Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek Sorunlar..


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Evet ilk geldiğinde herşey süperdi biraşk gibi olmuştu arabadan inişi o bakışlar kedi gibi durmalar şirinlikler..
Ancak sanırım onların hepsi geçti yani aşıların etkisi ve birazda sıcağın etkisiyle buddy(köpeğim) birazcık cansızdı yinede sıcaklar var uyutuyor bebek uyusun birşey demiyorum ama şimdi bir canavar oldu hareketlendi huskylerin genel özellikleri sanırım bu neyse hareketli olmasınıda istiyordum zaten..
şimdi bir korkum var karma aşısını yaptırdım kuduz aşısınıda veteriner bir tarih verdi o zaman yapılacak şimdi ben korkuyorum bu ısırırsa beni yani kuduz aşısı yapılmadan birşey olmurmu?
birde artık bunu terbiye etmem lazım şımardı komut falan dinlemiyor gibi birazcık önerilerinizi bekliyorum :)[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz

birak isirsin ya... kopegi olupda kopegi tarafindan isirilmaktan korkan bi insan ilk defa goruorum... zaten sen dur daha cok isirilacaksin, oyun oynarken isirilacaksin, itisirken isirilacaksin isirilacaksin yani kacisin yok... en azindan bi kolunu bacagini yakalayip hafif bi dis atacak bazi durumlarda. Ha tutupda beni isirdi diye kopegi isirip isirmamak ise sana kalmis o ayri... Uyariim yarim saat agzindan tuy temizliosun![hline]Day after day we will gratefully suffer for more
Predestined's our part
So we bleed in the name of god

Blind Guardian - Age of False Innocence
---
So please, a little respect. For I am Costanza. Lord of the Idiots! - George "Gammy" Costanza (Cantstandya)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Klavyem bozuk olmasa daha uzun yazardım ama malesef...
Özetle: ilk başta işi ne kadar sıkı tutarsan, ne kadar sert davranır disiplinli olursan ileride o kadar rahat edersin...

Ama ben öyle yapmadım, kardeşim gibi davrandım.. Sorarsan bir daha küçükten köpek yetiştirirsen nasıl yaparsın diye... Yine aynı şekilde yaparım. Onun o şımarıklığını, laf dinlememesini çok seviyorum.[hline]Lady Melina Uvu
Ne kibar erkekler var şu dünyada...

[Bu mesaj Mendoza tarafından 26 July 2003 01:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kuduz olmadı urece ısırmasında sorun yok (sert bı ısırıkle etını parcalamsı dısında tabı) kı sanmıyorum bı husky sahıbını ısırsın ne kadar kokenı zor kosullarda olsada.

herseyden sonra kuduz hastalıgı sehırlerde ve kasablarda artık ustesınden rahatca gelınebılınen bır hastalık 1-2 hafta boyunca duzenlı bır sekılde ıne oluyorsun yeetıyor.[hline]Cuce iste bildigin cuce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mendoza, 26 July 2003 01:10 tarihinde demiş ki:
.[hline]Lady Melina Uvu
Ne kibar erkekler var şu dünyada...

affedersin ama ne yapmaya çalışıyorsun?[hline]| Soldat Servers | XaYd3r | Professional |
| Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun |
| Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy |
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Issırmak var birde gerçekten Issırmak var. Kopek ıssırır diyen arkadaşlar bu gerçekten ıssırma olayına şahit olmamışlar galiba :)

Hoca iki Alman kurdu olan bir köpek sever ( Hayvan sever değil ) olarak altını çizmek istiyorum, köpek harbi ıssırırsa dünyanız şaşar, şaşı bakarsınız.

O açıdan sakın ola ıssırmaya alıştırma hayvanı. Koruma içgüdüsü senin vereceğin eğitimden bağımsız vardır zaten. Onlar bilir kimi ıssırmak gerek kime kuyruk sallamak gerek :)

Ele , kola atlamayı filan öğretirsen ilerde sorun açabilir gereksiz yere başın ağrır.

Eğitim olayına gelince, 6 Aylıkken eğitem vereceksen ver, daha önce değil.

Daha önce verirsen, köpek fiziksel gelişiminden oluyor, bunalıma giriyor, üstüne senin vereceğin yemekleri bakıcı vermiyo tabi aç kalıyor.

Evde eğiteceksen ufaktan başka, ama sakın vurarak, hırpalayarak değil. Ödüllendirerek, severek.

Temel eğitimden başla yavaş yavaş 6. ay civarı.

Nedir:

Otur
Yat
Kalk

ve de en önemlisi yürümeyi öğretmelisin. Yanında yürümeyi öğrenmeli. Önünde çekiştirerek değil.

Daha sonra istersen, baktın yavrucakda zeki kapıyo, daha ileri düzey şeyler için uğraş verebilirsin. Mesela BEKLE komutu.

Bekle dediğin zaman bir 5 dakika TASMASIZ beklemeli seni OTURARAK.

Yürüyüş yaparken bir markete, kapalı alana girmen gerektiği zaman kısa süreli, çok iyi oluyor.

Yannız bu BEKLE gibi komutları, ömrü boyunca PRACTICE yaptıracaksın yoksa zaman içinde ya Unutur, ya da zeki ise UNUTMUŞ NUMARASI yapar :)

En önemlisi sevgiyle yaklaştığın zaman senin için her şeyi yapar.

I Love Dogs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

terbiye etmek için rulo haline getirdiğin gazeteyi poposuna ya da kafasının sert bi yerine geçiriyorsun.(yanlış bir hareketinde.)
yapmasını onayladığın hareketlerin ardından da ödüllendiriyorsun. en basit yöntemi bu olsa gerek :)[hline]Little by little I'm falling for you...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bızım kopek dogurmustu 10 yavru vermıstı 3 aylık oluncaya kadar baktık 10 yavruya hepsı ıle bır anda oynamaya baslamadımmı heryerım kan ıcınde kalıyordu dıslerı hepsının yenı cıkıyordu dusun artık ne kadar keskın olcagını bır sey olmaz sıkma canını ama senın kopegı egıtmen bıraz egıtmen zor olcak gıbı herseyı oyun sanıyorlar o cıns kopekler[hline]Ben Bugun Cok Iyıyım...[b]
[b]Metall Ethlos
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ReaperXS, 26 July 2003 01:42 tarihinde demiş ki:
terbiye etmek için rulo haline getirdiğin gazeteyi poposuna ya da kafasının sert bi yerine geçiriyorsun.(yanlış bir hareketinde.)
yapmasını onayladığın hareketlerin ardından da ödüllendiriyorsun. en basit yöntemi bu olsa gerek :)

*gazeteyi rulo haline getirip reaperın kafasının sert biyerine geçirir*
KESİNLİKLE yanlış bir tavsiye. Mendozanın da dediği gibi SAKIN köpeğine vurma. Sebebi:
Köpeğinin canını gazete, terlik gibi şeylerle kesinlikle acıtamazsın. Vurduğun anda köpeğin düşüneceği tek şey "hey, o kadar da acıtmıyormuş be!" olacaktır. Bunun yerine yine gazeteyi rulo yapıp gerçekten yanlış bişey yaptığı zaman sert bir ses tonuyla "hayır" derken (uzun cümleler kurup kafasını karşıtırma, neticede köpecik senin "hayır" kelimendeki ses tonlamasını anlıyor) gazeteyle yanına ya da ses çıkaracak biyere pat diye vur. Bu korku ona yeter zaten, daima gazeteden korkacak ve asla bilemeyecek ne olduğunu o cezanın.
Ben yaptım, şu anda mesela misafir geldiğinde benim "kedim" heyecanlanıp üstlerine atladığında elimi gazeteye uzatıyorum, hemen masanın altına giriyor.
Bunun dışında gene olarak nerf'in dediklerinin hepsi doğru ve iyi noktalar. Bir kısmını yaptım, çok iyi sonuç verdi, bir kısmını yapmadım ve acısını çekiyorum. Kısaca sorduğun sorunun cevabı nerfin cevabıdır(cevabımdır). Ötesine bakma :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arlooax, 26 July 2003 01:41 tarihinde demiş ki:
Issırmak var birde gerçekten Issırmak var. Kopek ıssırır diyen arkadaşlar bu gerçekten ıssırma olayına şahit olmamışlar galiba :)

abi bizde burda kopek-sahip arasindaki iliskiden bahsedioruz zaten

her kopek sahibini isirir/disler bi sekilde (mesela disarda oynarken klasik oyunumuz beni isirmaya calisan kopegimden kacmaktir, ben onu gicik ederim o kolumu kapmaya calisir falan) ama parcalamaz bi disler birakir, her kopek genelde kopecaaza pis bisiler yapilmadiysa sahibine karsi sinirlarini bilir (ha arada kantmamismidir bugune kadar kanatmistir "GRAAAAARGGGGH" diye yuzune bagiriosun o zaman birakio :P) sanki sokakta gordugunuz Rottweiler'i gicik edip agzina koluna uzat demisiz gibi ornek vermisin :P[hline]Day after day we will gratefully suffer for more
Predestined's our part
So we bleed in the name of god

Blind Guardian - Age of False Innocence
---
So please, a little respect. For I am Costanza. Lord of the Idiots! - George "Gammy" Costanza (Cantstandya)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde köpeğim var gunnın dediği gibi köpek eğitmek aynen biraz can birazda korkutma oluyor bu arada her köpek bazen
sıkılabilir her zmn aynı hareketliliğine sahip olmayabilir fakat yaşı gençse genel olarak hareketli olması gerek...
ha bu arada sahibini ısırmaz lam köpek istediğin gibi oyna at havaya yapamaz bişe :-)uzun cümleler kurma dediği gibi gunnın benim köpeen adı zampara kısaca zampik diince gelir hemen ama alıştırana kdr varya harbi geberdim ya köpek zor sanat ama çok sağlam dost ciddi[hline]Olymposdan[Sir Lancelot]
Nblden[Silver]
Vestelden[Lancelot Ivanov]
Avaturkten [William Hurt] Diye Tanırlar beni...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
[i]abi bizde burda kopek-sahip arasindaki iliskiden bahsedioruz zaten

her kopek sahibini isirir/disler bi sekilde (mesela disarda oynarken klasik oyunumuz beni isirmaya calisan kopegimden kacmaktir, ben onu gicik ederim o kolumu kapmaya calisir falan) ama parcalamaz bi disler birakir, her kopek genelde kopecaaza pis bisiler yapilmadiysa sahibine karsi sinirlarini bilir [/b]


Benim dediğim ayrı bişi HellHound'cum, büyük köpekleri olanlar biler, pisikolojileri biraz daha değişik oluyor, hele ki çoban köpeği ırkına mensup bir türse.

Şimdi benim dediğim ile senin dediğin arasındaki ilişki şu, köpeğinizle oynarken ele atlama, kola atlama , el yakalama , kol yakalama oyunları pek iyi sonuç vermiyo ilerde.

Sahibine karşı değil, köpek sahibini ıssırmaz pisikolojik bir bozukluğu yoksa :)

Sorun şu ki senin ufakken, mini mini bir yavruyken o şekil oyunlara alıştırdığın köpeğin, azman olunca, tasmasını bırakınca yabancılarlada O OYUNU oynamak istiyor. Buda eğer köpeğin veya köpeklerin benimkiler gibi azmansa başına dert, orc lord dunda Haskisi varmış, o da gelişip serpilecek bir köpek, benden tavsiye, ele kola atlamalı ve de sonrasında TUTMALI oyunlara alıştırmayın. Yoksa benim gibi köpeğinizle yürüyüş yaparken her an tetikte olmak zorunda kalırsınız, keyif olması gereken bir gezinti stres de olur zehirde olur :)

Bir paylaşım daha yapıyım, 2 yaşından sonra asla köpeğiniz iri bir cinsse ve ırk olarak asabi bir cinsse ( cümle doğrumu bilmiyorum, belki ırk değil pisikoloji diyelim ), insan olan, başka köpekler olan ortamda özgür bırakmayın. İnanın sonu çok üzücü olabiliyor :=) Şimdi gülüyorum fakat :

Dante veteriner dahil, bütün kliniği yediğinde...

Dante elektrik ustasını terasta yakalayıp yediğinde ( ustayı kuyruk sallayarak kandırıp kapı actırmış)....

Dante Annemin arkadaşlarını evde yakalayıp, hepsini Bayındır hastenesine götürmek zorunda kaldığımda....

METUCON 2000 de organizasyonla ugrasırken kendisini sevmeye yanasan zavallı bir çocuğu yakalayıp hastanelik ettiğinde....

Bir alay sokak köpeğine dalıp, ısırılmadık tek yeri kalmayıp, hastanelik olup , ameliyat masasına yattığında....

Hiç gülemedim...

Sanmayın ki saldır, parçala yetiştirildi, el bebek gül bebek yetişen bir köpek ama kanında var adamın asabiyet.

Büyük köpek sahibiysen , asabi köpek sahibiysen çok dikkatli eğiteceksin, çok dikkatli davranacaksın.

Demek istediğim bu :=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...