Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2003 Şimdi arkadaşın cd yazıcıda sorun var. Olay şöyle. "cd yazarken sorun çıkıyor çeşitli cd yazma programlarını denedim nero daki olayı yazıyorum daha önce cd yazarken her türlü olasılığa açık ortamda 0 cpu usage ile data file larını hdd den cd ye yazabilirdim ama son 1 2 gündür bi sorun var cd yazamıyorum yazsamda çok yavaş ve makinayı kastırıyor cidden bazen yarıda kesiliyor burne basınca ilk başta nero da buffero oluyor burada işlemci % 100 kullanır herzaman sora yazma işlemine geçince düşmesi lazım ama düşmüyor 1 2 sn cpu kullanmazekn bir anda (nedenini bilimyorm eskiden böyle birşey olmuyordu ) 100 e fırlıyor alet kasılıyor neronun counterındaki rakamlar soradan ilerliyor cd rom 40 a kadar normal yazıor bazen arada duruyor 1 2 ses geliyor içinden 3 kere yazma ışığı yanıyor ondan sora sönüyor sora tekrar yanıyor. bu arada bu 3 4 kere yazma ışığı fasılalı şekilde silecek gibi devam ederken cpu usage a bakıyorum bir 100 oluyor bir 0 oluyor yazarken 0 oluyor sora tekrar 100 e çıkyıor cd rom duruyor 100 e çıkyıor bazen cd rw %50 de duruyor ses kesiliyor sora tekrar yazamaya başlıyor son zamanlarda 8 tane cd yaktım bunlardan 5 i başarılı 3 ünü yaktım % 50 de tıkandılar" Windows XP kullanıo. AMD athlon 2000. 1 gb ramı var. Bu arada cd yazarken hdd çok kasıomuş. Hardware olabilir problem tabi ama garip bişi. ASPI driverla alakası yok nero kendi driverini kullanıo. Nero son version.[hline]This Cat Scratches Free.
orqan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Firmware'ini update etip yeniden dene derim. Lg52X'lerde olana benzer bir problem olabilir.[hline]--- orqan
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2003 Belirli aralıklarla lensini temizliyor musun? Belli bir yazmadan sonra lens cleaner ile lensi temizlemenin gerektiğini duymuştum. Donanım fail olursa yükü işlemciye atması bilinen en basit reaksiyon. Misal okuyamadığı cdrom yüzünden sistemin donması gibi.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 O lens temizleme cihazlarının zarar verdiğini duymuştum. Temizlersem iyi sonuç alırmıyım ? Yada belirli tavsiye edebileceğin cleaner varmı , yoksa hepsi aynı kapıya mı çıkar ?
orqan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Lens temizlemek icin sanirim bu daha iyi bir yontem: http://www.turkhardware.com/modules.php?name=News&file=article&sid=50[hline]--- orqan
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Arkansis belirli bir lens cleaner tavsiye edemem ama şurası kesin ki bir şekilde temizlemen yardımcı olacaktır.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2003 Arkansis afterdawn'dan garanti kapsamındaysa hala hemen geri verip lite on 52x yazıcı al dediler valla hehehe. GCE 8400B lerde çok sorun çıkmış.[hline]This Cat Scratches Free.
Öne çıkan mesajlar