Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablonette ev ağı kurma

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

daha once cok soruldu cok cızıldı ama eskı topıclere baktımda bır turlu sorunu cozemedım ıkı gunde beynım patladı

sımdı elımızde

2xbılgısayar
2xcross kablo
1xswitch hub
1xkablo modem
1xtırlatmış viktor
5x2.5lt pepsi

var sımcık kablomodemın calısma prensıbınden dolayı buldugu ılk bılgısayara asık oluyor bıdaha saga soldakı bılgısayarlarla fıngırdesmıyor bu sebeplede viktor kafayı yıyor ve delırıyor

30 yerde arastırdım kablonette baglantının nasıl paylastırılıcagını ızah eden bır allahın kulu bulamadım ve aynı zamanda ag acıkken nete gırmıyor net acıkkende aga gırmıyor
yanı eve ıkıncı bılgısayar fantazım bır kabusa donustu

bılen bırı varsa anlıyan bırı varsa ve yardım ederse hakıkaten mesut ve bahtıyar olucagım[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

soyle yapabilirsin kablo netinin bagli oldugu makineye bi ethernet karti daha takarsin ve windowstan bu ethernet karti uzerinden neti diger agdaki makinelerle paylasmak istiyorum diye secersin daha sonra hubinin internet cikis portunu(kimi hublarda boyle bir standart var)bu ethernet kartina takarsin daha sonrada istedigin kadar makineyi huba bagliyarak nete girebilirsin[signature][hline]Liars do not fear the truth if there are enough liars
Sosyal ağlarda paylaş

Ana makinamda 2 ethernet kartı var.
Birine modemden geleni baglıyorsun digerini cross kablo ile diger bilgisayara baglıyorsun. Xp nin net paylasım ozelligi ile interneti paylasıyorsun.[signature][hline]Nick : CrystaL----------- Syra
LvL : 60 --------------- 60
Irk : Tauren --------- Undead
Class : Shaman -------- Rogue
Guild : Hajnal ---------- Legendary Soul
Burning legion
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi ben soyle hallettim..

Oncelikle modemden kendi bilgisayarıma USB den bagladım. (lapto ta bir tane ethernet cıkısı olunca usb den mecbur kaldım.) Daha sonra laptop un ethernet cıkısından corss kablo ile swish hub a bagladım. daha sonra swish hub tan diger bilgisayara(lara) normal ethernet kablosuyla bagladım..
Donanım olarak bunu yaptım..

Yazılımsal is olarakta kendi bilgisayarımı (laptobu) ana bilgisayar olarak gosterdim ve diger bilgisayarlara da bu makinadan dagıtın secenegibi sectim. Sonucta neti dagıttım..

Ama bu yonun bir eksisi var kendi bilgisayarımı acmadan digerleri nete giremiyor.. :) Tabi neredeyse butun gun acık oldugundan pek bi sorun olmuyor..[signature][hline]Tamamen yalandan olusan ve bencil duyguların hakim oldugu bir dunyada yasiyorsunuz.Ben ise kendi saf yalnizligimda..!
Sosyal ağlarda paylaş

pekı ben ıkı ethernet kartı takıp hıc swıtch kullanmadan baglıyabılırmıyım yanı

PC2-----cross kablo-------PC1____ethernet kablo_______kablo modem

seklınde yapabılırmıyım bu ıse eger oluyorsa gıdıp bugun swıtch ı gerı verıp yerıne ethernet kartı alıyım eheh[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

modem USB den baglanmıyor ethernet kartı alıcam mecburen
usb den baglanmıyor cunkı wındows tanımıyor ve bana donanımın surucusu yuklenemıyor nete gırıyımmı gıbı komık bır soru verıyor
hazır bıll turkıyedeyken gıdıp kafasına vurmak lazım bı tane[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

swish hubla ugrasmak istemiyorsan soyle yapabilirsin.. En azından ben nasıl bagladım onu anlatayım..

Donanımsal olarak modemi USb den bir bilgisayara bagladık.. iki bilgisayar arasındada cross kablo kullandık. (ethernet cıkıslarından.. Bu arada iki makinada da birer tane ethetnet cıkısı vardı.)

Yazılım olarak gene direk internete baglı olan makinayı ana makina gibi gosteriyorsun.. Ve agdaki diger makinalara ondan dagıtılıyormus gibi gosteritorsun.

Edit : dalgınlık bas agırsı ve aclık olunca modeminin usb den baglanmadıgını gormemisim ... kusura bakma.. O zaman bir tane daha kart al oyle yap..
[signature][hline]Tamamen yalandan olusan ve bencil duyguların hakim oldugu bir dunyada yasiyorsunuz.Ben ise kendi saf yalnizligimda..!

[Bu mesaj Melkor tarafından 06 Ekim 2005 15:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bunları kurcalarken netı patlattım neyse geldım gene gerı basınıza eheh

sımdı ıkı bılgısayarı bagladım yukarkı yoldan ıkıncıye net bagşlantımıda tanıttım ama sıpa ınatla dns hatası verıyor bana
o yzuden nete gıremyorum 2. de ehehe[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarın ip adresini merkeze yolluyor o nedenle 2 makina aynı anda bağlanamıyor diye biliyorum, ama bir makina üzerinden bağlantı dağıtılırmı ya da nasıl yapılır bilmiyorum :/[signature][hline]Yıldızlarla süslenmiş kalın siyah göğü üzerimize aldık. İki küçük parıltıya baktık ısınmak için. Etrafımıza kalın surlar bulduk. Sonra duygu denilen o garip şeyde kaybolduk...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...