Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeri ßurası Mı Bilmiyorum Ama..

Drenor

Öne çıkan mesajlar

Beyler size sormak istediğim bir kaç sorum var yanıtlarsanız sevinirim;

Kafamda Bi UO serverı kurma hayali var..Acaba Bu serverı kurmadan once nasıl bir bilgisayar seçmeliyim sorusu olacak?Yani alacağım bilgisayarın özellikler nasıl olmalı?Ve ßana aşşa yukarı ne kadara mal olur?

Teşekkürler.
NOT:Eğer yanlış bolume Yazdıysam kusura bakmayın...

[signature][hline]ßuyrun buradan geçin.. | ßi kere tıkla noLur?

[Bu mesaj Lugal tarafından 09 Ekim 2005 00:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu saatten sora server fln açma.yalan olur[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemci, RAM***, Harddisk en önemli kriterlerin bunlar olmalı...

RAM ne kadar yüksek o kadar iyi. ilk aşamalarda 512 yetecektir sonraları save dosyana göre artırman gerekcek.

Harddisk tabiki 15000 rpm lik SCSI harddiskler.

İşlemci olarakta şu an piyasadaki p4 3.0ghz ler işini rahaça görecektir.

gece gündüz açık kalacağı için thermaltake sistem kasa ve fanlar uygun olur.

Ekran kartını o/b tercih edebilirsin yada en dandiği neyse onu al. ses kartı?????? yuh artık[signature][hline]Varsayılan ayarlara dönmek istemiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarı toplamak senin elinde, fakat bağlantı işi daha uğraştırıcı. evindeki adsl ile açamazsın sonuçta. ya makinanı kendin alırsın co-location hizmeti alırsın bir yerden ya da makina almazsın dedicated sunucu kullanırsın. ama sonuçta iyi hizmet veren bir hosting firması bulman lazım. bilgisayarı istersen her yerden parça bulur toplayabilirsin zaten.
denildiği gibi işlemci, harddisk, ram üzerine gitmen lazım.[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım Bazı yerlerden Xeon gibi bişeyler duydum bu harddisk mi bilmiyorum bi onu da acıklarsanız sevinirim su an makinamda 1 GB RAM var..Ekran kartı 64 bilmem ne markasını bilmiyorum zaten uo için gerekmiyor pek.Harddisk onemlı galiba.Hardiski de arkadaşlardan birilerinden bulurum :lol:[signature][hline]ßuyrun buradan geçin.. | ßi kere tıkla noLur? | Lugal'dim ßen Eskiden..!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
xenon a gerek yok
alt tarafı bir uo serverı
aynı makinede hem hosting hem uo serverı ve onun gibi pekçok şey daha calıstırıcaksan ozaman düşünebilirsin
ekran kartı onboard bile olabilir
sana gerekli en önemli bileşenler
işlemci+ram+hdd
işlemci:3 ghz civarı olsa iyi olur,
ram: 1 gb olması tercih sebebi,
hdd:scsi alırsan iyi olur alamazsan 10.000 rpm lik hdd lerden alabilirsin işini görecektir. 60-80gb civarı hayli hayli yeter

turkiyede sponsor olmadan uo serverı açmak pek akıl karı değil, baglantı çok pahalı
evinden adsl ile açacagın server hiç iş yapmaz
2048 adsl bile olsa en fazla 35-40 kişi ile sorunsuz oynayabilirsin ki ara sıra lag+loss olacaktır.

herhangi bir firmaya makineni götürüp kuracaksın ve ordan baglantı alıcaksın. mesela bnet olabilir. fiyatlarda pahalı yani sen min ilk etapta 512 baglantı alman gerkeiyor
512/512 : upload/download
50 kişi civarı sorunsuz oynar bu baglantı ile.
fiyatları en son nekadar oldu bilemiyorum[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

drenor bağlantı hızım 100 mbps bilgisyarımda spy var sanırım ama gene de çok iyi ist de oturuosan gerekli modifikasyonları yapıp benim bilden açabilirisin ama yazlarıda yurtda olmıycağım için server kapanır geçici çözüm için kullanabilirisin tabii modifiye edilen parçalar bende kalmak şartıyla...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...