Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimyacılar yardım

zarek

Öne çıkan mesajlar

bu ne biçim soru be kesin hidroliz sbt lazım ama kb yada ka yok elimizde H + OH -> H2O da yapılabilir ama soru sayıları kötü gibi[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır.
Tuğrul Güner(diablotg)
Paticik Abazalar Birliği Üyesi
Sosyal ağlarda paylaş

ben lise-3 üm bizdeki asit-bazlarda rakamlar adam gibi bu rakamlar ne ya ıyyy hayatta uğraşmam uzun sürer be[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır.
Tuğrul Güner(diablotg)
Sosyal ağlarda paylaş

şıklarda 2.7'de var. belki doğrudur senin yaptığın. ben 1.7 dedim gerçi ama formüle tekrar bakarsak,

pH=pKa+log(tuz/asit)
pH=log(tuz/asit)

49ml tuz (NaCl)
0,1mmol asit (HCl)

pH=log(49/0,1)
=2,6901960800285136614244325171853~2,7 evet

[Bu mesaj zarek tarafından 19 Ekim 2005 00:20 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zarek tarafından 19 Ekim 2005 00:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kuvvetli asit kuvvetli baz titrasyonu olduğu için konjuge bazın etkisi yok. o yüzden sabite gerek yokmuş burda.
yanlışı bulup düzelttim. tuz ml olarak alınıyor. asit konsantrasyonu da mmol. sağolun.

[Bu mesaj zarek tarafından 19 Ekim 2005 00:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kuvvetliyse ben sana başta sordum çünkü kuvetliyse sabit lasım değil direk buluyosun da biz log10 10^-1 e göre yapıoz yani

1.10^-1=1 şeklinde bu işlemler daha ayrıntı[signature][hline]1 Kişi tüm insanlığa bedel olabilir.Tek başına Dünyayı ve insanlığı değiştirebilir.O sadece ve sadece gerçeği bilen bir Bilim Adamıdır.
Tuğrul Güner(diablotg)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...