KahnX Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Şimdi VB yi sadece isterdim ama C ve C++ için bilgiyi de gelecek için istiyorum. Bu VB i nerden indiririm ve komutları falan nereden öğrenir ve nerde açıklamalarını bulurum nerden öğrenirim kitap diyosanız bu kitabın adı nedir nerde bulurum ve aynı soruları C için copy paste yapıyorum Evet cevaplar başka insanlara da çok yardımcı olabilir..Birisi ilgilensin :([signature][hline]Bokun üstüne krep olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 P2p'larda Visual Studio 6 şeklinde arayabilirsin vb ide'sine sahip olmak için. Aynı zamanda vc++ ve bir kaç şey daha içerir bu vs6. Visual Basic başlamak için kesinlikle iyi bir seçim değil. Dil yapısı şu anda popüler olan bir çok dilden çok çok uzak bence. Hayatımda ilk basic sonra visual basic öğrenen biri olarak tavsiye etmiyorum. Yinede illa vb dersen Alfa Kitap'ın güzel bir kitabı vardı sanırım bu konuda. C içinde Kaan Arslan - A'dan Z'ye C Klavuzu diyeceğim. Bunun yanı sıra C'ye yeni başlayanların Veri Yapıları ve Algoritlamalar adlı kitabı okumaları kendilerine oldukça yarar sağlayacaktır. Yazarın adı Rıfat ama soyadını hatırlayamıyorum. Çölkesen olabilir. Papatya yayınları. C++ için tavsiye veremeyeceğim. Başlamak isteyen biri içinde C/C++/Java/PHP şeklinde bir yol önerebilirim. C'yi adam akıllı öğrendiğinizde diğerleri çerez gibi birşey oluyor zaten.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 tmm ozaman direk C ye başlıyım da bunu her gün nasıl çalışıcam onu anlamadım kitabı bi yandan okumak heralde bi yandan da programların kodlarını inceleyip nasıl olduklarına bakmak lazım.Dmi bide bu compile decompile işi her programda yapılmak zorundamı mesela x ünlü bi program decompile mı etmem lazım kodları görmek için :P aşırı acemilik soruları :)[signature][hline]Bokun üstüne krep olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Kafan nasıl basıyorsa öyle yapacaksın. Başlangıç için bir yandan okuyup, okuduklarını pratiğe dökmek yararlıdır. C öğrenmek sana çatırt diye bir programı decode etme yeğeneği kazandırmaz ki böyle birşey zaten mümkün değildir. Amaç buysa assembly başlamanda fayda var ki zordur. Kolay öğrenilmez. Çünkü yanında bir çok bilgiyi de alman gerekir. Bellek sistemleri, sayı sistemleri, veri yapıları, programların nasıl çalıştıkları vs ...[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 said: Zopik, 16 Ekim 2005 21:32 tarihinde demiş ki: Kafan nasıl basıyorsa öyle yapacaksın. Başlangıç için bir yandan okuyup, okuduklarını pratiğe dökmek yararlıdır. C öğrenmek sana çatırt diye bir programı decode etme yeğeneği kazandırmaz ki böyle birşey zaten mümkün değildir. Amaç buysa assembly başlamanda fayda var ki zordur. Kolay öğrenilmez. Çünkü yanında bir çok bilgiyi de alman gerekir. Bellek sistemleri, sayı sistemleri, veri yapıları, programların nasıl çalıştıkları vs ... Assembly için doğru. Ama C'de assembly'dan daha kolay değildir. Senin belirtiğin o extra bilgi C'de de aynen zorunlu olarak öğrenilmelidir. Yoksa zaten C dediğin şey sadece 25 kelimeden oluşuyor :D Bruce Eckel* 'ın çok güzel lafı var: "C compiler would accept just about anything. C was truly a "portable assembly language"" .... .... Because C was targeted at programmers who wrote operating systems in assembly language, it was implicitly assumed that those programmers knew what they were doing and didn't need safety nets. For example, assembly-language programmers didn't need the compiler to check argument types and usage, and if they decided to use a data type in a different way than it was originally intended, they certainly must have good reason to do so, and the compiler didn't get in the way. * Bruce Eckel Thinking java ve Thinking C++'ın yazarıdır.[signature][hline]Home Page Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide. [Bu mesaj Maleboge tarafından 16 Ekim 2005 22:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Programlama dilleri sadece birer araçtır. İyi dil , kötü dil , yetersiz dil diye bir olgu yoktur profosyenel bir programcı için. Hedef proje outline doğrultusunda, ilgili projelerin hayata geçirilmesi için doğru seçilmiş programlama platformları vardır ancak. Hangi programlama platformunda kendini rahat hissediyorsan ( .NET, C, C++, VB ) onunla başlayabilirsin. Eğer bu işi ilerde profosyonel olarak yapmak istiyorsan, zaten birden çok dili, gerçek anlam da in ve out öğrenmen lazım. Bu sektörde eskide kaldı artık tek dile A dan Z ye hakim olup iş bulabilmek. Visual Basic 6.0: Visual Basic 6.0 In Plain English ISBN: 0-7645-7007-2 ANSI C : Applied C: An Introduction and More ISBN:0-07-021748-3 C++ : The Beginner's Guide to C++ ISBN:1-874416-26-5 Visual Basic .NET Deitel & Deitel ISBN:0-13-029363-6 C# Deitel Developer's Series C# for experienced programmers ISBN: 0-13-046133-4 Son verdiğim C sharp dışındaki kitap haricindekiler beginner's level yayınlar. Eğer Network Programming üzerine ilgi duyuyorsan, yeni neslin çoğu gibi, C , C++ ile başlayıp üzerine : Network Programming For Microsoft Windows ISBN 0-7356-1579-9 Linux'e ilgin varsa Network Programming, zevkli başka bir kitap: Developer's Guide to Multiplayer Games ISBN : 1-55622-868-6 ( Bu kitap platform bağımsız network programming için zevkli bir introduction , orta seviye C, C++ bilmen lazım) Gelelim sorduğun sorunun cevabına : Kendim için konuşuyum, müfredat gereği C ilke başladım ben, yelkenler fora C de giderken, Visual Basic e başlatıldım ( bir ders esnasın da VB ye laf sokerken ( cahillik işte ), hocam ceza olarak bütün test yazılımlarını VB de yazıcaksın dedi ve başladık , sonra C++, sonrasını bende kaybettim izini.. Favori programlama dillerim: Visual Basic 6.0 Visual C++ Visual Basic .NET Visual C++.NET ( framework 2.0 beta, kurcalamaktayım) Gerçekten kendini rahat hissettiğin bir dili al önüne ve başla , her hangi bir hedefin yoksa. Fakat klasik rota C ile başlar bunu da tut aklında :)[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 said: Arlooax, 16 Ekim 2005 22:35 tarihinde demiş ki: Programlama dilleri sadece birer araçtır. diğer söylediklerine çoğunlukla katılsam da buna her durum için katılamıyorum. kodu güzel yazmak dili güzel kullanmak da başlı başına bir amaç olabilir. mesela, bir kaç yüz K lık fps oyunu yazmak, 64k boyutta 3d demo yazmak gibi şeyler çıkar sonunda. tabi bunların parasal değeri yok dersen direkt olarak olmasa da, dolaylı olarak -itibar vs..- parasal katkıları vardır ve bence programcılıktan yani işinden ve dolayısıyla hayattan keyif almanın güzel bi yoludur.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Davion Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 said: IT İş Tanımları (Yazılım ve Uygulama Geliştiricileri (Programcılık) Bu alandaki ana işlem Visual Basic, Delphi gibi uygulama geliştirme araçlarıyla program yazmaktır. Ancak hem araçlar hem de program yazacağınız alanda bilgi birikimine gereksinim duyarsınız. Software Development (Yazılım Geliştirme): Görevleri: Uygulama tasarlamak ve kodlamak. Bilgisayar programları yazmak. Yazılım şirketleri için profesyonel uygulamalar geliştirmek ya da kurumsal uygulamalar geliştirmek başlıca görevler arasında. Nitelikler/Deneyimler: Bir yazılım uzmanı, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar programcılığı, matematik ile ilgili alanlarda üniversite diplomasına sahip olmalıdır. Genellikle belli alanlarda (örneğin sigortacılık), belli platformlarda (Windows, Linux, veritabanları) ve belli programlama dillerinde uzman olurlar. İngilizce bilgisi. Nesne yönelimli programlama tasarımı yapabilmek Programlama dillerini bilmek. Donanım ve yazılım teknolojilerini bilmek. Veritabanlarını tanımak. IT projesi yapabilmek. Yöneticilik özelliklerine sahip olmak. Takım çalışmasını bilmek. Bu alanda özellikle MCAD gibi Microsoft sertifikaları, ORACLE, Delphi sertifikaları kendimizi kanıtlamamıza yardımcı olur. İlgili Diğer İş Tanımları: Software Engineer (Yazılım Mühendisi) Application Programmer Design Technician / Specialist (R&D) Programmer Systems Programmer Analyst Programmer Senior Programmer System Analyst (Sistem Analisti) Web Programmer (Web Programcısı) Systems Analyst: Şirketlerin ihtiyacı olan donanım ve yazılım sistemlerinin planlanması, tasarımı yapar ve geliştirilmesini kontrol ederi. Özellikle tasarım ve proje ile ilgilenir. Web Programmer: Web uygulamaları tasarlamak ve geliştirmek işiyle ilgilenirler. Özellikle Java, HTML, XML, JavaScript, ASP ve Perl gibi dilleri kullanırlar. Ayrıca veritabanı programlama konusunda da deneyimli olmaları gerekir. Hedefim budur. Şu an kafamda %40 gibisini tamamladım. Bu arada bence sende direk bu yönde kendini eğitirsen daha faydalı olur.[signature][hline]bi an çok korktum ben de. geçti sonra [Bu mesaj Davion tarafından 16 Ekim 2005 23:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 @Rahan: Tabiki bir programı kimin yazdığı ( deneyim, platforma hakimiyet, yetenek , vs vs .. ) çok önemlidir. Adam gider, platform karşılaştırır, der ki .. aynı işi yapan bir code platform karşılaştırmak için her dilde compile edildi. Şimdi, o adama sormalı, canım kardeşim sen her compiler da bir üstad, her dilde optimization sesnsei misin ki ? yazdığın code ile platform karşılaştırabiliyorsun. Yani bu konu da aynı fikirdeyiz. Kimin o aracı kullandığı çok önemli. Benim dediğim ise şu idi : Mesela bir heavy loaded true server application design ediyorsan, kalkıp bunu Visual Basic de yazmassın, veya kendim için konuşayım .NET de sokulmam yanına, gider paşa paşa C, C++ kullanırım. Bırak seçtiğim programlama platformunu, bu örnekte ki bir yazılım için seçtiğim işletim sistemi bile kullanmayı planladığım server teknolojisinde anahtar rol aynar. Araçtan çok kabaca kasıt bu. Amaca göre tool seçmek.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 bence c/c++ ya da assembly ile başlamak insan beynine gereksiz ekstra yüktür. önce daha yüzeysel bir dili hatim etmek daha sonra derinlemesine inmek gerekir. önce eskiz çizmek gerçekçiliği arttıracaktır.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 said: Arlooax, 16 Ekim 2005 23:27 tarihinde demiş ki: Mesela bir heavy loaded true server application design ediyorsan, kalkıp bunu Visual Basic de yazmassın, veya kendim için konuşayım .NET de sokulmam yanına, gider paşa paşa C, C++ kullanırım.amaca göre dil seçimine sonuna kadar katılsam da eğer win2k3 server kullanacaksam true server application için .net kullanmakta tereddüt etmezdim.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 projenin gereklerine göre dil seçimine katılıyorum tabi ki, dil bir araçtır genellemesi biraz fazla gelmiş. benim dediğim paradan, iş yaşamından falan bağımsız bişi . programlama dilini konuşma dili gibi bişi olarak görüyorum hani "kodlama kodlama içindir" gibi bişi diyecem de anlatabilcem mi derdimi bilemiyorum . :-)[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 said: Mum_Chamber, 16 Ekim 2005 23:28 tarihinde demiş ki: bence c/c++ ya da assembly ile başlamak insan beynine gereksiz ekstra yüktür. önce daha yüzeysel bir dili hatim etmek daha sonra derinlemesine inmek gerekir. önce eskiz çizmek gerçekçiliği arttıracaktır. İşin doğrusu bende tam tersini düşünüyorum. VB gibi diller kullanıcıya bazı konularda yeterli gelirken, başlangıç seviyesini geçtiğinde şunu nasıl yaparım bunu nasıl yaparım diye kafayı yedirtmekte, sonrasında ise api'larla boğuşmak zorunda bırakmakta. Bu yüzdende kişi sıkılmakta. Zira bana öyle olmuştu. Oturup c kitabını 2 gnde okuduğumda ilk izlenimlerim "bununla herşey yapılır" olmuştu. Ne bileyim c gibi bir dil insanın ufkunu genişletiyor ve tam anlamıyla nelere sahip olduğunu belirtiyor. Gereken tek şey bu bence : )[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Bugün neden Donald Knuth* 'ın kitapları hâla okunuyor hâla satılıyor.. ? (Gerçi tek sebep şüpesiz ki bu değil) Çünkü C/C++/Pascal kullanmadı algoritmaları NIX makinası için assembly ile anlattı..(Kendiside bunu söylüyor)Kendisiyle yapılan başka bir şöyleşide neden kitabını güncellemediği anlatıyordu. (link'i bulup yollarım en kısa sürede) C++ programcılarının hayal bile edemediği teknikleri onun kitaplarında görebilirsiniz (Mesela self-modifiying code gibi) İşte "kalite" denen fark buradadır. Bazı programcılar "çalışsın yeter" der. Bazıları ise daha iyinin yapılamayacağına inanana kadar devam eder. *Donald Knuth kim midir ?? kısaca efsanedir... http://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Knuth [Bu mesaj Maleboge tarafından 16 Ekim 2005 23:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2005 c ile başlamadım ben bu yüzden şimdiye kadar c ailesine hiç karışmadım çünkü üzerinde uzmanlaşacağım dil olacak muhtemelen ancak bugüne kadar profesyonel olarak uğraşmasamda php ile c ailesine yakın delphi,vb temel programlama ve web programlama yetilerine sahibim ilgili zaman aralığı girdiğinde uzmanlaşma profesyonelleşme sürecine hazır gibi hissediyorum networking/c++ java ve .net hedefim[signature][hline]darkening Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 bence C ye hiç bulaşma, C++ ile başla ve belli başlı data yapılarını cok iyi anla. daha sonra da Java'ya geç derim. fazla dil bilmektense tekinde uzmanlaşman senin için her yönden cok daha iyi olacaktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 ya tamam çok değişik düşünceler çıkmış ben C++ ya ulaşıcam ilk olarak hedefim bu ama Direk C++ ya girmek saçma olmaz mı ????[signature][hline]Bokun üstüne krep olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Bide şu scripter olayı da çok güzel geliyo MMOlara çok güzel hack programı yazanlar manyak karakterler yapıp ebayde satıyolar çok yüksek fiyata mesela. Ayrıca C için hangi programı ve compile için falan ne gibi programlar lazımdır adlarını söliebilirmisiniz lütfen. [signature][hline]Bokun üstüne krep olmaz. [Bu mesaj KahnX tarafından 17 Ekim 2005 17:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 c++ a ulaşmak istiyorsan, c den başlaman yeridir diye düşünüyorum. ama görsel olmayan bir dilde çabuk sıkılma ihtimalin var. c# ile başla diyebilirim sana, syntaxı c ile aynı sayılır, sonuçta c den türemiş bir dil. nesen yönelimli programlama artık şart bir şey neredeyse, c# ta bunun mantığını iyi kavrarsan c++ a geçtiğinde çok sorun yaşamazsın. sharpdevelop diye free bir IDE'si de var hem. c ile başlayacağım dersen onun şöyle güzel bir yanı var, açıp notepadi herşeyi kendin yazarsan daha bir havalı oluyor, coder oldum diyorsun :p turbo c compilerini indirebilirsin onun için de. turbo c[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fellantis Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 eger ileri düzey uygulamalar gelistireceksen; c++ ile basla. eger dersen ki ben daha ocne hic programlamayapmadım; vb.net ile basla.. eger ben normal program yazıcam ama cok zokr bir dil bilmek istemyorum; o zamn vb.net en iisi.. c-sevenler kabul etmese de bill gates'İn de dediği gibi .net'te butun diller 1.sınıf vatandastır. yani vb.net ile c#'un tek ciddi farkı syntax'ı ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2005 MSDN : It is really up to developers and companies to decide which .NET language is best for them. C# is generally for developers who like to write and control all of their code, very source code centric. Visual Basic is more RAD (rapid application development) and ease of use oriented while providing access to the full power of the .NET Framework. "ileri düzey uygulamalar", nedir hocam bu ileri duzey den kasıt :) Tekrar altını çizeyim, projelere uygun programlama platformları vardır. Projelerde de ileri düzey diye bir kategori bu yaşımda duymadım.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Bence C ile programlamaya başlamak büyük hata. C++ taki bircok kolaylıktan yoksun bir dil ve yeni başlayan birisine kafayı cok rahat yedirtebilir. C++, OOP un temeli, o yüzden C++ ile başlaman daha iyi. Ayrıca çeşitli data yapılarını bu dilde ögrenip, kendinin implement etmesi de baya önemli. Ancak ilerde büyük ihtimalle cok fazla C++ kullanmayacaksın. Bugün cogu yazılım şirketi development maliyeti yüzünden kullanmıyor cünkü. (Oyun yazılımı gibi specific şeyler yapmayanlardan bahsediyorum) Nedenine gelince başkasının yazdıgı C++ kodunu anlamak, debug etmek ve ayrıca bu dilde hızlı bir ürün geliştirmek diger dillere göre daha yavastır. O yüzden şirketler biraz daha high level diller kullanıolar. Bunlar da Java veya .NET olarak iki ana başlık altında toplanabilir. Bence Java daha profesyonel çözümler sunabilen bir dil J2EE teknolojisi sayesinde. Unix platformda çözüm üretebilme imkanı sundugundan her zaman daha stabledır. Bu yüzden cok ciddi projeler genelde J2EE tabanlıdır. Ha yalnız atıyorum Java dilini bi haftada ögrenebilirsin ama J2EE teknolojisini ögrenmen cok uzun zaman alacaktır. Baya detaylı ve bircok kullanımı mevcut. Ciddi bir deneyime sahip olabilmen için yıllar gerekiyor işin acıkcası. .NET ise orta ve küçük ölçekli projeler için bence. NET seçersen dil olarak C# veya VB.NET secmen gerekiyor. Bence C# kullan, (C# ve Java nın syntaxı aynıdır) VB.NET in syntaxı ben cogu dili bilmeme ragmen bana cok sacma geliyor, hiç bulaşma bence :) Piyasada hangisiyle daha rahat iş bulurum olayına gelirsen, bu senin biraz da nası biş aradıgına baglı. Genelde NET ile çalışan developer/software engineerlar J2EE ile çalışanlara göre daha az ücret alırlar, bunun nedeni de piyasadaki developer sayılarının birbirlerine oranıdır. İşin acıkcası NET developerı baya fazla ve ögrenmesi J2EE gibi cok uzun bir süre almıyor. Neyse cok uzattım :) Sen bikaç ay C++ ile ugras, sonra yavastan Java/NET e kayarsın. [Bu mesaj Ceday tarafından 18 Ekim 2005 10:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fellantis Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 sole acıklayım; eger gidip bir oyun falan yapcaksa iler düzey bir uygulama gelistirmis olur... yanlıs kullanmıs olabilirim kelimeleri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2005 oyununa bağlı, delphide de c#ta da directx kullandım. çok da ileri düzey şeyler yaptığımı sanmıyorum :)[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar