Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstiklal Marşı GÜRÜLTÜLÜYMÜŞ!!!!

Davion

Öne çıkan mesajlar

ayrıca anadolunun kendi gizemlerini kendi tarihini keşfetmeden avrupa medeniyetine duyulan ağızdan salya damlatan heves niye? şimdi biri çıkıp diyecek ki ".. orda insanlar insan gibi yaşıyor işte şu kadar gelir düzayi bla bla" türk insanı da milli bilincini yitirmeden (büyük ölçüde) insan gibi yaşıyordu. ahtta aç kaldığında bile mutluydu çünkü en azından bir toprağı vardı, eskiden toprağa bağlılık vardı.. avrupanın bugünkü medeniyetleri caktı zamanında daha yavrucak kavimken türkler asyanın en büyük medeniyetiydi. yani türkler medeniyeti batıdan öğrenmedi aksine öğretti. ha adam aldı onu geliştirdi kendine göre, ve kendi kültürüne göre, sonra bazı yurttaşlar da o kültürü kendi kültürü zannedip buna hayranlık duymaya başladı. hipnotize oldular birnevi.. arkada kalan birkaç ot beyinli de sağ kalan son milli değerlere saldırmaya başladı.[signature][hline]Papirus*
Sosyal ağlarda paylaş

ortada geçmiş gitmiş bir tehdit yok.. devame den bir tehdit var bugün de o avrupa devletleri değil mi PKK yı kongragel i doyuran sorarım sana? kim bu adamlara yardım ediyor?

geçmişte kalmış olan bir tehdit yok devam eden var ve evet bizim insanımız bzı şeyleri hatırlayamıyor çünkü gençlik git gide yozlaşıyor unutuyor bazı şeyleri

insanlar milliyetçilik adı altında rant kavgasına giriyor ki bu iğnsanların bir değişik örnekleride 68 de solcu günümüzde ise liberal olan döneklerdir.. aynen devam etmekte bu sistem ve şimdi kalkıpda bu adamlara bazı şeyleri anca böyl hatırlatabiliyoruz

gerekirse kafalarına vura vura[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bir de, M. A. Ersoy karşıtı biri olabilirim ancak şiir kişinin bir iletişim kurma şekli olduğundan hiç bir sanatçıyı fikirlerinden dolayı aşağılamam.
Burda da aşağılamam M. A. Ersoy'a değil, bunca yıldır bu kişisel dünyayla iletişim yolunun milli bir iletişim haline getirilmesi mantalitesidir.
Yani açık açık diyorum, tepkim M. A. Ersoy'a değil, istiklal marşınadır.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lancelotdulac, 22 Ekim 2005 02:12 tarihinde demiş ki:
Kuyruk acısı nedir anlamadım? Bize saldıran namertleri, köpekleri vatanımızdan savuşturmamız ve bundan bahsetmemiz mi kuyruk acısı oluyor? İlginç yani çok ilginç.

katılıyorum ve deminden beri bunu anlatıyorum..

benim ecdadımı kesmişler benime cdadıma tecavüz etmişler nasıl unutabilirim bunu?[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel dokunmuş ısparta halısı
bir güzel kızın elidnen çıkma
ne güzel oyulmuştur lile taşı
bir delikanlının elinden çıkma

tek bayrak altında bu millet
kardeş olmuş bütün medeniyetlerle
hep beraber bu mutlu günde
el ele oyunalr oynuyoruz bizi skenlerle

bakın ben yazdım aynen istenilen gibi..[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Sosyal ağlarda paylaş

Tehditin devamının bir önemi yok. Hala anlamıyorsunuz.
Ders programına koysun eğer bunlar hatırlatılmak isteniyorsa.
Ne tehdit olursa olsun bir zaman dilimini kapsayan bir tehditi milli marş olarak yazmak onu milli marşlıktan çıkartır.
Siz kafanıza esen politik düşüncelerinizle uyuşuyor diye birinin kişisel görüşünü aynen milli bir fikir olarak belirtilmesinden yana olduğunuzu söylüyorsunuz.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 22 Ekim 2005 02:14 tarihinde demiş ki:
Ha bir de, M. A. Ersoy karşıtı biri olabilirim ancak şiir kişinin bir iletişim kurma şekli olduğundan hiç bir sanatçıyı fikirlerinden dolayı aşağılamam.
Burda da aşağılamam M. A. Ersoy'a değil, bunca yıldır bu kişisel dünyayla iletişim yolunun milli bir iletişim haline getirilmesi mantalitesidir.
Yani açık açık diyorum, tepkim M. A. Ersoy'a değil, istiklal marşınadır.

Sen git yabancı marşlar oku. Ben ulkemin marşını seviorum. Sevmek ZORUNDASIN. bunun başka bir seceneği yok.
Tepki falanda gösteremezsin. yok o kadar genişlik[signature][hline]Nightwish Power | McLaren |
Kimi Raikkonen

will be a jeolog
Sosyal ağlarda paylaş

@ babacum

kesinlikle doğru, hangi kuyruk acısı?
mücadeleden zaferle şerefiyle çıkmış topyekün bir milletin alın akını ortaya koyan bir eserdir istiklal marşı ve onun avrupaya yada herhangi biyere bok attığını savunmak o eserin yazılış amacını gölgeleyebilir sadece ama gerçekliğini ve şerefini, ne de milletin şerefini gölgeleyemez.[signature][hline]Papirus*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
philoxenus, 22 Ekim 2005 02:17 tarihinde demiş ki:
@dogbert

kim savunuş ki osmanlıcılığı zaten osmanlıcık mı kalmış? türk ulusunun kaderi cumhuriyet ve demokrasidir. en iyisi de böyledir zaten. olmamış olsaydı şimdi anayasının ilk 6 hükmünde kutsal kitabın hükümleri olurdu.

ee tamam ben de böyle düşünüyorum :) hiddetlenme[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu acıyı unutun unutmayın, olay o değil, isterseniz 1000 yıl hatırlayın duvarlara taşlara yazın. Yine de bu yazdıklarınız MİLLİ MARŞ NİTELİĞİ TAŞIMAZ. Babacum edebiyatla ilgilenen bir insan olarak bana bunu nasıl savunursun anlamıyorum yani, bundan bilmemkaç yıl önce yazılmış bir şiirin günümüzde de güncelliğini koruması onu milli marş yapmaz.
Ayrıca Babacum dışında saçma sapan bana yok öyle genişlik diye artistlik yapan insanları muhattabıma bile almayacağım, siz kendinize gelin ve düşünce özgürlüğü olan bir ülkede olduğunuzun farkına varın, seviyeli bir tartışmanın ortasında bana artistlikle karışık emirler yağdırmaya kalkmasın kimse, doğru düzgün tez ve fikirleriniz varsa sunun tartışalım.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

@antimodes
tehditse de tehdit, bir yandan gayet güzel birşey. o zaman dilimi diye kast ettiğin zaman diliminde demekki bir özgüven ve haklı bir mücadelenin zaferinden sonra şuğur olarak elde edilmiş manevi güçle zamanında sömürene karşı dayılanana karşı sen de kafa tutmuşsun.

peki bugün nasıl? kafa tutmak tehdit etmek nerde, avrupada herhangi merci hoşt dediğinde arkasına bakmadan depar atıcak bir meclis ve bakanlar var.

diyorum ki, keşke o zamanki özgüvenden o zamanki milli bilinçten biraz feyz alınsa da yeri geldiğinde bizi temsil etmesi için görevlendirdiğimiz şahsiyetler de "hoşt" diyebilse.[signature][hline]Papirus*
Sosyal ağlarda paylaş

İstiklâl marşı, milli marş olacak nitelikleri taşımayan, M. A. Ersoy'un kişisel fikirlerini yansıtan, yeri gelince çeşitli ülkelere apaçık hakaret ederek uluslararası platformda türkiyenin prestijine zarar veren, yeri gelince türkçeden tamamen koparak arapça dizeler taşıyan, yeri gelince de bangır bangır islamiyet propagandası taşıyan bir şiirdir.
Var mıymış öyle özgürlük yok muymuş söyle?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

edebi bir eserde, eserin yazan kişinin görüşlerinden izler taşıması ne zamandan beri anormal birşey oldu ki? bu bir,

ikincisi, bugün kültür emperyalizmi politikalarıyla türk gençliğinin sürekli ingilizce kelimeler kullanması omfg lol demesi seni rahatsız etmiyorda taa o zaman daha alfabe bile yerli yerine oturmamışken yazılan bir eserdeki arapça mı garibine gidiyor?
[signature][hline]Papirus*

[Bu mesaj philoxenus tarafından 22 Ekim 2005 02:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eet hala var. Bu marşı kabul eden bir meclis var. O zaman cumhurbaşkanı ATATÜRK var . İtirazim hala var. bayrak marş ve atatürk hakkında düşünce özgürlüğü olamaz. O zamanki durumu iyi yansıtan bir şiir bence. İslamiyet propagandasina sen cektin heralde.[signature][hline]Nightwish Power | McLaren |
Kimi Raikkonen

will be a jeolog
Sosyal ağlarda paylaş

Desinler hoşt.
Desinler tabii avrupaya, enayi miyiz biz?
İsteyen istiklal marşını da bangır bangır yazsın sağa sola.
Ancak istiklal marşı, milli marş niteliği taşımamaktadır.
Her şeyi siyah beyaz görmeyin. İstiklal marşını kişisel olarak sevmesem de yazana edene söyleyene karışmam. Yine de istiklal marşı milli marş olamaz. Kurtuluş savaşı dönemini sert ve güçlü bir dille anlatan bir şiirden öte değildir.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mavi, 22 Ekim 2005 01:15 tarihinde demiş ki:
Bir zamanlar Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasının şefliğini yapmış Zeki Üngör tarafından bestelenen İstiklal marşı, insanı duygulandıran muhteşem bir eser.
Saygı duyulması gereken bir eser.

Kelimesi kelimesine katılıyorum eline sağlık.Gereksiz gundem yaratmaktan baska hiçbir sey değil.[signature][hline]Kaderimi kovalıyorum karanlığın içinden
Hayatımı arıyorum kaderimin içinden
Artık öldüm ayrılıyorum dünya kaderinden
Şimdi çıkaracağım geleceğimi

Sosyal ağlarda paylaş

+ bu düşünce özgürlüklerini sen başka konularda kullan. bu 3 şeyde düşünce özgürlüğü kullanmaya kalkma bence. Kendinle çelişirsin.

Kendinle çelişmeye en guzel orneklerden biri.
Bilmem kendine pay cıkarabilicekmisin?

///
Ey büyük ATATÜRK,
açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim....
varlığım TÜRK varlığına armağan olsun...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE......
Sana küfreden , senin arkandan binbir türlü oyun çeviren vatan hainlerine ; hani büyük hatırana , devrimlerine ve ruhuna saldıramayıp , resimlerine saldıranlara en büyük ceza nedir biliyor musun Atam?
Senin kurduğun vatanda , senin kurtadığın milletle ; herşeyi sana borçlu olduklarını bildikleri halde yaşamaya çalışmak... Herhalde hiçbir ceza bu kadar acı olmamıştır.
///[signature][hline]Nightwish Power | McLaren |
Kimi Raikkonen

will be a jeolog
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...