Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harry Potter and The Half Blood Prince

vesmor

Öne çıkan mesajlar

benimki de bitti. 24unde sonunu solcekti bi arkadasim bitiremeseydim... oleni de ogrendim okumadan malesef.. biri soledi baira baira... nese guzel kitapti.... ben cok sinirleniyorum ama yne de... fff.. biri olucek biri onu oldurucek... bunlari bile bilmemeliyim bence okumadan once.... bi de spoiler denemesi yapiim sora spoilerle bi suru teori sunicam cunku... yanlislikla acvik kalmasin lic edilrm yoksa=)

[spo1=obviosus sp]ron ölmio[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=teorizzz]ya simdi... ole kulden dogma falan olmaz cunku onun icin fleix miydi neydi onun dumbledor un horcux u olmasi gerekirdi ve o ankanın da yeniden dogdugunu falan biliyoruz. snake isi gibi diildir yani. sora o uyuz snape de gercekten tamamen oldurdu dumbledor'u cunku harry nin ustundeki buyu kalktı. snape hic dusunmeden, cekinmeden dumbl. u oldurdu diye yazmıs j.k rowling. ama harrynin gozlerinden oldugu icin o oyle yorumlamistir..... dumbledor 100de 100 guvandigi icin snapein iyi tarafta olup fake attigina inaniyorum yne de.
ama dumledor donmez bence... o zaman yuzuklerin efendisindeki beyaz sakalli adam gibi olur ve j.k rowling ona ozenmis der cunku elestirmenler.....ayrica dumbledor horcrux yapmamistir bence cunku o buyucunun ruhunu boldugu icin butunlugunu saglıgını da goturuyo... giderek demonlasiyosun boldukce... dumnb elbet oldurmustur birilerini ama horcrux yapmamistir... baska bise belki....cok yazdim.... sora devam ederiz. [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

ok deneme basarılı fikilerimi acıklıyorum sıkı tutunun :)
[spo1=spoiler ]şimdi dumbledor orda snape e onu oldurmesın dıye yalvarmıyor işini cabucak bitirmesi icin yalvarıyor muhtemelen soz verdıtmıstır haryye yaptıgı gibi neden diyeceksenız volde nın en gozde adamı olmasaı ıcın bu neden lazım dersenız sonucta harry voldeyı oldurcek snape voldenın en yakınında olursa bu duelde muhtemelen harrye yardım etmesı ıcın ne,kadar ii olursa olsun voldeye karsı durabılcek tek buyucu dumledor du sonucta snape ın karanlık sanattakı ustalıgı bellı harrynın yardıma ıhtıyacı olcak neyse bide su guven meselesi var ben orda aslında biraz ask kokusu aldım cunku dumbledor ona snape in kehaneti soylerken onun ailesinden bahsettigini bılmedıgını soyledi ondan sonra kesın dondu dedi işte burda sok iddam snape lily asıktı voldenın onu oldurdugunu ogrenınce dondu ve dumbledor a her seyi anlattı falan fılan bu kesınlıle benım teorim ya tuttarsa misali :)[/spo][signature][hline]Bla bla bla...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
okudum bitirdim

[spo1=ben okudum merak edilen herşey burda]dumbledor u snape kulede bir odada harry donmuş görünmezlik pelerinin altındayken avada kedavrayla öldürüo dumbledor hayır severussss die yalvarırken ölüo zaten şatoyu ölüm yiyenler basıo çok büyük düellolar oluo ...[/spo][signature][hline]duman =)))
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=hmmmm]Orda yalvarmasının sebebi öldürmemesi için olduğunu sanmıorum tam tersi bile olabilir - öldürmesi için yani. çok teori var valla hatta dumbledore is not dead diye site bile açmış adamlar. işin kötüsü bunun için 7. kitabı yani 1 sene beklicez ya[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamını okumadım, önceden verilmişse affola,
İngilizcesi olanlar baksın,

www.dumbledoreisnotdead.com

Kitaptan ipuçlarını bulmuş falan. Anlatıyor olasılıkları.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

www.harrypotter.gen.tr den alınmıstır.[spo1=röpörtaj]JK Rowling röportajı 08.10.2005

Haberi yazan : yonetici_2005
İşte karşınızda Melez Prens’in orijinal versiyonunun yayınlandığı gün JK Rowling’in mugglenet editörü Emerson Spartz ve The LeakyCauldron editörü Melissa Anelli ile yaptığı son derece kapsamlı röportajı. Bu röportaj için Emerson Spartz’dan izin alınmıştır. Emerson Spartz ES olarak, Melisa Anelli MA olarak, JK Rowling ise JKR olarak kısaltılmıştır.

ES: Harry Potter’ı tartıştığınız insanlar var mı?

JKR: Üzerinde çalışırken mi diyorsun? Doğrusunu söylemek gerekirse hiç kimseyle, ki bu benim için bir gereklilik, ben münzevi olmasıyla ün salmış bir yazarım. Aslında bu tam olarak doğru değil, çünkü yazdığım kitabın türü gereği sırlarımı iyi korumam gerek.

ES: Bu biraz garip bir soru olacak ama; kendi kitaplarınızı kaç defa okudunuz?

JKR: Garip bir soru değil bu, aslında çok geçerli bir soru. Kitabım yayınlandıktan sonra hemen hemen hiç baştan okumam yazdığım kitabı. Tabi yeni kitabı yazarken, birbirleriyle bağlantılı olduğu için pek çok defa elime aldığım oluyor kitaplarımı, gerekli bu, ama şunu söylemeliyim ki, hiçbir zaman, mesela banyoda falan ya da herhangi bir şekle bir şeyler okumak istediğimde kendi kitabını almam. Sanırım bu yüzdendir ki binlerce okuyucum kitaplarımı benden daha iyi biliyor. Benim bir avantajım ne olacağını ve geri planda neler olduğunu bilmem.

MA: Şu geri planda olanlar kaç kutu doldurur sizce?

JKR: Gerçekten söylemesi çok zor çünkü ben son derece dağınık bir insanım, ama evet, onlarca diyebiliriz. Genelde bunlar defterlerde yazılı, çünkü geri planda olanlar çok önemli.

ES: 7. kitap çıktıktan sonra da resmi sitenizi açık tutacak mısınız?

JKR: Evet, kitap çıktıktan sonra da site devam edecek. Tahmin ediyorum, yani herhangi bir karakterin hangi rengi sevdiğini falan cevaplayamam, ama geri planda olanların cevaplandığı bir hal alacak.

Pek çok okuyucunun teoriler kuracağını tahmin ediyorum, kitaplar bittikten sonra bile, mesela kitapta merkezi olmayan karakterlerin önceki yaşamlarını merak eden pek çok insan olacaktır. Mesela ben büyük bir Jane Austen hayranıyımdır (Şafak’ın notu: Ben de…), ve hikaye sona erdikten sonra karakterlere ne oluyor, çok merak ediyorum. Böyle şeyler işte…

MA: Harry Potter serisi sona erdikten sonra, eğer tekrar Harry Potter ile ilgili bir şeyler yazmak isterseniz, nasıl bir şeyler olurdu bu?

JKR: Büyük ihtimalle ansiklopedi tarzı bir şey olurdu. Bazı küçük karakterlerle ilgili eğlenceli bilgiler içeren ve bazı önemli karakterlerin eksiksiz biyografileri gibi…

MA: Tamam, işte büyük altıncı kitap sorusu: Snape kötü mü?

JKR: (Sırıtarak) Kitabı siz de okudunuz, siz ne düşünüyorsunuz?

MA: Bazı komplo teoricileri var, ve onlar –

JKR: Vahim bir ümide mi kapılmışlar? (Kahlahalar)

ES: Evet!

MA: Evet!

ES: Bazı ismi lazım değil Harry-Hermione’ciler gibi (Kahkahalar)

JKR: Yani, evet – özellikle şimdi Harry ve Snape arasındakiler iyice kişisel oldu – belki de Harry ve Voldemort kadar … Ama tabi bu soruyu cevaplayamam, öyle değil mi? Yani, hadi gerçekle yüzleşelim, bu konuyla ilgili 10.000 teori olacak – ki ben bunları okumaktan vahşi bir zevk alacağım (kahkahalar) – ama sonuçta gerçekten çok seviyorum teorileri okumayı

ES: Dumbledore’un insanların içindeki iyiliği görmeyi sevdiğini biliyorum, ama bazen insanlara resmen sorumsuzca güvendiği de bir gerçek sanki.

JKR: Evet, katılıyorum, katılıyorum.

ES: Nasıl bu kadar –

JKR: Zeki –

ES: Zeki biri bazı konularda bu kadar kör kalabiliyor?

JKR: Bunun hakkında 7. kitapta yeterince bilgi olacak. Ama şunu söyleyebilirim ki, özellikle beşinci ve altıncı kitapta muhteşem bir zekanın sizi hata yapmaktan – duygusal hata yapmaktan – her zaman koruyamayabiliyor. Aslında düşünürseniz, son derece zeki olmak Dumbledore için bazı problemler yaratabiliyor, bu O’nu yalnız bırakabiliyor, izole olmasına neden oluyor. Sanırım kitaplarda da fark etmişsinizdir, nerede Dumbledore’un eşidi, ya da sırdaşı ya da partneri? Bunlardan hiçbirisi yok Dumbledore’da. Dumbledore her zaman fikrine güvenilen, sürekli başvurulan kişi, ama o bu lükslerden hiçbirine sahip değil. Biraz yuvarlak bir cevap oldu, ama bundan daha fazlasını söyleyemem.

ES: Yo, aslında güzel bir cevap oldu.

MA: Dumbledore’un bu denli yalnız olması ilginç.

ES: Benim aklıma her zaman takılmış sorulardan birisi; neden Voldemort Lily’ye yaşaması için bu kadar fazla şans veriyor?

JKR: Hmmm…

ES: Neden?

JKR: (bir süre sessiz kaldıktan sonra) Bu soruyu cevaplayamam. Ama gerçekten doğru, Voldemort O’na yaşama şansını gerçekten öneriyor. Bana neden James’in ölümünün Lily ve Harry’yi korumadığını sormak istemez misin? Aslında cevabı verdin. James zaten öldürülecekti, Lily ise yaşayabi
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
[spo1=Malum kişi ölmedi isimli siteden alıntıdır]1. Dumbledore's Big Chill

Harry and Dumbledore are up on the top of the tower underneath the Dark Mark. Harry is wearing his invisibility cloak, Dumbledore ordered him to put it on before they mounted their brooms to ride to the top of the tower. Harry hears footsteps and looks around, but Dumbledore orders him with a gesture to retreat. Harry draws his wand and backs away:

The door burst open and somebody erupted through it and shouted, "Expelliarmus!" Harry's body became instantly rigid and immobile, and he felt himself fall back against the tower wall, propped like an unsteady statue, unable to move or speak.(HBP pg 584/545)

It's interesting to note that things are happening so fast, even Harry is momentarily confused:

He could not understand how it happened -- Expelliarmus was not a Freezing Charm -- Then, by the light of the Mark, he saw Dumbledore's wand flying in an arc over the edge of the ramparts and understood... Dumbledore had wordlessly immobilzed Harry, and the second he had taken to perform this spell had cost him the chance of defending himself. (HBP pg 584/545)

Why did Dumbledore freeze Harry? Harry was already invisible to their attackers and in no danger.

The only explanation could be that Dumbledore already knew, had already planned, that he would die this night (or appear to die), and not only did he not want Harry to become involved and possibly be injured himself, he needed Harry to be a witness, to be able to tell everyone else what happened.

Dumbledore might have also promised Snape that he would make sure that Harry would not be able to interfere, knowing how Harry feels about Snape and what Snape was about to have to do.

The supposition that it was Dumbledore's plan to do this all along is supported by the fact that he acted so quickly to do it, almost without thinking, when Draco burst in on the scene.

Harry's own assumption that the Freezing Charm was done by Dumbledore is supported by the fact the curse lifted when Dumbledore left the tower minutes later.

2. Let's All Play Dead Together

While Dumbledore is trying to talk Draco out of killing him, Dumbledore proposes an interesting way out for Draco:

"I can help you, Draco." "No, you can't," said Malfoy, his wand shaking very badly indeed. "Nobody can. He told me to do it or he'd kill me. I've got no choice." "He cannot kill you if you are already dead. Come over to the right side, Draco, and we can hide you more completely than you can possibly imagine." (HBP pg 591/552)

Dumbledore then offers to expand his mother in the protection, and even Lucius when he gets out of Azkaban.

This is very interesting, isn't it? Draco doesn't take him up on it, but Dumbledore is saying he has ways that could make it appear that Draco died when he really hadn't. Doesn't that sound exactly like what we suspect that Dumbledore has planned for himself?

IMPORTANT REVELATION!
UK Edition Missing Important Text!

The UK edition of Half-Blood Prince is missing some text that is included in the American edition, and it's text that is very important to this clue!

This is the text as it appears in the UK edition:

"He told me to do it or he'll kill me. I've got not choice." "Come over to the right side, Draco, and we can hide you more completely than you can possibly imagine. What is more, I can send members of the Order to your mother tonight to hide her likewise. Your father is safe at the moment in Azkaban...when the time comes we can protect him too...come over to the right side, Draco...you are not a killer..." Malfoy stared at Dumbledore. (HBP UK Edition pg 552)

But this is the same passage from the American edition (text missing from the UK edition highlighted):

"He told me to do it or he'll kill me. I've got no choice." "He cannot kill you if you are already dead. Come over to the right side Draco, and we can hide you more completely than you can possibly imagine. What is more, I can send members of the Order to your mother tonight to hide her likewise. Nobody would be surprised that you had died in your attempt to kill me -- forgive me, but Lord Voldemort probably expects it. Nor would the Death Eaters be surprised that we had captured and killed your mother -- it is what they would do themselves, after all. Your father is safe at the moment in Azkaban...When the time comes we can protect him too. Come over to the right side, Draco...you are not a killer..." Malfoy stared at Dumbledore. (HBP US Edition pg 591)

Both of the ommissions are directly related, they are about having Draco appeared to have died, so it would seem the ommisions are intentional.

Did J.K. include those lines originally, and then decide she had gone too far and made the clue too transparent and obvious? Is it possible she decided to remove them, but the lines got accidentally included in the American edition anyway?

3. Fawkes doesn't try to save Dumbledore

We
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Dumbledore dedenin içtiği zımbırtının ne olduğunu düşünüyorsunuz merak ettim benim aklıma 1-2 şey geliyor

Bir de inanılmaz büyük bir teoriyle karşılaştım ki, [spo1=afedersiniz oha]Dumbledore'un polyjuice içmiş başka biri olduğu. Bunu da Dumbledore'un düşünseline kendi anısını aktarmak için zihninden anıyı çıkarmak yerine bir şişenin içerisinden çıkarması olayıyla destekliyorlar. [/spo][signature][hline]Double, double, toil, and trouble
Fire burn and caldron bubble
Sosyal ağlarda paylaş

Voldemortun lilye verdigi yasam sansinin sebebi snape in lily ye asik olmasi jkr orda siritmis demekki boyle bisi var e snape te vlodemorta kehaneti getiren oldugundan voldemorttan bunu istemis olabilir ama aberforthu duyunca acayip heyecanlandim[signature][hline]Cin coylar heb burdalardi... Ama biz goremedik..
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...