Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kürtaj!!!

PZero

Öne çıkan mesajlar

said:
helena, 14 Ekim 2005 22:24 tarihinde demiş ki:
irlanda ve portekiz, avrupada kürtaja karşı sert kanunları olan tek ülkeler

irlandadan kürtaj için ingiltereye gidenlerin sayısı ciddi boyutlara ulaşmış durumda

geçen yıllarda, irlandada 14 yaşında bir kız tecavüze uğradı ve hamile kaldı. kğrtajla çocuğunu aldırmak istediğinde ülke ikiye bölündü, ve yasak bu kadar hassas bir durumda bile delinmedi.
üstelik, kızın ülke dışına çıkışını yasakladılar ki başka bir yerde kürtaj yaptırmasın diye.

bu sadece bir örnek

fakat olaya farklı açılardan da bakmak lazım
Bu nasil bir mantiktir yarabbim?

O cocuga yazik degil mi ya? O cocugun doguracagi cocuga yazik degil mi hele?

Ingiltere'de falan cinsel iliski yasi 11-12 bildigim kadariyla, Avrupa genelinde de 14 yasina kadar her genc ilk cinsel deneyimini yasamis oluyor. Sonucta hamilelik gibi bir olayin sorumlulugunun büyüklügünü nasil kavrar bu cocuk diyebilecegimiz kisiler?

Devletler ne aptalca yasalar cikartabiliyor[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

Kürtajın yasaklanması taraftarı değilim. Ancak kürtajı meşru kılmak için 12-13 yaşında anne olan kızların öne sürülmesi çok saçma. Orada yargılanması gereken kürtajın varlığı değil, o yaşta o kızların neden cinsel ilişkiye girdiğidir.[signature][hline]mantar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mantar, 15 Ekim 2005 03:56 tarihinde demiş ki:
Kürtajın yasaklanması taraftarı değilim. Ancak kürtajı meşru kılmak için 12-13 yaşında anne olan kızların öne sürülmesi çok saçma. Orada yargılanması gereken kürtajın varlığı değil, o yaşta o kızların neden cinsel ilişkiye girdiğidir.
Ya ona sen karar veremezsin sonucta[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 15 Ekim 2005 03:48 tarihinde demiş ki:
said:
helena, 14 Ekim 2005 22:24 tarihinde demiş ki:
irlanda ve portekiz, avrupada kürtaja karşı sert kanunları olan tek ülkeler

irlandadan kürtaj için ingiltereye gidenlerin sayısı ciddi boyutlara ulaşmış durumda

geçen yıllarda, irlandada 14 yaşında bir kız tecavüze uğradı ve hamile kaldı. kğrtajla çocuğunu aldırmak istediğinde ülke ikiye bölündü, ve yasak bu kadar hassas bir durumda bile delinmedi.
üstelik, kızın ülke dışına çıkışını yasakladılar ki başka bir yerde kürtaj yaptırmasın diye.

bu sadece bir örnek

fakat olaya farklı açılardan da bakmak lazım
Bu nasil bir mantiktir yarabbim?

O cocuga yazik degil mi ya? O cocugun doguracagi cocuga yazik degil mi hele?

Ingiltere'de falan cinsel iliski yasi 11-12 bildigim kadariyla, Avrupa genelinde de 14 yasina kadar her genc ilk cinsel deneyimini yasamis oluyor. Sonucta hamilelik gibi bir olayin sorumlulugunun büyüklügünü nasil kavrar bu cocuk diyebilecegimiz kisiler?

Devletler ne aptalca yasalar cikartabiliyor

off kız arkadaşımla bana öyle başıma bişey geldiğini düşündüm yani benim tarafımdan kaldığını ve kürtaj yaptıramadığımızı ... daha 15 yaşındayım okulu bitiremeden baba olmak hissi off çok fena oldum bi an keşke açmasaydım bu topiği... :([signature][hline]Lotharin Level 5x Orc Warrior - Haumarush
Member of Nifilum guild
BS/mining
Idrian Level 60 Human Paladin - Burning Legion
Eastern plaguelands de arcanite bar ararken 5 tane undead scourge askeri tarafından öldürüldü(yok öyle bir karakter artık yani:P)

Sosyal ağlarda paylaş

kürtajın savunulduğu gibi olumlu yönleri mutlaka var, gerekli olduğu durumlar tabi ki var ancak kürtaj yaptıranlar sadece genç yaşta hamile kalanlar, sakat doğacak çocuğunun geleceğini tehlikeye atmak isteyenler değil ki. karşı olduğum şey,pek çok kişinin de öyle sanıyorum, kürtajın doğum kontrol yöntemiymiş gibi kullanılması. anne ve babanın ihmalkarlığı sağlıklı olarak dünyaya gelecek bir bireyin hayatına mal olmamalı. eğer ki cinsellik yaşı aşağılara düştüyse eğitm verilmeli korunma yöntemleri anlatılmalı, insanlar bir şekilde bilinçlendirilmeli. bu sadece kürtajı kısıtlamak için gerekli değil üstelik, sokak çocularının sayısını arttırmamak için de gerekli.[signature][hline]aslında kötülüklerin en kötüsüdür umut, çünkü insanın çektiği eziyeti uzatır.
hani pamuk prensesi öpmüştü de prens uyanmıştı pamuk prenses; bizde tam tersi olsa, ben O'nu öpsem gerçek bitse rüya başlasa..
Sosyal ağlarda paylaş

bi arkadasın baska bi forumda bu konuda hakkında yazdığını alıntı edeyim size :
said:
Benim annem Jinekolog. Ve kürtaj için gelen insanların sayısı inanılmaz rakamalarda.. yaş sınırından bahsetmek bile istemiyorum.
Ben genç çiftlerin bir anlık zevklerini bir bebekle süslemelerine karşıyım. Evet evlilikte,bazı durumlarda "kaza" riski vardır,istenmeyen gebelik doğar sonuç kürtaj.
Ben tümüyle kürtaja karşıyım nedeni ise insanların aciz olmaları,neticeyi sonuçları düşünmeden,bir canlıyı öldürmeleri..
Dinen kürtajın tamamen yasak olduunu biliorum.
İlaç kullanarak, rahimde hilkati tamamlanmış (yaklaşık dört aylık) bir çocuğu düşürmenin veya kürtaj yoluyla böyle bir çocuğu aldırmanın dinimizde hiçbir meşrû mazereti yoktur, haramdır. Bu bir cinayet sayılır. Ananın veya süt emen diğer çocuğun ölümüne sebep olan bir özür varsa, organları teşekkül etmeden çocuğu aldırmak caizdir: "Emzikli bir kadında, gebelik belirip sütü kesilir ve emen çocuğun da hayatı tehlikeye düşer; o çocuğun da babası olmazsa, o kadın gebelik yüzyirmi gün olmadan önce, ilaç kullanarak karnındakini düşürebilir. Ancak dört ay geçtikten sonra bunu yapamaz" (Fetevâ-i Hindiyye Tercümesi, XII, 126)
Müslüman asıllı ülkelerden sadece Türkiye ve Tunusta kürtaj yasal,Türkiye de bu sınır 7 hafta,tıbben bir canlı oluşmadıı düşünülen sınır.
Türkiye de her işte olduu gibi insan hayatıyla ucuz bir şekilde oynanıyor.Kürtaj sınırı asla uygulanmıyor bunu denetleyen bir birim de yok.İnanılmaz miktarlar karşılığında 6 aylık çocuklar bile kürtaj edilior(tıbbi olarak DÜŞÜRÜLÜYOR) Bunu berbat bir durum annenin hayatı tehlikeye giriyor..Bunu bilmeyen anne sayısı da çok fazla.İnsanların tek derdi bir an önce karnındakinden kurtulmak.6 ay nie beklersin,bunun yasak olduunu bile bile nie yaparsın,kendi canını nie tehlikeye atarsın.
Bu ülkemizde bir çok insana bedel olan yarayan bir kanadır.. bütün dünyada da yılda milyonlarca anne bilinçsizlik sebebi ile ölmektedir.
[signature][hline]wel gala alan hasana, velakat aha vele aloku gemme alen üç kaze bealllll
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 14 Ekim 2005 15:31 tarihinde demiş ki:
O zaman her boşaldığında milyonlarca çocuğun katliamına sebep oluyorsun. Her bir spermin de yaşayan bir organizma çünkü.
Ancak sperm nasıl hiç bir şey hissetmiyorsa ölünce ve herhangi bir şey olmuyorsa, 3 aylığı geçmemiş bir fetüs de bir sperm gibi hiç bir acı yaşamıyor.
Fetüsün bir bebek olup dünyaya geldikten sonra yıllar boyunca acı çekmesine sebep olmak bence sorumsuzluk.

bu noktadan bu sözden sonra tartışmak manasız[signature][hline]Düşmanınla öyle düşman ol ki dost olduğunda yüzün kızarmasın, dostun öyle dost ol ki düşman olduğunda söyleyecek sözü olmasın.

a.k.a Raistin akıllandım, uslandım aranıza geri katıldım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 15 Ekim 2005 04:08 tarihinde demiş ki:
olay oyle degil yalniz. oraya eklemen gereken nokta irlandanin katolik olmasidir. katoliklere gore korunma din disidir ve kurtaj yasaktir. yani isin icinde din var.

zaten irlanda avrupanın katolik nüfus oranı en yüksek üç ülkesinden biri olduğu için eklemeye gerek duymadım.

dini bir kenara bırakıp, olaya etik olup olmaması açısından bakarsak; anlattığım olaydaki çocuğa da yazık, ama dikkatsiz bireylerin kürtajı rahat, kesin, her an kullanabilecekleri bir çözüm olarak görmeleri de yanlış.

bu da olayın farklı bir boyutu, kanımca.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"

[Bu mesaj helena tarafından 16 Ekim 2005 23:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...