Zopik Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Selamlar, Ben bu olayı fizyon diye biliyordum ama bir çok yerde artık fisyon olarak yazılmaya başlanmış. O yüzden fisyon yazdım bende. Bu konuda merak ettiğim bir kaç şey var ki öğrenebilirsem ufak bir düşüncemi geliştirmek için kullanabilirim diye düşünüyorm. (Böyle bir parçalanmanın ufağı mı olur lan :p ) Bildiğimiz üzere nükleer santrallerde ve atom bombalarında çekirdek bölünmesi ile ortaya çıkan enerji kullanılıor. Bunlar metrelerce kalınlıktaki duvarlar içinde kontrollü olarak yapılıyorlar. Bu kontrolüde ortamı soğutarak sağlıyorlar diye biliyorum yanlış değilse. Merak ettiğim şey ise bu bölünme sonucunda ortaya ne tip bir enerji çıkmakta? Bir ikincisi ortaya çıkan enerjiyi nasıl absorbe ettikleri ? Yani tamam büyük çapta enerji ortaya çıkıyor ama bu hoop diye kendiliğinden elektrik enerjisine dönüşüp yine kendiliğinden depolanmasa gerek. Birde absorbe edip enerjiyi depolarken kullandıkları yapı hakkında bişeyler biliyorsanız onuda merak etmekteyim. Diğer bütün ek bilgilerede açığım. Arayacak, yazacak olan elleriniz dert görmesin, daha iyi arasın daha güzel yazsın efenim : )[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Beyaz Sayfa - Uyuşturucu Karşıtı Site Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Öncellikle fisyon ayrı, füzyon ayrı.. Şimdi kafam felaket dağınık tam açıklayamacağım, başka birisi yazar şimdi zaten :)[signature][hline]Touch of death is never gentle... Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA Gangsta olmak için tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Biliyorum ayrı olduğunu : ) Füzyon değil fizyon yazdım zaten. Füzyon çekirden birleşmesi, fizyon (ya da fisyon işte) ise çekirden bölünmesi oluyor efenim. Saygılar : )[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Beyaz Sayfa - Uyuşturucu Karşıtı Site Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Isı çıkar bölünmeden. Çıkan ısı su ile soğutulurken çıkan buhar turbinleri döndürür ve elktrik enerjisi elde edilir.. Normal reaktörler bu şekilde çalışır basitçe..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 ve çıkan ısı ile buharlaşan suyun döndüreceği tribünlerin bir hızını düşün[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 çok büyük bir miktarda ısı enerjisi oluşur bu da suyu ısıtır buhar türbini döndürür. dinamo benzeri bir yapı da ısıyı---->kinetik enerji----> elektriğe cevirir. ama kayıplarda söz konusudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Peki ortaya çıkan gücü tutan yapı nasıldır? Direk betonarme bir yapı mı ? Bölünme olunca orası burası dökülüyor mu yani ? :)[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Beyaz Sayfa - Uyuşturucu Karşıtı Site Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 her seferinde baştan inşa ediyolar santrali[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 said: diablotg, 27 Eylül 2005 22:38 tarihinde demiş ki: her seferinde baştan inşa ediyolar santrali merak ettim nasıl yani anlatır mısın açarak?[signature][hline]zoru herkes basarir, imkansızı ben :D ScsBg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 hahaha inandınmı buna :)[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Betonarme (en azından görünen kısmı öyle) Ama her önde gelen ülkenin stili var.. Rus stili, amerikan stili ve Fransa stili (isimleri farklı, ülkelere bağlı isimleri ben endeksledim şimdi) Kontrol altında tutulan kısımda kurşun ve grafit bloklar var. Bunların hazne içerisine girmesi ile reaksiyon yavaşlatılabiliniyor, veya tamamen durdurulabiliyor. Şu resimleri koyalım Bunlar daha yardımcı olabilir.. [spo1=resimler vs.] basitçe çalışma prensibi Nükleer santralin iç yapısı GEN IV nükleer santral projesi [/spo] Ama farklı çeşitlerde yapılabiliyor santraller..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 sen öyle diyince şaşırdım ondan sordum ne alaka ya diablotg :P[signature][hline]zoru herkes basarir, imkansızı ben :D ScsBg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 ilk önce çekirdekteki ısıyı kontrol etmek için oraya kalın çubuklar koyarlar bu çubuklarla ısıyı kontrol etmek için yukarı ya da aşağıya hareket ettirirler daha sonra çekirdeğe su verilir çekirfdek ısısı sayesinde su buharlaşır arta kalan su tribünlere gider burdada elektrik enrjisine dönüşür[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 cogu kisi de boyle dedigine gore itirazi olan var mi? :)[signature][hline]zoru herkes basarir, imkansızı ben :D ScsBg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Hmm.. aklıma şöyle bişey gelmişti de ondan sormuştum bunu; Şimdi bu bölünmenin kontrollü yapılmadığını düşünün. Yani tepkime büyük şiddetle devam ediyor. Fakat yapıda buna göre devasa büyüklükte ve ortaya çıkan enerjiyi absobe edebilmek için yapıya bağlı yine devasa kanallar var. Bu kanallar ufak işleme santrallerine açılıyor yine. Tepkime büyük ölçekli olduğundan normalden kısa ama çok daha şiddetli gerçekleşiyor. Ortaya çıkan enerji ise depolanıp uzun süreler boyunca kullanılıyor. Böyle bişilerdi işte : )[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Image Resizer - Resimlerinizi 3 adımda kolayca büyütün/küçültün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 zaten oyle yapiliyo.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 bu arada nükleer santralde fisyon yapılıyo, nükleer bombada füzyon var; yani santralin içinde nükleer bombada olan şeyi yapmıyolar. :) fisyon parçalanma, füzyon birleşme demek; füzyon çok daha fazla enerji çıkarmasına rağmen santrallerde kullanılmaz çünkü, füzyon gerçekleşmek için ısı ister bu ısıyı da santralde sağlamak, füzyonla gelecek enerjiden daha pahalıya geliyo :) oysa bombada at bi bomba ısı olsun, o da füzyon yapsın, kontrole gerek yok.[signature][hline]Mekteb-i Sultani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 fisyon-birleşme füzyon-parçalanma idi benim bildiğim en son[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 o konuda emin diilim tam ya haklı olma ihtimalin yüksek.[signature][hline]Mekteb-i Sultani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 herneyse işte ana düşünce aynı :)[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Yanlışınız var. Fizyon(fisyon) parçalanma, füzyon ise birleşme. Çekirdek parçalanması atom bombasına eşdeğer olarak görülüyor. Yapımında bu yol kullanılıyor çünkü. Füzyon ise çekirdek birleşmesi ki hidrojen bombası yapımında bu yol kullanılır. Atom bombasından 1000 kat daha güçlüdür.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Image Resizer - Resimlerinizi 3 adımda kolayca büyütün/küçültün. [Bu mesaj Zopik tarafından 28 Eylül 2005 20:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 tamam işte birbirine çok yakın kelimeler karışabilir[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Benim atom bombası dediğim hidrojen bombasıymış o zaman. Bu arada hidrojen bombasındaki füzyonun başlangıç ısısı için atom bombasıyla birlikte atıldığını söliim ek olarak :) İnsanlar nükleer tüm bombalara atom bombası demeye alıştığı için ben de yeni nesil nükleer bombalara (H bomb) atom bombası demişim işte bağışlayın :P Bu arada ben haklıymışım füzyon-fisyonda :)[signature][hline]Mekteb-i Sultani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 bence şu an daha çok acemiyiz bu enerjileri kullanmak için.Halbuki daha basitleri mevcuttur az kaldı bekleyin[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Buldum ben Küçük bir jeneratör alınır Işık hızı-1cm/h ile giden bir trene konulur 10 dakka sora tren durdurulur. Jeneratör yüzyıllar boyu bakım yapılmadan enerji ürettiğinden benzini bitmiş ve çalışmaz haldedir, trene harcanan para üretilen enerjinin karşılığının 500.000 katıdır. Jeneratör ve tren çöpe atılır. Bu deneyden vazgeçilir.[signature][hline]Mekteb-i Sultani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar