 sene önce yaklaşık 1.5 milyarlık bir gitar aldı. ha derseniz ki "ne gerek vardı alsaydı 500ytl bir gitar tamam işte..." ama öyle olmuyor işte çünkü o 500ytl gitardaki ton onu tatmin etmiyordu ve şuan bu adam müzisyen sıfatında ve iyi bir yerde... hatta başka bir örnek daha vereyim;

arkadaşın parası yoktu ve artık elindeki gitar tatmin etmiyordu tonları vs... annesiyle konuştu bankadan kredi çekti 1.5 milyara yakın birşey..36 ay vade ile 50ytlden her ay ödemeye başladı. şuan çocuklar gibi şen adam :). buda bazı şeyleri ciddiye aldığı için böyle birşey yaptı.

yani dediğim gibi bazı şeylerden fedakarlık gerekiyor. para olmayabilir. ama mutlaka birşekilde eğer gerçekten isteniyorsa ve ciddi düşünüyorsa bişiler yapılabilir, bir çıkış yolu vardır. tabii bunu derkende daha profosyonel olmadan gidipte 5-10 milyarlık gitar almakta olmaz sanırım...

sert çıkmamın sebebide çoğu insanın dinlediği grupların gazı veya lise hayatındaki bazı olayların gazıyla müziğe başlaması -yanlış anlamayın herkes genelde böyle başlamıştır bu kötü birşey değil normal bir olay- ve iki olumsuz olaydan sonra ve "yok yok müzik işinde yok para mara..." diyip 3-5 sene sonra herşeyi kesmeleri ve bir işe girmeleri -müzikle alakalı olmayan- ki buda normal birşey ama işte o çaldığı 3-5 sene boyunca ağlaması, dövünmesi ve sövmesi yersiz... bence bazı şeylere karar verirken bilinçlenmek ve ileriyi her boyutuyla düşünmek gerekli. birçok insan hala "oğlum müzisyen olucaz karı-kız,para,eğlence iki tıngırdatıcaz paraları götürcez, 2 saat sahnede kal 2 milyar al ohhh..." gibi herşeyi tozpembe görmeleri ve "ben müzisyen olucam" demeleri bence epey bir yanlış.[signature][hline]Arian Elwing
!?Papyrus!*
Sosyal ağlarda paylaş

ben de katılıyorum bu noktada çünkü 2 post arasında dünya kadar fark var.ikincide gayet açık bi şekilde açıklamış.doğru da demiş.bu işin içinde olanlar bilir,türkiyede bu platformun yeri bir avrupa ülkesinden,bir amerikadan çok farklı.kimileri de işte bu amerikan grupları falan görüp gaza geliyo vs vs.zannediyo ki "ben gitar alcam çok çalışcam,bir numara olcam,albüm yapacam albümü de,turneye de çıkacam paranın .una koyacam" falan.hal böyle olunca da her özenen başlıyo ve yatırım yapmadan biyerlere gelebileceğini,sermaye koymadan kar elde edebileceiğini zannediyor.işte bu konuda haklısın.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...