Syn Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Kemik kalınlığı neye bağlıdır?Protein içeren her ürüne mi yoksa genetik midir?Hayır,arkadaşımın aşırı iri kemikleri var 67 kilo olmasına rağmen hayvan gibi duruo ve yığamıyacaı adam yoq :D[signature][hline][b]For every action,there's an equal and an opposite reaction.. g3nk.. [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 beslenmeye bağlıdır ama daha çok genetik mesela benim çok sağlam ve kalın kemiklerim vardır çokta gelişmiş edelelerim:)[signature][hline]if you lost your everthing,you can do everything... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 her olayda bi genetik etki olduğu gibi bi hipotez var son araştırmalarla valla çoğu olayda genlerin etkisinin bariz olduğu ortaya çıkıyor(şişmanlık gibi..) bu olayda da gen+çevre(yeme içme yaşam tarzı yaptıkları) etkili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gerab Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 o olay genetikte olabilir olmayabilirde bişey söyliyemiycam ama bilgin olsun kemiklerde gram protein yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Olmaz olurmu... Kemik düz calsiyum yığını değildir. Osteoid denilen bir ara maddenin (proteinden oluşur tabiki) mineralize olması ile oluşur.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 genetiksel ve beslenmeyle alakalı diye biliyorum. başka birsey ....... varsa da aklıma gelmedi.[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Genetiktir herhalde..[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 proteinle ne alaka ki lem? kemik bu. Ben küçükken süt ve süt ürünlerini çok severdim,abartı süt içerdim,sonuç olarak; 1-inanılmaz derecede sağlam kemiklere ve dişlere sahip oldum 2-fazla kalsiyum tırnaklarımdan beyaz lekeler olarak atılmaya başladı 3-boyum 1 senede 15-20 santim kadar uzadı. hem genetik hem de beslenme,ortam şartları vs gibi hadiselerden öyle.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tilki Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 said: Hakiki_Portnoy, 13 Ekim 2005 22:00 tarihinde demiş ki: proteinle ne alaka ki lem? kemik bu. Ben küçükken süt ve süt ürünlerini çok severdim,abartı süt içerdim,sonuç olarak; 1-inanılmaz derecede sağlam kemiklere ve dişlere sahip oldum 2-fazla kalsiyum tırnaklarımdan beyaz lekeler olarak atılmaya başladı 3-boyum 1 senede 15-20 santim kadar uzadı. hem genetik hem de beslenme,ortam şartları vs gibi hadiselerden öyle. süt boy uzamasına yardımcı olmaz [Bu mesaj tilki tarafından 14 Ekim 2005 02:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 beslenme ile boy uzar![signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Sadece kalsiyum ile boyun uzadığını sanmıyorum.Kemik sadece kalsiyum ile mi besleniyor bence cok sacma ama tabıkı kalsıyumun etkısı olacak ama tek basına degıl.Cevresel etkenler de var tabııkı orneğin sıcak ıklımlerde yasayanların boyları daha uzun olur:Afrika vs...Sonra sulak yerlerde buyuyenlerınde boyları genelde uzun olur.Boyun uzaması genetik+çevresel+beslenmedir...[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 kemikte sadece kalsiyum yok, magnezyum tuzları, fosfor vs gibi karmaşık bir yapı var. Ayrıca hadi aldınız kalsiyumu bi şekilde nereden buldun sentezleyecek D vitaminini? Ahanda D vitaminini de aldın ee hani bunları işe yarar hale getirecek güneş? Kısacası kemik olayı karışık, karmaşık bişi.. Amma ve lakin Kalsiyum pek kemik güçlendirmez, misal Osteogenesis imperfekta (cam kemik hastalığı vs) gibi durumlarda kalsiym takviyesi hiçbir işe yaramaz. Ayrıca normal bünyelerde fazla tuz alımı (sofra tuzu değil, kemiği oluşturan malzemelerin oluşturduğu tuzlar) kemiğin daha kolay kırılmasına sebep olur şeklinde bir bilgide aklımda kalmış. Kemik kuvveti, dayanımı, mukavemeti için ayrıca kolajen miktarına da dikka etmek gerekir... şimdi bööle bişiler hatırladım.. evet.. edit; genetik olabileceğini düşündüm şimdi. ama araştırma falan yapmadım yani katii bilgiler değil bunlar.. bi bakam nete bulursam bişi dönerim [signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 14 Ekim 2005 09:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Dasaaa dogru soylemıs ınorganık maddelerın (mınerallerın falan) bırıkmesı kemıgı sertlestırdıgı gıbı kırılganlıgını da arttırır.Aynı zamanda organık maddelerde kemıgın esneklıgını arttırır kolay kırılmasını onler.[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Kemiğin organik kısmı daha önce bahsettiğim gibi osteoid. Bunun üzerine mineral tuzlarının çökmesi sonucu bildiğimiz kemik yapısı oluşuyor. Osteopetrozis, osteoporoz, osteopeni, osteomalasi gibi bu mineral/osteoid dengesinin değişik oranda bozulduğu hastalıklar var. Genetik özelliklerinizde olanlar sizin maximum boyunuzu, kemik uzunluğunuzu vs. belirler. İstediğiniz kadar süt için bunun üzerine çıkamazsınız. Süt içmek burada yaklaşık 25-30 yaşlarını kadar süren Ca depolanma sürecini destekleyerek ileride osteoporozdan korunmanızı sağlar.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar