Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adnan Menderes 1899 - 1961

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

inonu kemalist dusunceyi carpitmadi sadece zamani geldiginde turkiye cumhuriyetini kemalizm ekseninde cikarmanin yolunu acti.

adnan menderes insanlarin dini dusuncelerini somurerek basa falan gecmedi. adnan menderes basa gecti cunku insanlarda chp ye karsi cok buyuk bir hosnutsuzluk vardi. bunda onceki 1-2 ilimli muhalefet denemesinin ikisindede sonuc asiriliga vurulunca ataturk tarafindan bastirildi ve parti-devlet yonunde devam edildi. adnan mendereste asiri elestirisel demecleriyle chp karsiti grubu direk kendi yonune kanalize etti. ayrica ciftciyi topraklandirma kanunu, ve dp grubunun cogunun buyuk toprak sahipleri olmasi da katkida bulunan elementlerdi.

adnan menderes basa geldikten sonra dine karsi cok buyuk tolerans gosterdi, cumhuriyet kurulduktan sonra devlet kontrolune alinan dini elementlerin tekrar halk insiyatifine birakilmasi yonunde politikalar izledi.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

said:
khas, 20 Temmuz 2005 18:42 tarihinde demiş ki:
postalın her zaman başımın üstünde yeri vardır.

aslında orduyu severim yanlış anlama ama o başının üstündeki postallar biraz aşşağı inerse eziliverir o başın.
aynı geçmişte olduğu gibi...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

doğru, adnan menderes dini düşünceleri sömürerek başa geçmedi.
sömürüp geldi demiyoruz zaten.

ama her haliyle koltuğa yapışan bi adamdı, muhalefetken, iktidarın yanlışlarından güç kazanma yöntemi o derece çarpık bi boyuta ulaştı ki, hükümet ne yaparsa aksi zihniyeti öne çıkardı, kullandı, bir şeyler vaad etti. başa geldiğindeyse bütün bu vaadlerini gerçekleştirmek durumunda kaldı, sonuçta akıl, mantık yoluyla varılmamış vaadler de çarpık zihniyete yol açtı, çok diyet ödetti zamanında ki hala da ödüyoruz.

başa geldiğindeyse zaten çok uzun süre popüler kalamadı, yıldızı gitgide söndü ve tüm bu bitmişliğin içinden, ingiltereye sanırım, uçakla giderken uçağı düştü, mucizevi bi şekilde bi iki sıyrıkla kurtuldu, uçaktan çıkmasının hemen ardından uçak infilak etti ve adamı kutsal bi kişi gibi karşıladılar dönüşünde. kendisi de bu rüzgarı da koltukta kalabilmek için gene gericilere taviz verme, popülist politika yoluna gitti.

hatta yeri geldi, sırf başbakan kalabilsin diye tüm kabinesini istifa ettirdi.

sonunda çareler tükenir, amerika rüzgarından da prim yapamamaya başlayınca rusyaya göz kırptı, başta kalabilmesi uğruna komunistleri ülkeye sokuyordu ki asker daha fazla bu gidişe seyirci kalamadı, kalamazdı da zaten.

tek parti, askeri iktidar falan diyorsunuz da, bunlar bizans tarzı bürokrasiden cumhuriyete geçen bi ülkede, halk tanıştığı yeni kavramları özümseyene kadar çekilen bi dönem, geçiş süreci. olağanüstü durumları oturmuş kavramlar üzerinden tartışarak yargılayamayız kesinlikle.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Tarihsever Patiler,

Bu konu tarih bölümünde tartışılmak için fazla hassas bir konu olabilir. Alan Yetkilisi olarak ben de söyleyeceklerimi yutmak zorundayım. Konu din ekseninde bir tartışmaya girmeden burada kalsın.

Türkçe ezan- Arapça ezan tartışmasına bir girersek sonunu getiremeyiz, neticede din öznel bir konu. Aman diyeyim.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm bu görüşe katılmıyorum. Neden derseniz...

Halk, kandırılmaya müsaittir ve mükemmel değildir. Aynen insanların hata yapabilmeleri gibi hata yapar, hatta kolayca kandırılır. Günümüz Türkiye'sine bakın isterseniz, adam cahil tutulduğu ve işsiz olduğu için iş aş vadedene anında oyunu verir.

Demokrasinin işlemesi için bütün bireylerin aynı bilgiye sahip olması ve akılcı kararlar alabilmesi gerekir. Belli bir ekonomik güce sahip olmayan toplumlarda ise bu söz konusu değildir, halk yönlendirmelerin etkisine kolay kapılır. Bahsi geçen Hitler, Almanya'nın tarihinde yaşadığı ve dünya tarihinde bir ülkenin gördüğü en büyük ekonomik buhranların biri sonrasında iktidara gelmiştir. Halkın da değiştirmek gibi bir seçeneği olmamıştır, sesini çıkartanı zindana yolluyorlardı çünkü, demokrasi rejimi de faşizme dönüşmüştür.

Buradan anlarız ki, demokrasi herkese özgürlük tanıyan bir rejim olmasının faturasını kendi çarpıtılması olarak öder. Gerekli durumlarda dış müdahaleler de gerekir, sonuçta sistem "hastalandığında" ilaç vermek gerekli hale gelir. Bu bakımdan "postallıların müdahalesi, dıştan şöyle vs vs" diyerek eleştirmeden önce sistemin ve halkın ne kadar tutarlı ve akılcı (bakın doğru demiyorum çünkü doğru özneldir) bir karar aldığını düşünmeli, eğer sistemi temelinden sallayacak bir karar alındıysa müdahale edilmeli (AB'nin Avusturya seçimlerini müdahale etmesi gibi).

Benim düşüncem bu yönde, sizin düşüncelerinizi de buyrun tartışalım.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

AÇIKLAMA:

MESAJLAR TARAFIMDAN SİLİNMEMİŞTİR. AKSİNE, BEN DE BU KONUYU ÇÖZEMEDİM, GENEL YÖNETİCİLERE SORMAK GEREKLİ. MESAJINI SİLDİĞİM ARKADAŞLAR BİLİR, HER ZAMAN SİLİNEN MESAJI NEDENİYLE BERABER SAHİBİNE BİLDİRİRİM. DÜN GECEYARILARINA KADAR MESAİ YAPTIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM Kİ İLGİLENEMEDİM, OLAYI ŞİMDİ FARKEDİYORUM, KUSURUMA BAKMAYIN, DİLERSENİZ OLAYI ARAŞTIRAYIM.

said:
Othranx, 13 Ekim 2005 01:29 tarihinde demiş ki:
cidden cafein herşeyi siliyosun ha

ALAN YETKİLİLERİNE KONUNUN ASLINI BİLMEDEN ÇEŞİTLİ İTHAMLARDA BULUNMADAN ÖNCE ÖZEL MESAJ ARACILIĞIYLA DANIŞMANIZI TEKRARDAN RİCA EDERİM.

[Bu mesaj Cafein tarafından 13 Ekim 2005 09:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...