Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzun soluklu ilk kitabımı yazmaya basladım..

fellantis

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar olayların gectigi mistik dunyamda; en eski inanclardan birinin kutsal kitabından aldıgım iki paragraf asagıda. bu ilk kitabın, her asır degisen yorumunun son hali. Dilden dile aktarılırken bozulmalar olmus...

"Gökyüzünden 'yeryüzünün ruhu'nun damla damla gozyasları o kadar cok aktı ki; arzı kavuran, sıcak kelimesinin tabir edemeyecegi ates sonuverdi. Alcak yerler suyun altında kaldı, denizler oldu. İnsanlar olanlar karsısında sasırıp kaldılar, yedisi de farklı yerlere dustuler istemeden. Yedi 'ilk insan' yalnız baslarına kalınca daha sonra kustahlıkları nedeniyle kaybedecekleri binlerce yıllık omurlerini, dogayı anlamakla, "ruhu" hissetmekle gecirdiler. Uc kadın dort erkek ilk insan, sonunda doganın sırlarını cozduler ve yeryuzunun ruhunun sırlarını kesfettiler. Hatta olumsuzlugu bile caldılar ondan. Ruh kendi cocuklarının, ilk hasatlarının yaptıklarını kabullenemedi. Cok kızdı; onların cocuklarının omurlerini o kadar kısalttı ki, onların dogumları esnasında kendinden o kadar az kattı ki; bir asırı gecemeyecekti yasamları. Ama "yedi ilk" ogullarına da bazı sırları bahsettiler. Sapmıslık, buyuculuk aracılıgıyla inanılmaz boyutlara ulastı. Daha da ileri gittiler, yedi ilk insan, yedi tanrı; kendi cocuklarını, bitkileri, hayvanları yok etmeye basladılar. Ruh onlara karsı 'on iki kutsal'ı yarattı; onlara karsı koysun, cocuklarına dogru yolu gostersinler diye." Yaradılıs destanı, 4.paragraf, Kadim Kitabe I

"Karanlık ve aydınlık hicbir zaman dengede olmadı. İlk insanın merakı ve hırsı nedeniyle karanlıga dustugu andan beri, kotuluk daha agır bastı. Ancak aydınlıkta her zaman karanlıgı bastırma gucu vardır, o insanların etrafındaki karanlıgı aydınlatır." Aydınlıga Yuruyus, 1.paragraf, Kadim Kitabe III

her turlu dusunceye/elestiriye acıgım.
Sosyal ağlarda paylaş

bu tanrılardan ez zulum yanlısı olan İsil'in oglu, son gunahı nedeniyle, "ruh" tarafından geri alınıyor. Yani ölüyor ama ruhu saklanıyor. yıllar sonra tekrar baska bir bedende bir buyucu olarak garip bir dogum iziyle doguyor. Buyudugunde garip ruyalar gormeye baslıyor, aslında "hatırlıyor". Katılmakta zorlandıgı savas, aslında onun kendini kesfetmesi olacak. Tekrar dogması "son leke" olan Fellantis'in dogmasıyla aynı zamanda.. Kusura bakma uzun baya bi, bu en basit özeti :)
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ağır yazmaya çalışmasan daha güzel olacak bence.
Zorlama olmuş bazen, çok fena yapıştırma durmuş.
Kelime yaratma, insanlara hitap et derim...
Kolay gelsin bolca...

Edit: Yanlış anlamışım, şimdi farkettim. Silmiyorum yazımı ki yanlış anladığım belli olsun =)

[Bu mesaj kymophobia tarafından 20 Ekim 2005 23:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

boşver interneti

nternette yayınlarsan emegin gider epey
sonucta kıtap uzun sure ugras verıyosun.
bı tane yayımcıyla ugraşırsann ve hikayede ii olursa

ömür boyu gurur duycak bişeyin olur
internette olursa elinin altında olmaz o itap
o his farklıdır. ;)[signature][hline]you'll hear my cries on the wind...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...