Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RAM frekansı

-Cleglaw-

Öne çıkan mesajlar

şimdi benim 256 mb-RAM im var frekansı 133. yakın zamanda ram almam lazım. 512 mb-RAM lere baktm ama 133 frekansında bulamadım. başka frekanstan 512 mb-RAM alsam ne farkeder? yüksek frekans RAM lerin düşük olanlara karşı avantajları neler? bide ne yapmamı önerirsiniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

133 mhz'lik ram alman gerek eğer 133 lük almazsan diğer mevcut 133 lük ram'lerin ile düzgün çalışmaz veya hiç çalışmaz.

Ne yapayım dersen eğer 133 mhz'lik bulamıyorsan diğer ram'inide sat tek ram al.
hem fazla slot kaplamazsın hemde yüksek randıman alırsın.[signature][hline]
Ya ben fazlayım bu dünya da yada bu dünya sensiz fazla bana

Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Cleglaw-, 06 Ekim 2005 22:00 tarihinde demiş ki:
yüksek fekansın getirisi nedir?

radyo dinleyebiliyorsun diye bi iğrençlik yapmak geldi içimden, yüksek frekans = yüksek hız kardiş.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Sosyal ağlarda paylaş

133 mhz dediğine göre SD ram kullanıyorsun. Başka frekansda bulacağın ram büyük bir olasılıkla DDR olacak. Anakartın DDR desteklese bile SD ile beraber çalışmayacaktır. Lakin 133mhz SD ramler için buraya bakabilirsin.

Ayrıca bir yanlış bilgilendirme olmasın. Yüksek saat hızında çalışmaya ayarlanmış ram çipi düşük saat hızlarında da çalışabilir. Dolayısı ile düşük saat hızlı bir çip ile beraber aynı anda çalışabilirler. Yani 266 MHZ bir ram ile 400 MHZ ram'i aynı anda çalıştırabilirsiniz. Çalışma frekansınız 266 olur ama çalışır.

Senin talihsizliğin farklı standartta ram kullanıyor olman. Saat hız farkı değil.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 yıl sonra ...
BalisticGel said:

ddr3 1600mhz ile ddr3 1333mhz arasında farkedilir bir performans farkı var mı? Stock Kingston 1333mhz 2x4gb ram var onları CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit ile değiştirsem mi diye düşünüyorum.

High end ayarda oyun oynarken fps monitor aciksa, render alirken, bilimsel hesaplama falan yaparken ... anlayacagin fpsde 1-2 kare artis olur.Onun disinda notepadi acinca imlec gene ayni hizda yanip sonecek. X(

Overclock yapmayacaksan gerekte yok.Performance artisi istiyosan,

hdd mekanikse ssd yap,
islemcin 2. yada 1. nesil intelse 4. nesle yuru
ekran kartin gforce 300 400 500 serisiyle 700 ve ustune yuselt,

veriyollari hizlari, ram latencyleri falan martilar vapurlar kadar alakasiz bu konuyla.Oradaki hesapla alacaigin performance kazanci standart kullanimda seni cok etkilemeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...