Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kemik Kalınlığı

Syn

Öne çıkan mesajlar

Kemik kalınlığı neye bağlıdır?Protein içeren her ürüne mi yoksa genetik midir?Hayır,arkadaşımın aşırı iri kemikleri var 67 kilo olmasına rağmen hayvan gibi duruo ve yığamıyacaı adam yoq :D[signature][hline][b]For every action,there's an equal and an opposite reaction..

g3nk..
[b]
Sosyal ağlarda paylaş

proteinle ne alaka ki lem? kemik bu.
Ben küçükken süt ve süt ürünlerini çok severdim,abartı süt içerdim,sonuç olarak;
1-inanılmaz derecede sağlam kemiklere ve dişlere sahip oldum
2-fazla kalsiyum tırnaklarımdan beyaz lekeler olarak atılmaya başladı
3-boyum 1 senede 15-20 santim kadar uzadı.

hem genetik hem de beslenme,ortam şartları vs gibi hadiselerden öyle.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hakiki_Portnoy, 13 Ekim 2005 22:00 tarihinde demiş ki:
proteinle ne alaka ki lem? kemik bu.
Ben küçükken süt ve süt ürünlerini çok severdim,abartı süt içerdim,sonuç olarak;
1-inanılmaz derecede sağlam kemiklere ve dişlere sahip oldum
2-fazla kalsiyum tırnaklarımdan beyaz lekeler olarak atılmaya başladı
3-boyum 1 senede 15-20 santim kadar uzadı.

hem genetik hem de beslenme,ortam şartları vs gibi hadiselerden öyle.
süt boy uzamasına yardımcı olmaz

[Bu mesaj tilki tarafından 14 Ekim 2005 02:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece kalsiyum ile boyun uzadığını sanmıyorum.Kemik sadece kalsiyum ile mi besleniyor bence cok sacma ama tabıkı kalsıyumun etkısı olacak ama tek basına degıl.Cevresel etkenler de var tabııkı orneğin sıcak ıklımlerde yasayanların boyları daha uzun olur:Afrika vs...Sonra sulak yerlerde buyuyenlerınde boyları genelde uzun olur.Boyun uzaması genetik+çevresel+beslenmedir...[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer
msn
Sosyal ağlarda paylaş

kemikte sadece kalsiyum yok, magnezyum tuzları, fosfor vs gibi karmaşık bir yapı var. Ayrıca hadi aldınız kalsiyumu bi şekilde nereden buldun sentezleyecek D vitaminini? Ahanda D vitaminini de aldın ee hani bunları işe yarar hale getirecek güneş? Kısacası kemik olayı karışık, karmaşık bişi.. Amma ve lakin Kalsiyum pek kemik güçlendirmez, misal Osteogenesis imperfekta (cam kemik hastalığı vs) gibi durumlarda kalsiym takviyesi hiçbir işe yaramaz. Ayrıca normal bünyelerde fazla tuz alımı (sofra tuzu değil, kemiği oluşturan malzemelerin oluşturduğu tuzlar) kemiğin daha kolay kırılmasına sebep olur şeklinde bir bilgide aklımda kalmış. Kemik kuvveti, dayanımı, mukavemeti için ayrıca kolajen miktarına da dikka etmek gerekir... şimdi bööle bişiler hatırladım.. evet..
edit; genetik olabileceğini düşündüm şimdi. ama araştırma falan yapmadım yani katii bilgiler değil bunlar.. bi bakam nete bulursam bişi dönerim
[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 14 Ekim 2005 09:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dasaaa dogru soylemıs ınorganık maddelerın (mınerallerın falan)
bırıkmesı kemıgı sertlestırdıgı gıbı kırılganlıgını da arttırır.Aynı zamanda organık maddelerde kemıgın esneklıgını arttırır kolay kırılmasını onler.[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer
msn
Sosyal ağlarda paylaş

Kemiğin organik kısmı daha önce bahsettiğim gibi osteoid. Bunun üzerine mineral tuzlarının çökmesi sonucu bildiğimiz kemik yapısı oluşuyor. Osteopetrozis, osteoporoz, osteopeni, osteomalasi gibi bu mineral/osteoid dengesinin değişik oranda bozulduğu hastalıklar var.

Genetik özelliklerinizde olanlar sizin maximum boyunuzu, kemik uzunluğunuzu vs. belirler. İstediğiniz kadar süt için bunun üzerine çıkamazsınız. Süt içmek burada yaklaşık 25-30 yaşlarını kadar süren Ca depolanma sürecini destekleyerek ileride osteoporozdan korunmanızı sağlar.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...