Finrod Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 boşluklardan yararlanılarak Türkiye’deki hastaların kök hücre tedavisinde denek olarak kullanıldığını öne sürdü.Türk Nöroşirurji Derneği Sekreteri Doç.Dr. Ayhan Aktar, Sağlık Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelgeyle Bakanlığın embriyonik kök hücre konusunda yaptığı çalışmalar sonuçlandırılıncaya kadar bu konuda araştırma yapılmasını durdurmasının, doğru bir karar olduğunu bildirdi.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Türk Nöroşirurji Derneği Sekreteri Doç. Dr. Aktar, bakanlığın kök hücre araştırmalarıyla ilgili görüşlerine katıldıklarını söyledi. Kök hücre çalışmalarının, geleceği olan, ancak henüz yan etkileri bilinmeyen çalışmalar olduğunu belirten Doç. Dr. Aktar, kök hücrelerinhem kendini yenileyebilme hem de farklılaşma özelliklerini bir arada barındırabildiğini ifade etti. Doç. Dr. Aktar, bilimsel araştırmalarda embriyolojik kök hücrenin “teretom” adlı bir tümör oluşturduğuna ilişkin kesin bulguların elde edildiğini, bu bulguların çok önemli olduğunu belirtti. Üniversite ve araştırma hastanelerinin, etik kurulların onayı alınmadan kök hücre araştırması yapmalarının doğru olmadığını, bunun Avrupa’nın bütün ülkelerinde suç olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Aktar, şöyle devam etti: “Hollandalı hastaya Türkiye’de tedavi yapılması, büyük bir başarı gibi sunulmaya çalışıldı. Bu hastaya Türkiye’de müdahale edilmesinin nedeni, bu işin Hollanda’da yasak olmasıdır. Üstüne üstlük bu tedavi, Türk hastaya da uygulanmış durumda. Etik kurul onayı alınmadan bu araştırmaların yapılması sakıncalı ama ülkemizde etik kurullar konusunda bir yasal boşluk var. Bu yüzden bazı özel hastanelerde kök hücreyle tedavi yapılıyor. Avrupa’daki bazı çok büyük laboratuvarlar da bu yasal boşluktan yararlanarak Türkiye’deki bazı insanları denek olarak kullanmak istiyor. Kısacası Türk insanının üzerinde yan etki çalışması yapmak istiyor. İnsanlarımızda yan etkinin ne olduğunu görebilirlerse, bütün dünyada bunun tedavi amaçlı kullanımı mümkün olacak. Eğer yasal boşluklar giderilmezse, Türkiye’deki bütün hastaneler ve insanlar dünyadaki laboratuvarların deneği olarak kullanılacak.” Doç. Dr. Ayhan Aktar, kök hücre konusundaki yasal boşluğun giderilmesi konusunda Türkiye Bilimler Akademisi’ne bağlı “Kök Hücre Grubu”nun bir çalışma yaptığını, grubun iki aylık zaman içinde yasal boşlukları gidermeye yönelik raporunu Sağlık Bakanlığı’na sunacağını sözlerine ekledi. Kaynak[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Türkiye'nin üçüncü dünya ülkesi olduğu yönlerinden bir tanesi bu işte.. Tıp endüstrisi, gelişmiş ülkelerde yapamadıklarının burada yapılması için ellerinden geleni ardlarına koymadıkları gibi yönetici kesimindeki insanlarında akıllarını çeliyor. Başka bir örnekte çocuk denekler. Geç kalınmış bir karar ama neyseki alınmış.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Evet, kök hücre alanında en ileri ülkelerden biriyiz. Hemen buna bir çare bulunup iki bok atmayla araştırmaları durdurmuşlar. Tebrikler, aman bilimsel bir gelişme olmasın ülkede dimi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Metni okumadın sanırım? Bilimsel çalışma yapmak her önüne geleni kafana göre denemek anlamına gelmiyor. İnsanları şuursuzca denek yapmak yerine bazı şeyleri netleştirdikten sonra bilimsel çalışma çok daha etiktir.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Demek etiktir? Ölüm döşeğindeyken doktora gittiğinde sadece kök hücre tedavisinin faydalı olacağını ama bunun etik olmadığı için yasaklandığını öğrendiğinde, aynen böyle ne kadar da etikmiş der insan dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Doktorlar insan düşmanı değildir. Dediğin doğru olsaydı elbette yasaklanmazdı ama gerçek ne yazıkki böyle değil. Türk hematoloji derneği bile bu yasaya destek çıkmışken sen bu tablonun duygusal yanı dışında neresinde duruyorsun?[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Türk hematoloji derneğine %100 güveniyorsun yani? 1, 2 örnek veriyim istersen böyle otorite sayılan kuruluş örneği..Ayrıca bilimde çekememek denn olayın varolmadığını düşünüyorsan üzgünüm ama biraz safsın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Evet meslektaşlarıma güveniyorum. Üslubunu toparla biraz burası dingonun ahırı değil.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Üslubum da pek bir problem olduğunu düşünmüyorum, sonunda gerçekleri söylüyorum. Meslektaşlarına güvenebilirsin, umarım Türkiye'nin en çok vergi kaçıran meslek grubu seçildiklerini de unutmamışsındır? Özellikle Diş Hekimleriydi yanlış hatırlamıyorsam..Her neyse sen istediğin kadar güvenebilirsin ben aynı fikirde değilim, bunu kaldıramıyorsan o benim problemmim değil, bu söylediklerimi yalanlayabiliyorsan, kulun kölen olurum hiç merak etme.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 arkadaşım türkiye'nin oranlarsan belkide dünyayla yarışan en sağlam en eğitimli grubu doktorlarıdır. sistemdeki birçok yanlışlar ve hatalar birçok olumsuzluk yaratıyor. sen hayatında doktora seviyesinde yüksek elektronik mühendisi, yüksek inşaat mühendisi görmemişsindir. ancak bir pratisyen hekim bile "hekim doktor" ünvanındadır. bu akademik bir seviyedir. her zaman kötü örnekler olabilir ancak buradaki büyük uğraşları böyle basitçe karalayamazsın. bu geç alınmış bir karar zira uzun dönem sonuçları belli olmayan bir çalışma söz konusu. özellikle amerikan yayınlarını okursan, sürekli güney amerika ülkelerinde çalışmalar yapıp dünyaya duyurduklarını görürsün. avrupada aynısını bize yapmaya çalışıyor. bizleri, halkımızı, hastalarımızı deney sahası olarak kullanmaya kalkıyor. yeni icatlarını bizde deniyor. sonra bunların hatalarını düzeltiyor daha iyi hale getiriyor kendi insanına tedavi olarak sunuyor. bu arada bizim insanımız avrupa halklarına sunulacak yeni şeyler için harcanıyor. türk hekimlerinin buna karşı çıkmasından daha doğal ne olabilir ? hangisinin daha iyi olduğuna karar verme işini, işin uzmanlarına bırak istersen.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Transplantasyonu Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, genelgeyi yanlış bir karar olarak değerlendirdi. Çalışmalara devam edilmesi gerektiğini savunan Demirer, embriyonik kök hücrelerden yararlanarak, kas, beyin, kalp hücresi gibi değişik dokular yapma imkanı bulunduğuna işaret etti. Türk Hematoloji Derneği Başkanı Osman İlhan da, Türkiye’de tedaviye yönelik araştırma yapılmasını desteklediklerini söyledi. Ancak, İlhan, konunun etik ve dini açıdan ele alınması gerektiğini de vurguladı." Etik ve dini açıdan ele alınmalı..Neden biliyormusun? Çünkü doğal döllenme olmadan çocuk sahibi olmak bazı insanları kıllandırıyor.. Nasıl oluyorda böyle yobaz düşüncelerin ortaya attığı kobaysınız karalamalarına insanlar bu kadar çabuk kanabiliyor inanamıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~454@nvid~490972,00.asp ABD seçimlerinde Bush'un kaybettiği tek kale kök hücre çalışmalarına getirdiği yasak oldu. California'da yapılan referandumda, 3 milyar dolarlık federal fonun kök hücre çalışmalarında kullanılması kabul edildi. California artık kök hücre merkezi olacak. Aynı California'daki Silicon Vadisi'nin yazılım merkezi olması gibi. Ah biz kobayız Amerikalı aptal tabiki hiç yapar mı? Dikkatli okuyun 3 MİLYAR DOLAR FON... [Bu mesaj ExecrabLe tarafından 06 Ekim 2005 18:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 exe o araştırmaları biz yapmıyoruz. hatta biz hiç araştırma yapmıyoruz.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 evet üstüne üstlük araştırma yapmadığımız gibi, kullanmayıda dini sebeplerden reddedebiliyoruz hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 benim bildiğim kadarıyla sebebi dini değil. ayrıca bunlar daha çok yeni konular. bunlara biraz çekinceli yaklaşmakta fayda var. zira bizim üretmediğimiz bir teknolojiyi bize bedava veriyorlarsa bile şüphe etmek lazım. kendi insanına uygulamadığı birşeye biz neden sarılalım ? biz sazan mıyız ? saf mıyız ? kendimiz üretmesek gene bir nebze ! ayrıca dini ya da etik sorunlar da olabilir. sonuçta benim bir inancım yok ama buna ihtiyaç duyanlar da olabilir. bilgin olmayan bir konuda, direkt doktorları karalar tarzda yazı yazman genede yanlış.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Sen bir yerden sesler duyuyorsun heralde..Bilgim olmadığını nereden çıkardın hocam? Söylediğim tek bir yanlış/yalan şey göster.. Burada boş bir şekilde bilmeden konuşuyorsun diyorsun, ilahi kudret falanmısın bilip bilmediğimi sen nerden biliyorsun? Hele ki söylediğim herşey tam olarak gerçekken bilmediğimi söylüyorsun.. Buyur açıkla bakalım neyi biliyorum, neyi bilmiyorum bende merak ettim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Ben diyeceğimi dedim, göstereceğimi gösterdim burada daha başka polemiğe girmekle uğraşamam, bu topic benim için cevabını almıştır, size iyi tartışmalar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 ben anlamadim simdi etik yonden mi yoksa yan etkileri bilinemedigi icin mi karsi cikilmis . yazida ikisine de dokundurma var ama sonucu kavrayamadim . yoksa etik kurul olayini mi yanlis anladim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 metni okumadım ama aferin ilacında baya bir denek olarak kullanılmışız.[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 oldum olası doktorları sevmem . bıçak parası, o parası, bu parası, birde ssk hastahanesinde doktorun, burda değil özelime gel demesi . kafa atıp yığacaktım adamı . ama neyse elimde kalacaktı.[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Bu konuda tıp endistrüsindeki problemleri, tıp etiği ihlallerini ve kök hücre teknolojilerinin akıbetini tartışabilirdik. Biz ise doktorların vergi kaçakçılığını, kan parası alan ahlaksızları ve benzer mevzuları tartıştığımıza göre benim artak söyleyebileceğim birşey kalmadı. Bu mesleğin içinde biri olarak vizyonumu bilmek isteyebilirdiniz ama konuyu bu noktaya taşıdığınıza göre pekde umursadığınızı sanmıyorum ve böylesine hassas bir konuyu bu şekilde uzatmamak için artık hakaret boyutlarına varan ithamlarada cevap vermiyorum.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Bir kere, bu konunun açılış biçimi hatalı Qui.. Kök Hücre araştımalarında denekmiyiz bilimsel bir konu değil spekülatif bir konudur. Eğer konuştuğumuz konu "Kök Hücre Araştırmaları" olsaydı çok daha bilimsel davranabilirdik. Ama konuştuğumuz şey "Tıpta Etik" bu durumda bilimsellik söz konusu olamaz, nihayetinde neyin "Etik" olup neyin olmadığı kişiden kişiye değişir, belli bir standart yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Tıp etiği en az kadın doğumun olduğu kadar saygın bir bilim (hatta ana bilim dalı) dalı olup üniversitelerde kürsüsü olan bir bölümdür.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 İlahiyat fakülteleri de var, tabi ki bu dinin bir bilim olduğunu pek ispatlamıyor? Ben exe kareşimin bilgisayarından yazıyorum.. [signature][hline]Meshcharakou -ElitE- [Bu mesaj MeSh tarafından 07 Ekim 2005 21:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 said: Qui, 07 Ekim 2005 21:28 tarihinde demiş ki: Tıp etiği en az kadın doğumun olduğu kadar saygın bir bilim (hatta ana bilim dalı) dalı olup üniversitelerde kürsüsü olan bir bölümdür. sana hitaben yazmadım. eğer alındıysan kusura bakma. ben sadece mesleği kötü kullanan. para için adan doğrayan yani bir önce anlattıklarım için dedim. sakın ha alınma.[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar