Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 çok para.2. el bulursam alırım direk acımam.bu twin çok hantal.ama biliyo musunuz sert twinle çalışmak aşşşırı derecede bacakları güçlendiriyo.iron cobra geçse elime,afedersin de a.k. rım twinin.biçok projem var ama dur bakalım..şu krediler 170 milyon olcak diyolar bi olsun.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
arian Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2005 said: Siamon, 10 Ekim 2005 20:35 tarihinde demiş ki: Hmm.. oda içinde oda olayı nedir? BU arada düzeltme yapıyorum yukardaki msg ın tümü alıntı deil bu parça bana ait: Bizde işte müstakil 3 katlı evin ya çatı katına yada 2. kattaki bi odasına yapıcaz. Malzemeleri kendimiz alabiliriz ama nası akustik yapılır vs onu bilmioz.. Bir oda içinde bir oda kurup oluşturuluyor stüdyo.Tam olarak amacını bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla bir aralar Demir Demirkanın öyle bir stüdyosu vardı. Müstakil evse ve eğer tamamen sizinse o kadar çok izololasyona gerek yok derim eğer rahatsız olunacak bir durum yoksa..Birde eğer ciddi kayıtlar ve ciddi bir stüdyo olarak düşünmüyorsanız sadece çalışma amaçlı birşey ise akustiği çok fazla dert etmeyin ki zaten bir stüdyonun akustiğini kurmak ciddi bir iştir ve altındanda kalkıcağınızı pek zannetmiyorum.Çünkü gerçekten profesyonel işi ses mühendisliği veya müzik teknolojileri eğitimi isteyen birşey... umarım yardımcı olmuşumdur ve söylediklerimide ukalalık olarak algılamamasındır.[signature][hline]Arian Elwing !?Papyrus!*
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Saol.. hayır hiç öyle algılamadım. Sonuçta her işin bi uzmanı var. Şöle diyim kayıt yapıcaz ama çok da profesyonel deil davula mesela 3 mikrofon koyup kayıt yapıcaz. Ev kendi evimiz ama günde 10 saat orda olacağımız için etrafa gürültü gitmesin diye yapıoz bunu =).[signature][hline]Siamon @ DeviantArt
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 akustiği sallayın yankı olmasın bi de herkes birbirini duysun yeter =)[signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki: Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar... Haydi kafalar Telekoma[/b] Yukarda yazılanların hepsi geyiktir...
Dariel Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Söylendiği gibi gayet masraflı bir iş bu eğer doğru şekilde yapılsın istiyorsanız (yalıtım). Bu işle uğraşan insanları bulup eğer ciddi bir çalışma istiyorsanız konuşup evi/yeri gösteriyorsunuz, o da atıyorum ben bunu sana 20 bin dolara yaparım diyor. Eğer böyle ciddi bişey düşünürseniz sizin için isim öğrenirim. Ama Octopus un önerisi bana şu anda en mantıklısı gibi geliyor bütçe sıkıntısı varsa eğer. Çünkü kayıt yapıcaz dediniz oraya da ekipman parası düşünüyorsunuzdur muhtemelen. Davulu susturmak ise kolay iş değil sadece sesi değil çünkü aynı zamanda titreşimi de bastırmak zorundasınız. Kick e vururken bacağınızdan çıkan bir salınım var. Pekçok stüdyo içine battaniye koyar cross un ama bu hem sesi yeteri kadar kesmez hemde kayıt sırasında sesten fedakarlık demektir ki bu kabul edilemez bi suçtur :p Birde yalıtılmış odanın havalandırması gibi ayrı bir konu var.[signature][hline][b]Love is a sensation caused by temptation when a guy sticks his location in a girls destination 2 increase the population of the worlds generation...did you understand my explanation or do you need a demonstration??[b] [b]Umrae[b]
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 mike portnoy davulu alcam diyosun (o fantazi de double bass lı ve en az 4 tomlu bir davul aldığını farzediyorum) ve 3 kanal mı verceksin davula?[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Daha fazla vermek gerek dimi ya.. ya bi kuralımda gerisi olur..[signature][hline]Siamon @ DeviantArt
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2005 bak: diyosun ki "okadar büyük maddi dayanağım yok" bence bırak öyle çok gelişmiş olayları da önce bi davul al güzel,5 piece veya 6 piece,koy oraya.güzel güzel istanbuldu alchemy idi zil setini de al.orta karar da bi yalıtım yap.kendin yap ama profesyonel yalıtım yapma çok pahalı olur. mixer di şuydu buydu bunları neden bismillah demeden alıyosun ki? daha o odayı kurcaksınız,aylarca davula tuning,yalıtıma destek at vs vs... biraz çalışın bakalım orda,ondan sonra mixer olaylarına girersiniz.(mixer aslında gereksiz bile.iyi bi isolated mic al,bilgisayar at oraya,kaydet komple bütün sesleri.biz öyle yapıyoruz halen.gayet de güzel.) yani demek istediğim,prova stüdyolarından terfi etmek istiyosun tamam ama çok abartı şeyler istiyosun.burası türkiye.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Ya şimdi şöle ben o davul için 3 sene faln bekledim [4 senedir çalıom aslında ama başladım zman portnoydan haberim yoktu asdfsa] o yüzden aldımı iyi bişi almak istiorum.. Bu arada davul tuning için tamanın aletinden gereklimi çok pahalı çünkü 200ytl gibi bişi galiba?[signature][hline]Siamon @ DeviantArt
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 hmmm bitakım konularda seni aydınlatması için en yakın müzik markete gidiyosun ve bu konuyu ordaki perküsyon edevatları bölümündeki yetkiliyle komuşuyosun,aynı zamanda bilgi alıyosun.merak ettiğin herşeyi soruyosun. tuning için greken alet,yekpare dökme demirden,3 santimlik bir anahtardır.davulun yanında beleş verilir.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Evt kıvılcıma gidiorum haftaya.. yok onu demiyom ya hani bi "tension meter" gibi bişi vardı adı böle bişi o pahalı..[signature][hline]Siamon @ DeviantArt
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 bismillahirrahmanirahim...olum ben tırstım senden.yeminederim.:P ya çok d.şaklı baba-amca-dayı-dede falan var sende,yada hayal dünyasında yaşıyosun. amerika zannetti burayı.ilk davulunu alma aşamasında siamese monster'lar,milyarlık yalıtımlar,mixerler,tension meter lar..uhu mu çektin siamooon? :D[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
beybin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 o bilgisayar olmaaazz..camı kırılır maazallah :D[signature][hline]paticiksel kızsal BASKET MAÇI..hadi kızlar gösterin kendinizi..müracaat : basketbol ..
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 :-) sorma.geçen mikrofonu kick'in tam önüne koydum,çalıyom.yavaş yavaş deriye yaklaşıp değmiş.ben de döf diye vurunca bilgisayar kitlendi.olacak iş mi?[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
beybin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 bak yaa..Git bi stüdyoya incele :) amfiler nerede duruyor (genelde baterinini iki yanında) gitar amfileri baterinin ön çaprazlarında, gitar amfilerinin arasında biraz daha arkada da mikrofon (tabii bilgisayarınkinden bahsetmiyorum:D ) amfi amfi bateri(amfilerin ortasında önde) gitar amfisi (baterinin çaprazlarında) gitar amfisi mikrofon(gitarların ortasında daha arkada) böyle olabilir meselaa..ama sende sırf baterimi var anlayamadım:)[signature][hline]paticiksel kızsal BASKET MAÇI..hadi kızlar gösterin kendinizi..müracaat : basketbol .. [Bu mesaj beybin tarafından 14 Ekim 2005 00:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 yok amfiler odanın öbür ucunda.benim sol ve sağ açıklarımda.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 misal şöyle: lopeth efendi çalışıyor :-)[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Dariel Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Hela kağıdı güzel durmuş :)[signature][hline][b]Love is a sensation caused by temptation when a guy sticks his location in a girls destination 2 increase the population of the worlds generation...did you understand my explanation or do you need a demonstration??[b] [b]Umrae[b]
inf Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 16m2 olan bir odanın kliması ve içerdeki elektirik/kablo tesisatıyla birlikte tüm izolasyonunu kabaca 4,000ytl'ye kendimiz inşa ederek çıkardık.Yumurta kabı falan olacak şeyler değil. Sadece odanın içindeki duyumu bir miktar değiştirir ama ses izolasyonu sağlamaz. Bunu boş bir odada sesin yankılanmasıyla,aynı odanın eşyalı olduğunda sesin yanksının kaybolması örneğiyle açıklayabilirim. Zaten şeklen benzediği akustik plakalarında asıl görevi izolasyon değil, odanın içindeki duyumu değiştirmesidir. Grup halinde çaldığınızda içeride bir titreşimde olucak fazladan (ki alt davul bile tek başına yeterli). Bunları tamamen kesmek için oda içine 2. bir oda inşa etmek gerekiyor ve 5-6cm kalınlığındaki taş yünlerinden 2 şer kat gerekli ki asıl fiyat yükünü bu oluşturuyor. Buna rağmen sesi ancak %75-90(binanın yapısına göre) keser.. Komple işyeri olmayan bir binada önermem. Tabi isteyen yapar ama sıkça kapıya dayanan komşular,sinirlendikçede polise upgrade olan insanlarla muhattab olmaya hazır olun ;) said: Jedi, 10 Ekim 2005 01:20 tarihinde demiş ki: izocam foamboard'lar ile 12m2 alanın yalıtımını yaklaşık 750 YTL ye yapabilirsiniz. Kolay gelsin. izocam ısı yalıtım malzemesi,ses ile bir alakası yok. İzocamın ses için olanı "Taş yünü". Aman bunuda maske takmadan yapmaya çalışmayın. Hatta çöp poşetlerinden kıyafet yapın kendinize,rezil ediyor heryeri. Kaşıntı,nefes darlığı vs. Aman aman... said: Siamon, 10 Ekim 2005 16:57 tarihinde demiş ki: Öz Portnoy babs, senin 2600$ dolarlık bu muydu? hihat iron cobra galiba? pedallardamı? o stereo isolated kulaklık kaç para? Bana pek 2600$lık bir set gibi gelmedi ama kulaklık yanılmıyorsam philips Hp200. Standart 30-50ytl'lik hi-fi tipi kulaklık :)
inf Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 said: Siamon, 12 Ekim 2005 13:30 tarihinde demiş ki: Saol.. hayır hiç öyle algılamadım. Sonuçta her işin bi uzmanı var. Şöle diyim kayıt yapıcaz ama çok da profesyonel deil davula mesela 3 mikrofon koyup kayıt yapıcaz. Ev kendi evimiz ama günde 10 saat orda olacağımız için etrafa gürültü gitmesin diye yapıoz bunu =). pardon ben bunu yeni gördüm olay sadece kayıt ise okadar izolasyona gerek yok. Gitarların kendi pre-amplı ve kabin vs. similasyonlu processorları varsa ve iyi bir ses kartı varsa(emu,m-audio en alt modelleri dahi olabilir) ozaman davula (içini doldurarak yada mashhat(nasıl yazılıyor?,davulcular düzeltin :P) kullanarak)bir triger+modül düzeneği almak en güzeli olur. Hem sahnede alt davul için kullanıp,özellikle twin kullanıyorsan çok sağlam sonuçlar alabilirsin. Hem kayıt hemde sahne için iyi bir çözüm olur. Yabancı forumları biraz araştır istersen.. Türkiyede bulunurmu bilmiyorum ama bizim davulcu 700$ gibi bir paraya getirtti yurt dışından. Tabi kanal kayıt yapacağınızı farzediyorum..
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 said: said: Siamon, 10 Ekim 2005 16:57 tarihinde demiş ki: Öz Portnoy babs, senin 2600$ dolarlık bu muydu? hihat iron cobra galiba? pedallardamı? o stereo isolated kulaklık kaç para? Bana pek 2600$lık bir set gibi gelmedi ama kulaklık yanılmıyorsam philips Hp200. Standart 30-50ytl'lik hi-fi tipi kulaklık :) 2600$ değil zaten. var ya aslında ben de bilmiyorum tam ne kadar harcadığımı.burda bi hesaplıyım bakıyım bi açıklığa kavuşsun. 1300 lira 5 parça davul+Hi-Hat stand+14" Brass Hi-Hat+18" Brass Ride+Drum Throne 150 lira İstanbul Agop Traditional Thin Crash,16"+ayak 190 lira İstanbul Radyant 17" + ayak 120 lira Maxtone pedal 170 lira İstanbul Mehmet Traditional 14" Hi-Hat 100 lira Masterwork 7" Splash + ekleme aparatı 25 lira Stagg Drum Tambourine 40 lira Philips Hi-Fi Isolated kulaklık(midiyi duyamıyodum o çok iyi oldu) 15 lira Pro-Mark U.S. Hickory Mike Portnoy Signature Drumstick No:420,Nylon tipped 2100 falan olmuş abi daha okadar uzun boylu değil.Ama ilk Sabian'ımı alacağım şu sıralar.HH Ride 18".O baya bi şişirecek faturayı. Ama şöyle söyliyim tondu dengeydi çok kral bir davul.Ve ucuz da yani.Ben kyk nın verdiği kredileri vererek,taksitle aldım yani.peder de zillere yardım etti,sonuçta çalması çok zevkli,güzel bir davul oldu.benim gibi elinde toplu para olmayanlar için en şiddetle tavsiye edeceğim davuldur Swingstar.Elime biraz para geçtikçe donatıyorum. Daha sonra iyi bir imkan bulduğumda dikkatlice baktığım tertemiz davulumu satacağım,ve Superstar'a terfi olacağım kısmetse.Ama daha bikaç yıl var o olaya.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Valla ben yılbaşına kadar para biriktirip alıcam ama Iron cobra 2x pedal + hihat standi aynı anda alamıcam ve zilleri de bazılarını daha sonra alabilirim. Bu arada Sabian 22" HH ride kaça?[signature][hline]Siamon @ DeviantArt
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 pahalı sabian bulaşma hiç, 230 usd falandı son sordugumda. kyk nedir bu arada [Bu mesaj elvyn tarafından 14 Ekim 2005 20:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Aslında Sabian için o kadar pahalı değil ama ayda bir faln almak lazım zil.[signature][hline]Siamon @ DeviantArt
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 ucuza bulcam 200 dolar falan.bi arkadaş bulcaktı babasının eline geçiyomuş o tür şeyler gümrükte takılan.neyse o bi muamma şu anda.alamazsam istanbul dark ride alırım 19" falan,mis gibi olur o da.İstanbul ziller,kalite/fiyat oranı çok yüksek bir zil markası.alchemy keza.masterwork tü bilmemneydi falan da zaten ordan çıkma işçilerin işi. kyk Kredi Yurtlar Kurumu.Ayda 110 ytl veriyolar üniversitede okuyanlara.(eğer 160 a çıkarsa ki ocakta olacakmış sanırım,deme gitsin keyfime.hiç pederden destek almadan alcağım zili alabilirim,o kendi bütçesine bakar ben kendi bütçeme :D)[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Öne çıkan mesajlar