Goarth Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 said: Antimodes52, 22 Ekim 2005 01:43 tarihinde demiş ki: Arkadaşlar, bakın şiir olarak istiklal marşıyla, milli marş olarak istiklal marşını ayıramıyorsunuz. Mehmet Akif Ersoy kendi kalemiyle (ki usta bir kalemdir bu bütün fanatikliğine rağmen) kurtuluş savaşı dönemini anlatmış. Ancak sorun burda, KURUTLUŞ SAVAŞI DÖNEMİNİ ANLATMIŞ. Milli marşın amacı milli duyguları canlandıran bir ezgi olmasıdır. 10 kıta yazıp, bu kadar spesifik bir şekilde dile getirirsen her şeyi, üstüne uluslararası platformda bir ülke haline gelirken hala sen bangır bangır "bu bu ülkeler böyle köpektir" diyorsan utanmadan, senin medeniyetinde bir sorun var derler adama. Milli marş, "biz millet olarak bunu bilir bunu söyleriz" demenin başka bir yoludur. Ben "avrupa köpektir, canavardır, bize haksızlık oldu, şöylesiniz böylesiniz ve millet olarak biz müslümanız" diye bangır bangır bağıran bir şiiri MİLLİ MARŞIM OLARAK KABUL ETMİYORUM. Şiir olarak o günleri ne kadar başarılı anlatırsa anlatsın, MİLLİ MARŞ NİTELİĞİNDE DEĞİL. Milli marş bu kadar spesifik olmamalı bir kere, kısa ve öz bir şekilde milli duyguları canlandırmalı, bir dönemi anlatmak yetmez. Sen o dönemden çıktığımız mı sanıyorsun? Ekonomimiz hala Osmanlı'nın son dönemi gib dışarıya bağlı ? Adamlar Ab uyum yasaları diye ulusal ruhumuz bozucak çeşitli maddeler var( bakınız : Atatürk potresinin resmi kuruluşlardan kaldırılması) Ayrıca Türk milleti herşeyi hemen unuttur eğer o medeniyet kısmı olmasaydı belkide çoktan biz serv farklı versiyonlarına düşmüştük ama pardon sana göre değil diğer dünya ülkelerine hakaret ediyoruz aa ne kadar ayıp keşke gelselerde onlarınki ve bizimkini mixini yapar beraber söyleriz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 @Babacum: İşte bu laflar tam bir opiniondır. Sana göre a ülkesi b ülkesi köpektir, bana göre değildir. Milli marş ise milli fikir ortaklığını belirtir. Ben kabul etmiyorum böyle bir milli fikir ortaklığını. Avrupalılar ne yapmış olursa olsun, ulusal platformda ülkemi temsil eden marşın sağa sola köpek diyecek kadar düşük, zavallı bir şiir olmasını kabul edemiyorum. Yani mesela Atatürk'ün gençliğe hitabesini alın. Adam mükemmel yazmış ya, her ne kadar ülkedeki tehlikeleri ve durumu anlatsa da spesifik hiç bir şey yok! Yani diyor ki ihanet edilecektir, dışarıdan saldıracaklardır falan ancak kimseye köpek demiyor, kimseye tek dişi kalmış canavar demiyor, aradaki ince ama dünyalar kadar fark yaratan olayı görebiliyor musunuz?[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 antimodes... milli marşlarda evrensel düşünceler değil milli düşünceler yer alır. aslında ingilizde almanda türkde aynı hihihih demek çok anlamsız bir milli marş için. devletler daima başka devletlerin zayıflıklarını kollamışlardır. marşımız bize hazırlıklı olmamızı söyler, geçmişi örnek gösterirerek insanlarımızı uyarır, öğütler verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Türküz, doğruyuz, savaşan aslanlarız, yılmayız savaşırız şeklinde bi marş yazacak değil adam.Doğrusunu yazmış.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 o zaman anti kusura bakma ama sen bu ülkenin geçmişine hiç de bağlı değilsin.. başka diyecek sözüm yok.. senin abbanı katleden annenin kardeşininırzına geçen bir gruba da aynı tepkiyi gösterevileceğini düşünüyorum çok büyük hayal kırıklığına uğradım başka d bir yorumum yoktur bu konu iyice saçmalamaya başlamıştır iyi akşamlar[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 @Goarth: Yani diyorsun ki bize hep "avrupa bunu bunu yaptı, köpekti" diyen bir marşımız olmasa, kendi ülkemizin nereye gittiğiniz analiz edemeyecek kadar zavallı ve beceriksiz bir milletiz? Bu mudur dediğin? Milli marş konseptinin çooook dışında, öğüt başka, hakaret başka bunun ötesinde milli marş dediğimiz olay başka.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Hayır milli düşünce taşısın tabii ki, sadece parmakla göstermesin yada hakaret derecesinde olmasın. Yada dışarıyı hesaba katmasın bile direk bizi ilgilendirsin niye avrupa avrupa? Babacum, dediğimiz görmezden gelmekte ısrarcısın. Avrupanın yaptığı hiç bir şeyi küçümsemiyorum, bunu tekrar tekrar söylemekteyim nedense, arkadaşlar, avrupa yapmıştır tabii ki yapacağını, sadece milli marş bence parmak gösterip "bunlar bunlar bize saldırdı" şeklinde bir şiir olacağına milli duyguları yansıtan bir şiir olmalı. Ayrıca türk insanı çalışkandır, zekidirde ne var? Bu sözleri Atatürk söyledi ve her dinlediğimde göğsüm kabarıyor, senin göğsün anca avrupaya laf sokunca kabarıyorsa senin milliyetçilik düşüncelerinde sorun vardır[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 @anti Sen galiba marsta falan yaşıyorsun. Bu ülkede bir olay olur üstüne gidilir sonra unutulur sana istersen binlerce örnek gösteririm(Susurluk, Deprem, İltica, Pkk) Bunlara ne oldu unutuldu bir daha olana kadar da öyle kalacak yani neymiş malasef halkımızın çoğunluğu "analiz" ve benzeri şeylerden birşey anlamıyor. Ve uyarmalar olmazsa unutulur. Demişsin nutuk diye ama acaba kaç kişi nutuğu okumuştur ödev olmasa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lonely Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 hala neleri tartışıosunuz ya.. ah Türk gençliği ah..[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/ Deep Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 oraya o laf sokulmazsa insanlar "alla alla neden bu oldu acaba?" die düşünmez.. o kıtayı çıkar bakalım ne oluyor.. bizi yıkmak isteyenlere karşı ne var? zaten açık seçik köpek denmiyor ama tek dişi kalmış canavar denmesi de gayet makul bir tanımdır alenen hakaret yok.. canavarınntek dşinin kalmasının nedeni de üstümüsze gelen canavarı nasuıl evire çevire dövdüğümüzdür ki dişlerinden biri kırılmıştır ötekikırılmasın diye yanımıza bile yaklaşamayacaktır daha da başka nasıl hakaret çıkara biliyorsun? nerede açık seçik hakaret var?[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 gerçekten enrede bariz bir hakaet var? nasıl okudun sen bu şiiri nereden duydun bu yorumu?[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. burada mı hakaret var? Hakaret görmemişsin derim.[signature][hline] [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 22 Ekim 2005 02:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 said: Antimodes52, 22 Ekim 2005 01:56 tarihinde demiş ki: dışarıyı hesaba katmasın bile direk bizi ilgilendirsin niye avrupa avrupa? çünkü avrupasız biz çok sadeyiz avrupa'da bizsiz.türkiye ve avrupa birbirini tamamlıyor.milli marşımızda avrupadan bahsetmek gerekir bence.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
philoxenus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 kökeni asya topraklarının bağrında doğmuş bir ulusun milli marşında avrupadan mı bahseildisn? biraz daha zorlayıp amerkadan, yeşil karttan ve siyahilerden de bahsedelim. kızılderileri amazonları esgeçmeyelim herşey olsun bizim milli marşımızda.[signature][hline]Papirus* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 hayır belki ant,imodes anti-mehmet akifçi olaiblir ama bu adamdan hıncını yanlış şiirden çıkarmaya çalışıyor.. haklıdır adam fanatik islamistin önde gidenidir.. ama milli marşımız gayet başarılıdır.. hayır daha kötüsü o kadar edebiyatçıyız benim pati dışındaki grubumla ama hiç birimiz böyle bir şey görmedik böyle bir yorum da okumadık[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 said: philoxenus, 22 Ekim 2005 02:04 tarihinde demiş ki: kökeni asya topraklarının bağrında doğmuş bir ulusun milli marşında avrupadan mı bahseildisn? biraz daha zorlayıp amerkadan, yeşil karttan ve siyahilerden de bahsedelim. kızılderileri amazonları esgeçmeyelim herşey olsun bizim milli marşımızda. çünkü o dönemlerde Türkiye yi thdit eden bütün uluslar avrupa kıtasıdnan bir de amerikadan çıkmadır ondan ötürü olmasın acaba? akıllıca düşünerek yorum yapın[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Bırak ulusun kısmı var bir de. Arkadaşlar siz milli marşın anlamını yitirmişsiniz o zaman. Milli marşı geçmişte yaşanan olayların hatırlatıcısı olan, avrupa birliği giriş sürecinde türklerin benliğini kaybetmelerini önleme amaçlı bir araç olarak görüyorsanız zaten bunun milli marş niteliğinde olmadığını kendiniz kanıtlamış oluyorsunuz. Milli marş, hangi zaman, hangi dönem olursa olsun milli duyguları canlandıran kısa ve öz bir ezgidir. Ayrıca M. A. Ersoy apaçık fikir belirtmiştir bu şiirde. Bu kadar ekstrem yargılar ve katı noktalara değinen bir şiirin bütün bir milletin duygularını ifade ettiği varsayımından yola çıkmak düpedüz kendiniz kandırmaktır. Sana göre, x'e göre, y'ye göre emperyalist köpeklerdir avrupa devletleri ama bir z kişisi çıkar "yoo onlar böyle böyle farklı devletlerdi" der o anda da milli değerini kaybeder o marş.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 ulusun lafı sadece uluyan bir köpeknmidir? sen ulusun aslansı kaplansın anlamına neden gelmiyor?[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 said: philoxenus, 22 Ekim 2005 02:04 tarihinde demiş ki: kökeni asya topraklarının bağrında doğmuş bir ulusun milli marşında avrupadan mı bahseildisn? biraz daha zorlayıp amerkadan, yeşil karttan ve siyahilerden de bahsedelim. kızılderileri amazonları esgeçmeyelim herşey olsun bizim milli marşımızda. türkiye cumhuriyeti'nden bahsediyoruz tamamen yeni bir devlet kurulmuş ve bu zaten o dönemlerde vurgulanmak isteniyor biz osmanlı değiliz diye.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 üstelik tekrar ediyorum orada bir hatırlatma mekanizması vardır.. orada bu ifadeyi okuyan "ulan ne olmuşda buherif böyle yazmış" diye tarihi araştırdığında bize neler yapıldığını ne alicengiz oyunalrının döndüğünü görerek geçmişini hatırlar.. şiddetli bir tepkidir tarihin hatıralarını çağıran unutmayın[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 @Babacum: İstediğin edebiyatçıya sor, sana vereceği cevap "ululuk anlamında ulusunu kabul etmek istesek de gerçeği ulusun köpek anlamındadır" diyecektir bu birincisi. Milli marşta zamane tehditlerin önemi yoktur. Önemli olan ilk başta varolan ve her zaman varolacak, ortak bir toprağı, bir kardeşliği paylaşma duygusunun dile getirilmesidir. Biz öyle zavallı mıyız ki bu kardeşlik duygusunu anca dışarıdan gelen tehditleri hatırlayarak sağlayabiliyoruz? Avrupanın yaptıklarını dile getirmeden bu hissi elde edemiyor muyuz?[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Bu marş milli değerini kaybetmez, merak etme. Bu marş için onbinler ölmüş, nereye anlamını kaybediyor.Her geçen dakka marşımıza, bayrağa, vatana saldırılar ile daha da anlamlanıyor.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Burada büyük bir sorun var o zaman. Millet olmaktan o kadar uzağız ki geçmiş tehditleri hatırlayıp o kuyruk acısının hatırasıyla millet olmayı varsayıyoruz demektir avrupanın köpekliğinden bahsederek milli marş yazmak.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Kuyruk acısı nedir anlamadım? Bize saldıran namertleri, köpekleri vatanımızdan savuşturmamız ve bundan bahsetmemiz mi kuyruk acısı oluyor? İlginç yani çok ilginç.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2005 tamam sen çöz bu sorunu yarına kadar biz şimdi yatıyoruz... hayır neyin kavgasını veriyorsunuz şurda anlayamadım, eğer gerçekten rahatsızsan milli marştan değiştirilmesi için kampanya başlat, gerçekten eminim oldukça fazla destekçi bulacaksın. hem de hiç tahmin etmediğin cephelerden...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar