orqan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Merhabalar arkadaslar, Elimde soyle bir soru var: Arkadasim bir adet notebook alacak p4 islemcili. Icinde de mobile degil normal p4 islemcisi bulunmakta. Sogutmak icin gazli sogutma falan kullaniyorlarmis (bunun ne demek oldugunu ben bilmiyorum :) ). Benim sormak istedigim bu sogutma notebook kasasi icindeki p4 icin yeterli olacak midir? Isinma cok yapar mi? Ve ne onemlisi kullanan var mi nedir? "Hangi notebook o yahu?" diyenler icin http://www.kont.com.tr/product/Smartbook/Smartbook.asp adresindeki notebooklarin hepsi.[hline]--- orqan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Evet soğutma önemli tabi, sonuçta mobil işlemciler maximum 100 derecede çalışabilirken desktop işlemciler 65-70 dereceden sonra devre dışı kalıyorlar. (intelden bahsediyorum) Artık üzerine hidrojen mi basarsın nitrojen mi basarsın yoksa soğutma kanalı yapıp içinden CFC mi dolaştırırsın bilmem ama iyiden iyiye bir soğutma yapman lazım. Orası kesin. Benim asıl takıldığım nokta aynı hızdaki mobil ve desktop işlemcinin harcadığı güç oranları. Misal 2.2 mobil işlemci 30 w kadar harcarken desktop işlemci 57 w kadar harcıyor. Neredeyse 2 kat. Pil ömrüne balta, daha az pil ile çalışma süresi. Bunların yanında tek avantaj anakartının destekleyebildiği kadar işlemci güncellemesine izin vermesi. Bana değmezmiş gibi geldi.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 butun islemciler o ilk cikan fx is ustundelileri gibi 1 cm kalinliginda paralel bir sogutmayla soguyorlar mobil islemciler daha az elektrikc eker bellekleri daha yuksek ve elektrikten tasarruf icin istersen hizin dusurebiliyorsun normal islemci dedigin notebook icin optimize olmadigindan pek iyi olmaz pil omrude dusuk olur[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 sanmam adamlar yanlış yazmıştır normal cpu takacak halleri yok ya? dimi?[hline]| Soldat Servers | XaYd3r | Professional | | Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun | | Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2003 ben de daha yeni laptop aldim piyasada alinacak 2-3 tane laptop var bir compaq evo 1020v p4 2.0 30gb hdd 256ram 15" monitor 1000$ 3 taksit dell asus falan alma dediler, toshiba olabilrmis bi tek ben sony vaio aldim pcg-grs614mp 1.8 mobil 512 ram 30gb hdd falan 1400$ en makulu gene bu amd modeli 1250$ ama sekli semali daha cirkin[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar