Qui Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Uzmanlık Eğitiminde Tıbbi Etik Ankara Üni. Tıp Fak. Deontoloji A.B.D. Profesörü Dr. Berna Arda'nın slaytları var burada. edit: Banane şimdi İlahiyattan. Ne ilgim ne bilgim var. Kaldırdım bu kısmı.. Neyse ben yukarıdaki kaynağa göz atabilesin diye verdim. Google'a gidip her zaman tıbbi etik yazabilirsin elbette.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion [Bu mesaj Qui tarafından 08 Ekim 2005 08:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 kök hücre olayı çok süper bişey izlemesi çok zevkli ama görebilmekte bi o kadar zor bi olay pdö hocam genetik bölümünde prof olduğu için daha önceden çekilmiş bi kaç video gösterdi çok süper bi olay tabi araştırılması geliştirilmesi gereken ve geleceği parlak olan bi alan bilmiyorum bazen körü körüne gitmek kötü bunun etik olmamasına katılmıyorum zaten etik duruma ve kişiye göre değişiyor genelde ama bi genel tıp etiği dersi var doktorlarda olması gereken özellikler.. tabi bunlar beklenen =) bana göre bana herhangi bi hasta gelse son çarem buysa kesinlikle ve kesinlikle kullanırım açıkcası bu açıklamayı pek talihsiz olarak görüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 az biraz okudum kök hücre olayıyla ilgili de, anladığım kadarıyla sorun kök hücrenin tedavisinin uygulandığı kişi ile ilgili değil kök hücrenin bulunuşuyla ilgili. hakkatten de garip bi durum, gerçi kürtajdan farkı da yok. yan etkiyle ilgili de şu an zaten erişkin kök hücreleriyle tedavi yapıyorlar diye biliyorum? yannış mı biliyorum? acaba diyorum kök hücreler de suni yollarla üretilebilir mi, veya çoğalması sağlanabilir mi? ya da yapay olarak kök hücreye kök hücre üretme dokusu ürettirsek olmuyo mu? (recursive oldu bu bak)[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 09 Ekim 2005 02:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Geçenlerde South Park'da taş atmışlardı bu olaya. Toprağı bol olsun Süperman'imiz fetüs emerek yürümeye hatta abartıp arabaları falan kaldırmaya başlıyordu. Güzel taşlama yapmışlardı. :)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 iyi guzelde baskasinin kok hucresini ne yapacaksin ki ? benim bildigim omur ilik sivisindan ayiriyorlar onu kullaniyorlar . fetusle kurtajla bir ilgisi yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Yok zaten fetüs x ile y kişisinin çocuğu şeklinde oluşan fetüs değil. DNA'sı ile oynanarak oluşturulmuş bir genetik kopyan.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Once küçültücü mesajla karşılaştıktan sonra cevap atmayacaktım ama dayanamadım. Kök hücre teknolojilerine bir takım insanlar dini yada duygusal yaklaşarak bu araştırmaların insanlığın felaketi olacağını, DNA üzerinde değişiklikler yapılacağı ve türümüzün saflığına gölge düşürüleceğinden şikayet ediyor. Haksız değiller, bu olası. Ama bardağın boş kısmı. Bir takım insanlar ise kök hücre teknolojilerinin hangi hastalıkları iyi edeceğini alt alta sıraladıktan sonra bu araştırmaları engellemenin insanların katline sebep olduğunu vs. anlatıp duruyorlar. Buda kısmen doğru: Bardağın dolu kısmı. Ama her iki yaklaşımda tek başına YANLIŞ. Kök hücre konusunda 1980'lerden beri yapılan araştırmalar inanılmaz bir çığır açtı. Geçmişte fareler üzerinde yürüyen araştırmalar, bugün çok yakın bir tarihte bir çok hastalığın dermanı olacak. Bunu NET bir şekilde söyleyebiliyorum. Kardiyoloji ve nöroloji alanındaki çalışmalar son noktasına gelmiş durumda. Tablo bu kadar iyimserken bazı yavaşlatıcı şeyleri görmenin sizi üzdüğünü biliyorum ama bilim sabah yataktan kalktığınızda içinizi saran neşe ile ilerlemiyor. Sabırlı ve akılcı hareket etmek gerekiyor. Bu güzelliklerin yanında kök hücre teknolojilerinin getirtiği bir takım sorunlar var. Bunlar çözüme kavuşmadığı (yani yasal boşluklar giderilmediği taktirde) iyileşen alzheimer hastalalarının yanında labratuar faciaları ile karşılaşmamız da olası. Dünya bunu farketmiş durumda ve ipin ucu kaçmadan gerekli düzenlemeyi yapmak ve sonra yoluna devam etmek istiyorum. Yoksa merak etmeyin KİMSENİN gücü yetmez bunları durdurmaya. Önümüzdeki bir kaç nobel ödülününde bu çalışmalara gideceğinden emin olabilirsiniz. George Q. Daley, Harvard'da bir profesör ve kök hücre araştırmalarına destek olan bir adam. Ama ne diyor: said: Realizing the promise of regenerative medicine, however, will require meticulous, painstaking attention to the details of embryonic stem cell culture, genetic manipulation, cell differentiation, and cell characterization�and these techniques must be made accessible to all researchers so that these critical reagents can be exploited widely. Herkes siyah ve beyaz saflarına dağılmış ama ortada gri tonların varlığını unutmayın. Sizin alkış tuttuğunuz araştırmacılarda içlerinde benzer kaygılar taşıyorlar. Üzerinde tartıştığımız yazıya bir bakın birde.. said: Bakanlığın embriyonik kök hücre konusunda yaptığı çalışmalar sonuçlandırılıncaya kadar bu konuda araştırma yapılmasını durdurmasının Ne mahsuru var Sağlık Bakanlığının kök hücre konusunda araştırma yapmasının anlayamıyorum? SB bu ülkenin sağlık konusundaki otorü ve bırakın denetim altına alsın şunları. TV'de denetimsizlikten doğan sıkıntıları görünce bir yığın küfür sallamayı biliyor insanlar ama denetim için bir şeyler yapıncada hatalı oluyor..[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar