Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstiklal Marşı GÜRÜLTÜLÜYMÜŞ!!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
antimodes yazdığımı bir daha oku istersen[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Mesaj tarihi:
said:
Dogbert, 22 Ekim 2005 03:31 tarihinde demiş ki:
dünya ve ülkelerin politik stratejileri her zaman değişir bunlarla birlikte bayrak,marş vs değişirse...yani bence olmaz :)

O zaman şu sonuca varabiliriz: Milli marşın dünya ve ülkelerin politik ve stratejilerini yansıtacağına, genel bir milliyetçilik hissini yansıtması lazım, bu da spesifik olaylardan bahsetmektense genel bir duygudan bahsederek olur. Doğru mu yanlış mı?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Mesaj tarihi:
said:
Dogbert, 22 Ekim 2005 03:31 tarihinde demiş ki:
dünya ve ülkelerin politik stratejileri her zaman değişir bunlarla birlikte bayrak,marş vs değişirse...yani bence olmaz :)

ben bu post da kısaca milli marş değişmez dememiş miyim yoksa ben mi yanlış okuyorum.

eğer öyle dememişsem de öyle demek istemiştim.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ve ölümcül gece çöktü

[Bu mesaj Dogbert tarafından 22 Ekim 2005 03:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ha evet!kurtuluş savaşı spesifik bir konu belki ama türk milletinin ana konusunuda içinde barındırıyor[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ve ölümcül gece çöktü
Mesaj tarihi:
Milletin sabahtan beri savunduğu şey "ama avrupa hala düşmanımız, konu güncel" türü şeyler.
Güncel duruma göre marş, bayrak vs. değiştirmeyeceksek, durum ne olursa olsun her durumda aynı duyguları verecek bir marş olması doğru olan.
Yani bir tane spesifik olaylara bağlı olmayan marş olmalı ve bu hiç değişmemeli. Benim dediğim bu.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Mesaj tarihi:
Ama bizimde dediğimiz, bu spesifik bir konu değil. Bu bir milletin tekrardan kurulması, tekrardan oluşması, bağımsız olması ve düşmanlarını yenmesi.Bundan dolayı marş doğru ve her zaman için güncel.Bizim için daha önemli ne var yani.[signature][hline]

Edit: Uykusuzluk yazım hatalarına sebebiyet vermeye başladı. :)

[Bu mesaj lancelotdulac tarafından 22 Ekim 2005 03:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Kurtuluş savaşı türklüğün çok büyük bir bölümünü barındırıyor bu doğru, ancak sorun şu ki "avrupa düşmandır, hep düşman olacak!" gibi bir M. A. Ersoy bakış açısı taşıyor aynı zamanda. Evet günümüzde hala Avrupayla sorunlar yaşıyor olabiliriz ancak belki bundan 50 sene sonra bu "tek dişi kalmış canavar"ın bir parçası da biz olacağız. O zaman bu marş nasıl bizi temsil edecek?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Mesaj tarihi:
Yine marş aynı kalır onda bi değişme olmaz.Marş 90 yıl öncesi için dikilmiş bir anıt.Anıtı kimse ne olursa olsun yıkamaz.İstersek Avrupa'lı olalım, istersek Asya'lı.Yaşanan birşeyler var.Bunlar değişmeyecek.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Antimodes52, 22 Ekim 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
İstiklâl marşı çok başarısız bir marştır aslında. Tabii gürültü diye adlandırıp hoparlörlerde dinletilmesini yasaklamak doğru değil ancak benim kişisel fikrim İstiklâl marşı çok başarısız bir marş ve değiştirilmesi lazım bence kesinlikle.

ya sen ne zırvalıyosun ya tüylerimi diken diken ettin en kısa zamanda bi 29 ekimde bi okula git ve yürekten dinle marşımızı
insanın tüyleri diken diken oluyo ya illa şıkıdım şıkıdım oynaman gerekmiyo marş dinlerken onu dinlerken biraz tarihimizi çanakkaleyi düşün tüylerin ürpersin ondan sonra gel burda ahkam kes!!!!!!
Mesaj tarihi:
Yani kurtuluş savaşından bahsedilip kısa olsa yine olur, sonuçta kişisel fikirlerden yoksun olsa haklısınız istiklal marşı türklerin karakteristik özelliklerini büyük ölçüde yansıtıyor.
Ancak dediğim gibi avrupayı daimi bir düşman edinme ve hafif müslümanlık fanatisizmi içeriyor, bu da şu anlık türkiye için "doğru" olsa da ileride bu "doğru"lar kolayca "yanlış" hale gelebilir ve eğer bu bir milli marşsa, her zaman her durumda her şekilde türkleri tamamen %100 doğru yansıtmalı dışarıya.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Mesaj tarihi:
şimdi gidip istiklal marşını okuyacağım sonra da yatacağım,siz de aynısını yapın bence[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ve ölümcül gece çöktü

[Bu mesaj Dogbert tarafından 22 Ekim 2005 03:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
lancelotdulac, 22 Ekim 2005 03:51 tarihinde demiş ki:
Yine marş aynı kalır onda bi değişme olmaz.Marş 90 yıl öncesi için dikilmiş bir anıt.Anıtı kimse ne olursa olsun yıkamaz.İstersek Avrupa'lı olalım, istersek Asya'lı.Yaşanan birşeyler var.Bunlar değişmeyecek.

Amacım zaten bu tarihi silip atmak değil.
Başından beri diyorum ki, şiir olarak bu şiire (katılmasam bile) saygım var gayet.
Sadece milli marş olamaz diyorum.
Milli marş her zaman her şekil o milleti tamamen anlatmalı. Bu sadece bir dönemi anlatıyor, ileride değişebilecek şartlardan bahsediyor.
Şiir olarak doğruları anlatıyor olabilir, şiir bazında doğruluğunu tartışmıyorum zaten. Diyorum ki milli marş olamaz.
Amacım yani avrupa dosttur düşmandır yargılarına gitmekten ÇOK alakasız. Başından savunduğum şey şok edici bir şey de değil. İstiklal marşı her ne kadar yaşanmış ve gerçek bir dönemi yansıtsa da, türklük istiklal marşından ibaret değildir.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Mesaj tarihi:
Ne diyeyim, biz buyuz.Yani 100 yıl sonra belki varız, belki yokuz.Ama marş budur yani. Bizi iyi yansıtması, kötü yansıtması bizi değil başka düşmanlarımızı ilgilendiriyor.Biz içimizde bütün olduktan sonra nafile derim.Ondan dolayı içinde taşıdığı söylediğin sana göre uç noktaları önemsemiyoruz.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
SoulCube, 22 Ekim 2005 03:35 tarihinde demiş ki:
Allah bu memlekete başka İSTİKLAL MARŞI yazdırmasın!
bu söz herşeyi açıklar heralde.

baska ne denebilir ki içtenlikle katılıyorum ayrıca e yok artık ya İstiklal Marsı'nın içerigini begenmemiş bestesini anladıkda bu ne demek ya ! e yok artık şaka mı bu ? lütfen biri şaka desin[signature][hline]Bla bla bla...
Mesaj tarihi:
hmm dur ben de karışıyım tartışmaya..
Marşın sözleri güzel ama beste.. (berbat demeye dilim varmıyor PUGH! diyelim) hele ..bu şafak / larda yüzen alsancak.. ..en son ocakobe/ nimmilletimin... falan PUGH! dahası bu (bence) PUGH! olan besteden dolayı insanın aklında fazla bişi kalmaz.. Hadi bizler bi şekilde okuyan yazan kesimiz ancak okuldan mezun olmuş 35-40 yaşında standart bir türk bunu söyleyemez çünkü hatırlamaz, çünkü marş ocakobe, lardayüzen gibi PUGH! kelimeler içermektedir, PUGH! tur ve hatta saçmadır bu kelimeler.. Ha bi kere yapılmış bundan sonra değişmez, doğrudur.. Sadece PUGH! olduğunu söylemek istedim..

Diğer yandan, efendim yanınızda okul varsa ve her sabah adımız okunursa o çocukları sniper ile teker teker indirmek istemeniz ve hatta indirmeniz oldukça olasıdır. Böyle bir eylemin önceden Türkiye'de yapılmamış olmasının tek sebebi aziz Türk milletinin -evliya gibi- yüce sabrıdır... Mamafih o dönemler eskide kalmıştırtırtır.. 21ç yüzyılda ne evliya gibi adamı, normal adam kalmamıştırıtırtır sokakta.. Dolayısı ile böyle bir olay yapılsa "hanım tüfeemi getir" dialogu yaşanabilir...

İşte böyle uyuz bişidir sabahın köründe ..Yurdumu milletimi.. diye uyandırılmak.. O anda siz bu güzel sözleri ..kafanı, uykunu, cibilliyetini özünden çok sevmektir... olarak algılarsınız ve ULAAANN diyerekten cama çıkabilirsiniz.. Olasılık dahilinde yani.. Gelelim istiklal marşına. Ben öğrenci iken soğuk havada falan okumaktan tiskinirdim (tiksinirdimin yanlış versiyonu işte)... Gel gelelim önemlidir ulan! Hani "andımız, hebele hebele" ile farklı şeyler..
Gürültü diyince aklıma geldi, bak ne güzel kaldırdılar davulcuları.. Keşke bütün belediyeler yapsalar. Adam az önce yüksek desibelli geçti, DANKA DUNGA diye.. Ha bir de iğrenç ezan okuyanlar var, hem kulağa hem dine günah. İstanbullular şanslılar. İstanbulda genelde ezanı işini bilen adamlar okur. Güzel sesli müezzinler okur. Gel gelelim bazen öyle bir ezan dinlersiniz ki, EYVAAAHH dersiniz biri can veriyor.. Mübarek namaza çağrı değil sanki suç mahaline çağrı, adam kesiyorlar, yardım çığlığı atıyor biri...

Lafı dolandırmadan; gürültü yapmayın, çizgiyi aşmayın.. Marş mı okunacak okuyun ama çok açmayın. Yaşlısı var uyuyanı var, asabisi var. Davul mu çalınacak; yok öyle bi şi. Kaldırın, alarmlı saat var, ben tam yatıyom adam geliyo.. sonra uyku tutmuyor.. Bİr de bahşişe kapıya geliyor zibidi.. Uykumu böl sonra para iste.. Oh ne ala.. And? okunacak mı? De hayde, orada bir köy var uzakta, o köy sizin köyünüzdür.. Okuyun orada senelik andınızı 300kere öyle gelin.. Dağ yayla boş.. Ha çocuk hönkürüşlerini, çığırmalarını duyan inekler sütten korkup kesilebilir ama bu kısa süreli olacaktır, ekonomiye etki etmez..

Bilakis marş önemlidir kalkmaz, ancak ve ancak hoparlörlerle sesi sonuna kadar yükseltmeniz sadece öküzlüğünüze dalalettir. Yeteri kadar açın üzerine çıkmayın.. Marş gürültü değil, sonuna kadar dayanmış volume butonu gürültüdür.. Marşı kaldıralım diyenler de öküzdür, onlarda kaldırılmalı ve hak ettikleri uzaktaki köylere konulmalıdırlar.. Sütten kesilene kadar ineklerle beraber andımızı falan dinlemelidirler. hebele hödö fede..
Gürültü kötüdür... Shhhh[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 22 Ekim 2005 04:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Marşı dinlemek istemiyorum diye camdan bağırırsan, polis seni nezarete atar, deneme.

Bu bir saygı emalesedir.Ondan dolayı okulda veya başka yerde okunan marşlara hangi milletin olursa olsun saygı duymamız şart.Saygı olsun ki ortada sevgi de olabilsin.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
YAZIKLAR OLSUN Kİİ BENCE KÜLLİYEN SAÇMA OLAN BU FORUMDA AĞZA BİLE ALINMAMASI GEREKEN KELİMELER YORUM YAZILIYOO YAAA YAZIKLAR OLSUNNN
BEYLERR TÜRKİYE CUMHURİYETİ SINIRLARI İÇİNDESİNİZZZ
GECENİN 4 ÜDE OLSAAA UYUMAYINN
YAZDIĞINIZA DİKKAT EDİN
Mesaj tarihi:
said:
Viskhii, 22 Ekim 2005 04:00 tarihinde demiş ki:
YAZIKLAR OLSUN Kİİ BENCE KÜLLİYEN SAÇMA OLAN BU FORUMDA AĞZA BİLE ALINMAMASI GEREKEN KELİMELER YORUM YAZILIYOO YAAA YAZIKLAR OLSUNNN
YAZDIĞINIZA DİKKAT EDİN

Oki.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Mesaj tarihi:
istiklal marşı 10 kıtasını ne zaman ardarda okusam benı agaltan tek şiirdir
o donemı ozgurlugumuzu nasıl kazandıgımızı ve boynumuza takılmaya calısılan kole halaksını nasıl takamay calısanalrın kafasına gecırdıgımızı anlatan bır mars

kurtulus savası yokluk ıcınde kazanıldı o zaman kımse turklere sans bıle vermıyordu ıstanbuldakı bızım gıbı luks ve rahat ıcınde yasıyanalrın cogu ıngılızlere kafa tutulurmuymus bence bızı kendı parcaları yaptıkalrına gurur duymalıyız dıyordu

o marş halkın son bır cabayla elınde kalan son bır gıdım gucle ımkansızı basarmasını anlatan ve yeryuzunun en mesru ve en haklı savasını ozellıklede emperyalızme karsı kazanılmıs ılk zaferı analtan bır marstır

mehmet akıfı gunahım kadar sevmem ama ıstıklal marsına dokundurtmam
dunya uzerınde turk ıstıklal marsı kadar zor kazanılmıs bır marş yoktur

bestesıne gelınce su an bence ıyı ama unutmayın bestenın degıstırılmesı cıddı bısey degıl ılk ıstıklal marsının bestesını gencler okuyamıyor cok agır dıye bızzat degıstırten ataturktur

su an kullandıgımız mars onun ustune yazılmıstır

ama sozlerını degıstırmeye hıckımse cesaret edemez teklıf edemez etmemelı elestırmemelıdır
o marsı elestırebılıcek degerde bır ınsan bugun yeryuzunde yoktur[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Mesaj tarihi:
az bişi okudum şimdi gece gece çok kasamadım, Antimodes, istiklal marşı bu ülkenin yazdığı destanı, ve tekrar yazabilirliğini anlatır. ordaki olay sadece avrupa değil herhangi bir devlet herhangi bir güce karşıdır. (ayrıcana dostluk düşmanlık anlamsız devletler arasında sadece çıkarlar var çakışan ve çelişen o kadar.) peki neden savaş dersen, ülkeler savaşla kanla kurulur, bu kadar basit yalın bi gerçek bu. dünyanın şartları isviçre olma şansı verdi de biz mi teptik?

said:
Viskhii, 22 Ekim 2005 04:00 tarihinde demiş ki:
YAZDIĞINIZA DİKKAT EDİN
gece gece nerden buluyon bu kadar gazı yau[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 22 Ekim 2005 04:41 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...