Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stüdyo Sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi aslında sen bi iş bulsan üniye gidion çünkü ben liseye gidiom yapamam. Mcdonalds da faln çalışsan yada ek işler alsan baya katkısı olur bence. Ben üniye giderken düşünüom para sıkıntım olursa.[signature][hline]Siamon @ DeviantArt

Mesaj tarihi:
said:
Hakiki_Portnoy, 14 Ekim 2005 21:32 tarihinde demiş ki:
kyk Kredi Yurtlar Kurumu.Ayda 110 ytl veriyolar üniversitede okuyanlara

nası yani, oyle havadan para mı veriyolar universitede okuyosun diye, şartları falan nedir?
Mesaj tarihi:
yok havadan deil o staj a başladğın andan itibaren parayı her ay düzenli olarak geri ödemeye başliosn:) yada işe başladğındandi tam olarak hatirlamiorm..ama parayi geri ödüyosun sonuçta[signature][hline]Lonely, 15 Ekim 2005 18:34 tarihinde demiş ki:
ya milletin çükünün çetenesinimi tutucan?
sanane?

[Bu mesaj Emivoz tarafından 15 Ekim 2005 19:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kredi abisi adı üstünde.sana belli bir miktar veriyor,bunu da okul bittikten 2 sene sonra ödüyosun.çok düşük bi faizle.
abi cep telefonum çalındı geçen,sanırım şu sıralar kredi yeni bi cep telefonuna gitcek.yani davul şu sıralar sabit kalcak malesef (arkadaşın birisi "kağıt" maxtone crash getircek onu saymıyorum :P)[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Mesaj tarihi:
aslında yapısı biraz sağlam olsa sesi çok süper :P neden? fade off süresi çok düşük.progressive çaldığımdan hayvan gibi rezonansı olan radyant'larımı bantla süspansiyonlamam gerekiyor.öyle çok uzun tınılı crash sesleri bozar progressive'i.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Mesaj tarihi:
İzocam tam anlamıyla sesi kesmez,aslen ısı içindir. Gerekirse 50 defa daha yazarım. Taş yünüDenilen bir malzeme kullanılması gerekir izocam yerine.. İzocamla kaplanmış bir odadan ancak sauna yada hamam olur.

[Bu mesaj inf tarafından 16 Ekim 2005 21:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Hakiki_Portnoy, 16 Ekim 2005 22:50 tarihinde demiş ki:
taş yünü dediğin madde ucuz mu?saati paralı prova stüdyosu açmayacağımıza göre (sermaye bize geri dönmeyeceğine göre) mantıklı bir fiyatı olmalı.(tavana döşicek etkili bir malzeme arıyoruz da halen)

Tam net fiyatını hatırlıyamadım şimdi ama birden fazla fiyat var,kalınlığına göre değişiyor. Ulus konya sokağa gitmen gerekiyor tam fiyat alman için. Bazı yerler izocam diyor aynı şekilde ama taş yününden şaşma. izocamda sesi yalıtır ama asıl görevi ısıdır. Taş yününün asıl görevi ses. Her stüdyoda kullanılan standart malzeme..

Bide bunu havaya atılan para olarak düşünmekte pek doğru değil. Sonuçta kendine yaptığın bir yatırımdır bu. Adam gibi davul çalabilmek için iyi yalıtılmış bir mekan şart. Bir davulcunun kendi şahsi stüdyosunun,yada çalışabilmek için alanının olması mutlaka gerekiyor. Petlerle,yastıklarla yada ses gidiyor diye düşük tuşeyle çalmaya çalışmak genel gelişimi engelliyor.
Mesaj tarihi:
yo öyle demek istemedim.6-8 milyarı adamlar prova stüdyosuna döşüyolar.ne için?akustik güzel olsun insanlar gelsin stüdyoya,böylece sermayemizi çıkartmış olalım.o nedenle onlara 6 milyar koymaz.bize daha düşük maliyetli,okadar da profesyonel olmayan ses yalıtımı gerekiyor.demek istediğim bu.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Mesaj tarihi:
said:
elvyn, 17 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
bu kadar kasacagına al bir elektronik davul.

gerçek davulun tadını vercek mi sence?:horace:

ha verirsin 4500 dolar,alırsın en kral elektronik davulu,kasnak sesiydi ghost note'lardı her detayı olan bi roland alırsın o ayrı.ama ona o parayı verene kadar yarısıyla-3/4 üyle gider mis gibi akustik davulumu alırım,kalan parayla da yalıtım yaparım.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Mesaj tarihi:
senin davulun 2500 usd, yamaha dtx xplorer 2 bi davul 1200 usd. artı o davulun bi de yalıtımı var.

yamaha dtx xplorer 2 nin ozellikleri arasında o saydıklarının hepsi var. tuşesi zaten tabii ki var. sesi dışarı vermek istersen hoparlor veya bas anfisi baglayabilirsin.

tad konusuna gelince; valla zil yerine havaya, twin yerine yere vuran birisi oldugum için beni fazlasıyla tatmin eder hehe çok rahatsız olcagını düşünüyosan tunel kıvılcımda da deneyebilirsin.
Mesaj tarihi:
eheh zaten kim tercih eder ki elektronik davulu akustige. ama evde calıcaksan akustik almanın hiç bi anlamı yok. elektronik davul da akustik kadar olmasa da cidden guzel yani.
Mesaj tarihi:

sırıtma len lop et :)

baba bak şimdi.istersen bi arkadaşının müstakil evinin bi odasını güzelce yalıtırsınız.ondan sonra sen davulu alırsın oraya yığrasın.arkadaşların da amfileri yığar.öyle bi arkadaşın yok veya var da annesi babası asabi insanlarsa,2. seçenek şu:
çok zaman harcaman gerekse de etrafta terkedilmiş binalar ara.bulman zor ama bulursan sahibinden ucuza kiralama şansın var.hatta direk çökebilirsin.ama tabi güvenlik sorun olur.ama eğer azmedersen taşı zıçarak delebilirsin emin ol.bak sana bizim stüdyoyu nasıl kurduğumuzu anlatayım.bir örnek.

mesela bizim stüdyoyu kurmamız tamamen babam sayesinde oldu.yoksa halen para bayılıyoduk prova stüdyolarına.bigün babam(dediğini yapan birisidir,azcık saykodur :P) dedi ki "artık sana kendi davulunu almak lazım,madem bu kadar çok stüdyoya gidiyosunuz,müzik yapmak istiyosunuz.ben size göre bi yer biliyorum dur bakalım orayı ayarlıyabilcem mi."
ben de "tabi tabi beybabacığım siz nasıl uygun görürseniz :utaniem:" dedim.neyse işte,bigün haftasonu babamla gittik,ankara meşrutiyet caddesinin o arka sokaklardaki bütün müzik mağzalarını gezdik.Sonunda Kıvılcım müzik'te benim taa ezelden beridir gelip hayran hayran izlediğim bi davul vardı.Vintage Red bir Tama Swingstar."Onu alabilir miyiz?" dedim.Peder olur dedi kırmadı beni.Sonra davulu arabaya tek tek yükledik,tabureyi ve trampeti kucağıma aldım.Sonra babamın dediği yere geldik.Başbakanlık lojmanlarının orda boş bir bina burası.Etrafı açık.yerleşim yok.Abanmak serbest.(inanın insan kendi davulu olunca gereksiz abanmalardan kaçınıyor :D)
Neyse işte,binanın içine davulu taşıdık.Burası eskiden futbol sahasını kullananların soyunma odasıymış.Tuvaleti,lavaboları,duşu falan var.Bi tane de oda var.Tahminimce 15 m2 falandır.Buraya davulu kurdum ve arkadaşlara telefon ederek ekipmanlarını getirmelerini söyledim.
Stüdyonun ilk hali böyleydi:

çok yankı oluyordu,yere halı döşedik.ama halen akustik sorunumuz vardı.zira demokraside çareler tükenmezdi.duvarlara yumurta kutusunu münasip gördük.

ve daha sonra benim davula yalıtımlar ekledik.

lojman sakinlerinin çocukları arasında müzikle ilgilenenler vardı.Burda ufak seyirci kitlemiz :D

en son hali de bu:

işte böyle.stüdyo biraz kirlenmiş,bugün temizledik.şu konserler,bar programları için repertuar hazırlıyoruz.Zamanında paticikte'de aradığımız gitaristi bulduk.2 gitar,1 bas,bi ben çalışıyoruz.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D

[Bu mesaj Hakiki_Portnoy tarafından 18 Ekim 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
:)
kıskanma hacı elinde olan bişey böyle birşey ayarlamak.biçok şeyden fedakarlıkta bulunman gerekiyor ama tabi.bi nevi endless sacrifice.ben davulun borcunu ödediğim aylarda kredimi oraya yatırdığımdan kendime discman alma projemi erteledim.kardeşimin discmanini hacılıyodum sabahları okula gitmeden önce.bazen dersler öğlen oluyodu,alamıyodum,45 dakkalık yolda kuzuların sessizliğini dinliyodum.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
  • Yeni Oluştur...