Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D&D kitapları ile ilgili bir makale...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kaleme alıyorum. Konusu en iyi 20 D&D kitabı olacak. 1st edition dan bugüne kadar olan tüm kitapların dahil olduğu bir liste hazırlıyorum. Size göre içerik, çizim kalitesi vb gibi alanlarda gerçekten ama gerçekten ilgiyi hakeden kitap hangisi? Hangi kitabı, kim olursa olsun tüm rpg oyuncularına tavsi edersiniz? Beş kitap ve kısa bir açıklama (neden önerdiğinize dair) yazarsanız oldukça faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkürler.[signature][hline]
'Rüzgarıma kapılma sebebim olursun'.
Mesaj tarihi:
Kaç sayfalık olacak bu makale ve bir yerde yayınlanacak mı acaba? Ayrıca Ölün Kapısı serisinin 5. kitabını koyabilirsin listeye. Süperdir.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 04 Ekim 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Gerekli Şeyler'in bu ay çıkardığı aynı isimli derginin Kasım sayısında çıkacak. Bu arada sanırım yanlış anlamışsın, burada "kural" kitaplarından bahsediyorum. Romanlar değil.
Mesaj tarihi:
sıralama yapmak zor sadece aklımdaki birkaç kitabı yazayım:
-2001 çıkışlı "Psionics Handbook" u severim anlattığı şeyler sadece bu gücü kullananlara özgüydü ve benim için çok doyurucuydu. Sadece gücün kullanıcıları olan humanoid ler değil, yaratıklar ve bu güç ile kullanılabilecek artifact lerden de bilgi vardı içinde.
-2003 çıkışlı "Underdark" a ayrı bir sevgim vardır, hem drow ve burda yaşayan diğer ırkları sevdiğimden bilgiler çok yararlıydı hemde onların yaşam ve düşünüş tarzlarını hayal etmek açısından bazı şeylere güzel değinmişti.
-2003 çıkışlı"Races of Faerûn" da sadece ırklara özgü değil, onların kullandığı hemen hemen herşeyi anlatmasıyla çok hoşuma gitmişti.
-2002 çıkışlı"Epic Level Handbook", fazla söze gerek yok. :D
-2002 çıkışlı"Lost Empires of Faerûn" bence iyi bir fr cinin okuması gereken bir tarih kitabı.
not:dikkat ettiyseniz 2005 ten eser yok, neden acaba?
[signature][hline]The one side moon is always dark.

[Bu mesaj dreagloth tarafından 04 Ekim 2005 18:27 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj dreagloth tarafından 04 Ekim 2005 18:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Eheh. Yani evde yaklaşık 50 tane orjinal DnD kitabı var ve rafa sığmıyor artık. En gereksiz kitap Epic Level Handbook.

Söze gerek yok çünkü içinde " Worm that Walks " adlı bir yaratığın bulunduğu kitaba anca bir tarafıma gülerim. Kitap kesinlikle gerekli değil ama epic olmakla ilgili bilgi veriyor.

Genelleme yaparsak gayet vasat bir kitap. Doğru düzgün abartılamamış. Ya aşırı güçlü şeyler var ya da az güçlü. Ortada olan çok az şey var.

İyi kitap dediğin FR Campaing Setting'dir.[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Mesaj tarihi:
hiç düşünmeden diyebilirim ki bence TSR ya da Wizardsdan çıkmış en başarılı accessoryler planescape için yapılanlardır. 3rd ve 3.5 ed için hazırlanan hiçbişey aynı tadı vermiyo. silme kural dolular. kural dolu diillerse de kullanım klavuzu tadı veriyolar.
ayrıca planescape accessorylerindeki artwork de aynı dönemde çıkan kitapların yanına konduğunda bariz bi şekilde sırıtır. hem iç çizimler hem de kapaklar diterlizzi abimizin elinden ve bariz eşsiz.
[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.

[Bu mesaj Grudge tarafından 04 Ekim 2005 19:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Şu anda önce giden kitapların çoğu Planescape'e ait zaten. Benim kişisel seçimlerim de çoğunlukla bu yönde zaten. En çok adı anılan isim (hem arkadaş çevremde hem de wizards gibi resmi d&d sitelerinin forumlarında) Fiends: Faces of Evil. Yabancılar Eberron ana kitabını çok övdüler, eski oyunculardan bazıları Darksun kitaplarından bir iki isim verdi. 3rd/3.5 için baya isim geçti ama en sık geçenler Book of Vile Darkness ve FR campaign Setting. Yani iş karıştıkça karışıyor ama devam ediyorum araştırmaya, yeni aşamada önemli RPG dergi ve fanzin yazarlarıyla konuşma var, bakalım liste nasıl değişecek.
Mesaj tarihi:
monte cook'la konuş bence
planescape kitaplarının çoğunda onun adı geçiyo.
ayrıca evet yeni accessorylerden book of vile darkness ve libris mortis gibi hafif adult kesime hitabeden kitaplar cidden diğer bisürü şeye göre daha başarılı.

planescape konusunda spesifik olmak gerkirse... hmm... faces evil cidden güzel kitaptır. ama factol's manifesto da çok faydalı ve güzel yazılmış.
[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.

[Bu mesaj Grudge tarafından 04 Ekim 2005 20:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
FR Campagin setting bence en iyileri arasında (3-3,5edit. kitaplar arasında)
Sonrasında benim favorim Draconomicom gerçekten çizimleri olsun anlatımı olsun çok bilgi veren ve tepeden tırnağa incelenmesi gereken başarılı bir kitap.
DMG ve PHB mutlaka bu en'ler listesine girmesi gereken kitaplar.
Ayrıca races of faerun'da oldukça hoş ve konusunda bilgilendirici bir kitap. Çizimlerinide çok beğendim.[signature][hline]"what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine."
Mesaj tarihi:
races of fearun gerçekten ırklar hakkında geniş çaplı ve oyunlarda kulllanılıabilir birçok tüyo veriyor.
FRCS biraz kalite olarak düşük yeni kitaplara göre ama lockwood çizimli npc ler enfes.biraz yüzeysel olmuş kitap ama.
2nd edition(arcane age de olabilir olayı nedir bilmiyorum) Fall of Myth Drannor ve Cormanthyr :Empire of elves çok güzel kitaplar çizimler dandik olsada.
Draconomicon yine çok güzel bir kitap.[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Fflar strikes back
Mesaj tarihi:
Öneriler için teşekkürler, şu anda elimde karman çorman kimsenin tek bir kitap üzerinde anlaşamadığı bir liste var ve bu yazı fikri hızla patlayacak gibi gözüküyor. Yine de dergi çıktı, bütün büyük kitapevleir ve bayilerde bulunuyor. Kasım sayısından itibaren RPG konulu 3 sayfa daha var. Eğer şöyle olsun böyle olsun diye önerisi olan varsa bu başlıktan ya da [email protected] mail adresinden aktarabilir fikirlerini.
Mesaj tarihi:
wizards'ın yayınlarından başka yayınlar sözedersek Sword and Sorcery'nın yayınladığı D20 warcraft rpg kitapları içerik olarak çok güzel ama bazı kitapların çizim kalitesi çok düşük...[signature][hline]Wolf brothers falling at my side,
With honor I will die.
Upon the Altar of the Storms,
I will be reborn.
Mesaj tarihi:
şiimdiiii
ben 3rd ed adamıyım diğerlerine yetişemedim.
players handbook iyidir, 3.5 daha güzeldir, çok güzel öğretiyor denedim gördüm. çizimlerinin de hastasıyım. silahlar olsun zırhlar olsun eşyalar gayet hoştur.
monster manuelde iyidir, oradaki nymph daha iyidir, 3.5 nymph ise insanların frpye olan bakış açılarını değiştirecek niteliktedir >:)
bi de complete warrior vardı, oradaki prestij klaslar bayağa hoştur, hatta d&dnin bu aralar çıkardığı sayılı işe yarayan kitaplardan biridir.
bi de book of erotik fantasy vardır torentlerde bulunur,bherkesin okuyup bi güzel gülmesi gereken bir sanat eseridir kaçırmayın derim... karnıma ağrılar girdi ya...[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
  • Yeni Oluştur...