Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sovyetler Birliğinin Çöküşü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Din Afyondur diyen adamın fikirleri 80 yılda yıkıldı.O yüzden dine vs laf atmayalım.[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Mesaj tarihi:
Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti de 30 yılda yıkıldı (1950 küçük Amerika süreci). O zaman hep beraber Atatürk yanlış fikirleri savundu diyelim, olur mu? Kaldı ki SSCB demek marksizm demek değildir illa. Kuzey Kore, Küba, Venezüalla hala o korktuğunuz sistemin yıkılmadığını gösteriyor.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Mesaj tarihi:
Abi kusura bakma ama Küba belli, millet ülkeden kaçıyor paso. O dediklerin hepsi devletçik konumunda.Neden korkalım ki komünizmden. Zamanı geçti artık.[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Mesaj tarihi:
Saydığınız durumların hepsi Türkiye için de geçerli. Gençler ülkeden kaçmak istiyor ve Atatürk zamanını yaşlılardan başka kimse hatırlamıyor (hatırlamak istemiyor).
Mesaj tarihi:
kaç kişi komünizm düzeninde yaşadı burada bir ellerini kaldırsın.:P hmm.. ben kimseyi göremiyorum. arkadaşlar dışardan toz pembe gözüken şeyler içlerinde hiçte iyi olmayabilir. komünizm denilen düzen, beraberinde kontrol etme zorunluluğunu getirir. bu da ne demek her köşe başı= polis kontrol noktaları. + şehirler arasında seyahat ederken pasaport bulundurma zorunluluğu. baskıcı bir rejim ve ardı arkası kesilmeyen isyanlar... güzelmiş be...[signature][hline]Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur
Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..

[Bu mesaj LonelyWolf tarafından 08 Ekim 2005 19:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Peki sen komünist rejimde yaşadın mı arkadaşım? Hayır! O zaman başkalarının yorumlarını 'uzaktan görme' olarak niteleyip kendin, bazı ifadeleri gerçekmiş gibi sunma.

Saydığın durum bir komünist ülkesine değil, azılı bir komünist düşmanı olan George Orwell'ın kitaplarına ait kavramlar. Ne Küba'da ne Venezüella'da ne de Çin'de böyle bir çevresel durum söz konusu değil. Bir sistemi karalamak için ancak bu kadar temelsiz iddialar atılabilir.
Mesaj tarihi:
arkadaşım evet yaşamadım, ama çok sevgili sovyetlerin sürgüne gönderdiği kazaklardan kurtulan akrabalrım ile konuştum. ve yeterince inandırıcı şeylerdi duyduklarım. ve eğer bunlar yalan diyorsan, günümüz ukraynasında hala aynı şeylerin olduğunu bilmiyorsun demektir.[signature][hline]Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur
Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..
Mesaj tarihi:
Günümüz Ukrayna'sının Sovyetlerle olan bağını çözemedim. Ukrayna elinden gelse tüm o geçmişini kökten silip atacak bir iktidara sahip şu an. Eleştirilerin varsa bunu şu anki hükümete ve onun efendisi AB-ABD'ye yap.

Diğer konularda da söyledim defalarca. Sovyetler Birliği devletin temel düşünce yapısına karşı hareket eden hemen herkese sürgün, zorunlu göç vs. tarzı cezalar vermiştir. Gayet de doğal, başka türlü iktidardaki otoriteyi nasıl koruyabilirsin. Zaten Sovyetler'e karşı temel eleştiriler hep bu noktadan geliyor. 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyet ordusuna katılmayı reddeden bir çok topluluk (Türkler, Kazaklar vs.) bu davranışlarından ötürü hakettikleri cezayı gördüler. Eh haliye kendi halklarından olan(!) bu kişilere yapılanlar da Türkiye'de bir çok kişiye ters geliliyor ve sonunda iş SSCB'ye sövmeye varıyor.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Mesaj tarihi:
Olay boş bir sevgi değil. Dünyada olup biten haksızlıkları, sömürüyü görünce Sovyetler Birliği, İran, Çin, Venezüella, Brezilya ve daha nicesi elbette umut veriyor insana. Benim yaptığım da bu umuda yöneltilen eleştirilere kendimce bir cevap vermek. Zaten bu devletlerin her yaptığının arkasındayım diye bir durum yok. Hataları olunca açık açık söylüyorum. Ama asıl kızdığım bir sistemi kötülemek adına temelsiz iddiada bulunan insanlar, daha fazlası değil.
Mesaj tarihi:
said:
pekaziz, 08 Ekim 2005 22:28 tarihinde demiş ki:
. 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyet ordusuna katılmayı reddeden bir çok topluluk (Türkler, Kazaklar vs.) bu davranışlarından ötürü hakettikleri cezayı gördüler.

gidip savaşmak istememesi ölmesini gerektiriyor degilmi ?
cok güzel[signature][hline]DeviantArt gallery
  • Yeni Oluştur...